Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Lāgerbeks: "Neskatoties uz FIFA rangu, Latvija nebūt nav slikta izlase"

Lāgerbeks: "Neskatoties uz FIFA rangu, Latvija nebūt nav slikta izlase"
Lāšs Lāgerbeks
Foto: AFP/Scanpix

Islandes futbola izlases treneris Lāšs Lāgerbeks intervijā Zviedrijas laikrakstam Expressen sacīja, ka Islandē pelna krietni mazāk, nekā pirms tam saņēma, strādājot Zviedrijas izlasē, taču ne jau naudas dēļ viņš šo izaicinājumu ir uzņēmies. Savukārt pirmsspēles preses konferencē Lāgerbeks uzsvēra, ka Rīgā pret Latviju sagaida smagu cīņu.

"Islandē saņemu krietni mazāk, bet arī Zviedrijā algas nav rožainas"

"Islandes Futbola federāciju vada neliela cilvēku grupa, un tai nav tādu pašu iespēju, kādas ir citur. Ofisā strādā 18 cilvēku, kamēr Zviedrijas Futbola federācijā ir 120-130," sacīja Lāšs Lāgerbeks.

"Lielākā atšķirība starp Zviedriju ir ceļošanā," Lāgerbeks turpināja. "Kopš esmu stājies pie Islandes izlases stūres tikai vienreiz esam lidojuši ar līgumreisu. Pārējās reizes esam lidojuši ar parastajiem reisiem, kas aizņem šausmīgi daudz laika."

Vaicāts par atalgojuma lielumu, Lāgerbeks apstiprināja, ka Islandē viņa alga nav tik liela: "Algas ziņā noteikti ir atšķirība. Tagad saņemu ievērojami mazāk, bet nauda nav galvenā. Taču vajadzētu ņemt vērā, ka arī Zviedrijā algas salīdzinājumā ar citām valstīm nav rožainas. Domāju, ka Svens Jerans Ēriksons Anglijas izlasē divu trīs nedēļu laikā saņēma tikpat, cik es Zviedrijas izlasē saņēmu gada laikā."

"Latvijai ir ne tikai stipra aizsardzība, bet arī labi uzbrucēji"

"Nekā daudz nezinu par to, kā darbs Islandē notika pirms manis, tāpēc nevaru precīzi pateikt, kas ir mainījies," Lāgerbeks vakar pirmsspēles preses konferencē atbildēja uz jautājumu, kādēļ viņa vadībā Islandes rezultāti ir pārvērtušies līdz nepazīšanai. "Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ piekritu strādāt ar Islandi, ir kvalitatīvs spēlētāju sastāvs. Daudzi tikko bija piedalījušies Eiropas U21 finālturnīrā, tāpēc varētu teikt, ka mainījies ir tas, ka tagad ir daudz jaunu un talantīgu spēlētāju."

"Domāju, ka Pahars ar Latvijas izlasi ir paveicis lielisku darbu," sacīja Lāgerbeks. "Latvija ir labi organizēta komanda. Spēlētājiem ir ļoti laba attieksme, viņi laukumā smagi strādā un ir fiziski spēcīgi. Latvija pēdējo četru spēļu laikā nav ielaidusi vārtus, un rezultāti pierāda, ka tā ir ļoti organizēta komanda. Tā ir komanda, kuru ir ļoti grūti pieveikt."

"Rezultāti parāda, ka Latvijai ir ļoti laba aizsardzība, bet tai ir arī vairāki labi uzbrucēji, kuri cenšas ātri uzbrukt. Tādā ziņā Latvija var būt ļoti āķīga pretiniece," Lāgerbeks turpināja. "Latvijai ir labi spēlētāji, un tā nebūt nav slikta komanda. Pat, ja Latvija FIFA rangā atrodas zemu, domāju, ka mūs sagaida smaga spēle. Pret Latviju esmu spēlējis arī ar Zviedrijas izlasi, un zinu, ka tas nebūs viegli."

Izmantotie resursi:
"Jag skulle gärna se Henrik...
Lagerbäck: Mun lægri laun hjá KSÍ - mbl.is
Fótbolti.net


, 2014-10-10 12:47, pirms 10 gadiem
Visu cieņu,bet nedaudz pārspīlēti par LV izlasi...Vienalga ceru uz punktiem šodien,tāda sajūta,ka Rudņevs šodien ieliks divus...
, 2014-10-10 12:51, pirms 10 gadiem
furios rakstīja: Visu cieņu,bet nedaudz pārspīlēti par LV izlasi...Vienalga ceru uz punktiem šodien,tāda sajūta,ka Rudņevs šodien ieliks divus...
Jau cik gadus mēs ceram uz Rudņevu.
ieliks vai iedos rezultatīvu piespēli, galvenais lai Latvija uzvar!
, 2014-10-10 12:56, pirms 10 gadiem
kegums rakstīja: Jau cik gadus mēs ceram uz Rudņevu.
ieliks vai iedos rezultatīvu piespēli, galvenais lai Latvija uzvar!
Vnk man čujs,ka šodien Rudņeva diena,cerams,ka nekļūdos.
, 2014-10-10 12:59, pirms 10 gadiem
Galvenais lai tiek pagarināts Latvijas izlases pašreizējais aktuālais tās rekords
, 2014-10-10 15:20, pirms 10 gadiem
Uzvarēsim Īslandi ar sistēmu, ieliksim LFF ofisā 19 cilvēkus!
, 2014-10-10 17:08, pirms 10 gadiem
furios rakstīja: Visu cieņu,bet nedaudz pārspīlēti par LV izlasi...Vienalga ceru uz punktiem šodien,tāda sajūta,ka Rudņevs šodien ieliks divus...
Rudnevs sodien 2x pie bumbas tiks!
, 2014-10-10 18:57, pirms 10 gadiem
M rakstīja: Uzvarēsim Īslandi ar sistēmu, ieliksim LFF ofisā 19 cilvēkus!
Tad Villerušs jajjemm atpakaļ
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
36

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.