Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

UEFA un Eiropols kļūst par partneriem cīņā pret maču sarunāšanu

Rolands Eliņš

UEFA un Eiropols kļūst par partneriem cīņā pret maču sarunāšanu
Mišels Platinī
Foto:AFP/Scanpix

Eiropas futbola federāciju apvienība (UEFA) noslēgusi sadarbības līgumu ar Eiropas Policijas biroju (Eiropolu), ar kuru paredzēts apkopot spēkus pret maču rezultātu sarunāšanu.

UEFA prezidenta Mišela Platinī un Europola direktora Roba Veinraita noslēgtais līgums paredz, ka abas institūcijas sadarbosies, apkarojot nelikumīgu spēļu rezultātu ietekmēšanu. Līgumā minētie punkti iekļauj abpusējas konsultācijas, informācijas apmaiņu par maču sarunāšanu un organizēto noziedzību, ekspertu padomus utt. Eiropols arī nodrošinās pieredzējušu ekspertu palīdzību UEFA un 54 tās dalībvalstīm.

"Maču sarunāšana nav nekāda fantāzija, bet gan realitāte. Bēdīga un nopietna realitāte," sacīja Platinī. "UEFA un tās dalībvalstis zina, ka futbola organizācijām nav pietiekamu pilnvaru, lai pašām cīnītos ar šo problēmu. Līdz ar to esmu ļoti priecīgs pavēstīt par iegūto Eiropas Polijas biroja atbalstu. Kopā mūsu spēks ir lielāks."

Platiņi norādīja, ka UEFA ir kategoriski pret maču rezultātu sarunāšanu: "Mums ir jādara viss iespējamais, lai saglabātu mūsu spēles skaistumu.Futbolam ir jāsaglabā tā maģija, kas piemīt patiesi neparedzamai spēlei."

Viņa vārdiem piekrita arī Veinraits, sakot, ka "ir sperts nozīmīgs solis cīņā pret maču sarunāšanu un lai šis kalpo kā signāls noziedzīgajiem grupējumiem, ka futbols un likums nu strādā roku rokā."

UEFA savu nostāju pierādījusi ar nesaudzīgiem sodiem futbolistiem, tiesnešiem, klubiem un amatpersonām, kuras atzītas par vainīgām futbola spēļu sarunāšanā, lai gūtu sev personisku labumu, tiesa, UEFA sodu maksimums ir diskvalifikācija no futbola, taču tiešā sadarbība ar Eiropolu padarīs vieglāku apsūdzēto personu nonākšanu tiesas zālē.

Eiropols ir Nīderlandē bāzeta iestāde, kuras galvenais uzdevums ir starptautiskās noziedzniecības apkarošana, tiesa, tai pašai nav reālas izpildvaras, tā darbojas tikai kā palīgs citām iestādēm, Eiropols darbojas kā starpposms starp Eiropas Savienības valstu tiesībsargājošajām instancēm, kā arī Eiropolam ir sadarbība ar vairākām citām valstīm un neatkarīgām organizācijām, par vienu no tām tagad kļuvusi arī UEFA.

UEFA un Eiropola parakstītais sadarbības līguma pilns teksts pieejams šeit - uefa.com

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

     [+] [-]

, 2014-05-27 16:08, pirms 10 gadiem
Labas ziņas futbola faniem.
Sliktas ziņas toto faniem.

     [+] [-]

, 2014-05-27 16:22, pirms 10 gadiem
Varētu sākt ar Latviju.

     [+] [-]

, 2014-05-27 17:02, pirms 10 gadiem
Kļūdas gan varētu palabot. Eiropas Polijas birojs Ar tiem tiešām nekādas problēmas nevar atrisināt, ja nu vienīgi bezdarbu UK
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-28 09:09, pirms 10 gadiem
Pret to naudas apgrozījumu ko var izdarīt , neko.
Ja vēl būtu kārtīgi sodi ar ilgstošu atrašanos stingra režīma iestādē, tad varētu sākt cīnīties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja