Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

FIFA diskvalificē futbolisti noskūpstījušo Spānijas federācijas prezidentu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

FIFA diskvalificē futbolisti noskūpstījušo Spānijas federācijas prezidentu
Luiss Ruvjaless un Dženni Ermoso. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

FIFA pieņēmusi lēmumu diskvalificēt Spānijas Futbola federācijas (RFEF) prezidentu Luisu Ruvjalesu, kurš Pasaules kausa sievietēm apbalvošanas ceremonijā noskūpstīja futbolisti Dženni Hermoso un skandalozā preses konferencē paziņoja, ka negrasās atkāpties no amata.

Ceturtdien FIFA sāka izmeklēšanu par Luisa Ruvjalesa rīcību, bet šodien pasaules futbola vadošā organizācija paziņojusi, ka Spānijas federācijas prezidentu diskvalificējusi no visām ar futbolu saistībām aktivitātēm gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī. "Diskvalifikācija stājas spēkā šodien un sākotnēji būs spēkā uz 90 dienām, taču vēl sekos izmeklēšana," teikts FIFA paziņojumā.

Tāpat FIFA paziņojusi, ka aizliedz Ruvjalesam vai citiem RFEF pārstāvjiem mēģināt sazināties ar Dženni Hermoso. Iepriekš Spānijas federācija paziņoja, ka mēģinājusi sazināties ar Hermoso, tomēr mēģinājumi cietuši neveiksmi.

Hermoso ar 51 vārtiem 101 spēlē ir Spānijas sieviešu izlases vēsturē rezultatīvākā futboliste. Pēc Pasaules kausa finālā izcīnītās uzvaras pret Angliju viņu apbalvošanas ceremonijā noskūpstīja Ruvjaless. Futboliste paziņoja, ka šāda rīcība viņai bijusi nevēlama, kamēr federācija izplatīja viltotu paziņojumu no spēlētājas puses, kurā teikts, ka viņa vēlējusies skūpstu.

Tika sagaidīts, ka Ruvjaless paziņos par atkāpšanos no RFEF prezidenta amata, taču viņš skandalozā preses konferencē apvainoja Hermoso un paziņoja, ka kopš ievēlēšanas pret viņu sākta linča tiesa. Jāpiezīmē, ka Ruvjaless ieņem UEFA viceprezidenta amatu. Ja FIFA piespriedusi diskvalifikāciju, tad UEFA klusē.

Skandālam pieņemoties spēkā, visas Pasaules kausā uzvarējušās futbolistes paziņoja, ka negrasās pārstāvēt valstsvienību, kamēr federācijas prezidenta krēslā sēdēs Ruvjaless. Drīz pēc preses konferences identisku nostāju pauda "Betis" uzbrucējs Borha Iglesiass, kurš vīriešu izlasē aizvadījis divas spēles.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...