Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Debitante Ekvatoriālā Gvineja šokē Senegālu

Andrejs Siliņš

Debitante Ekvatoriālā Gvineja šokē Senegālu
Foto: AP/Scanpix

Trešdien Āfrikas Nāciju kausā futbolā sakās otrās kārtas spēles - A grupā Senegāla, kas tika uzskatīta par vienu no visa turnīra favorītēm, piedzīvoja zaudējumu pret mājinieci Ekvatoriālo Gvineju - 1:2. Līdz ar to senegālieši jau zaudējuši cerības kvalificēties ceturtdaļfinālam, savukārt Ekvatoriālā Gvineja savā debijas reizē jau nodrošinājusi vietu labāko astoņu komandu skaitā.

Spēles sākums aizkavējās stiprās lietusgāzes dēļ. Lai arī Senegāla radīja neskaitāmas vārtu gūšanas iespējas, pats galvenais - finišs jeb vārtu gūšana pietrūka. Spānijas pēc spēka otrajā līgā spēlējošais aizsargs Rendijs izvirzīja mājinieci vadībā mača 62. minūtē, bet neigli pirms tā beigām senegāliešus tomēr iepriecināja uz maiņu nākušais Sovs, panākot izlīdzinājumu un dodot vēl kādu cerību stariņu senegāliešiem.

Tomēr Spānijas pēc spēka ceturtajā līgā spēlējošais aizsargs Kili Alvarezs jau kompensācijas laikā no jauna aiznagloja Senegālas zārku, panākot 2:1. Ar šādu rezultātu mačs arī noslēdzās, un tas nozīmē, ka Ekvatoriālā Gvineja, pirmo reizi startējot Āfrikas Nāciju kausā, jau pēc divām kārtām kvalificējusies ceturtdaļfinālam! Savukārt Senegāla, kas tika uzskatīta par vienu no galvenajam turnīra favorītēm, labāko astoņu komandu skaitā netiks pavisam noteikti un pēc mača pret Lībiju pavisam noteikti dalību neturpinās.

Cik Senegālai vienaldzīgs, tik Lībijai svarīgs būs abu komandu savstarpējais mačs 29. janvāra vakarā. Tā kā vakar Lībija nospēlēja neizšķirti pret Zambiju (2:2), uz otru vietu ceturtdaļfinālā no A grupas pretendē gan Lībija, gan Zambija. Šobrīd Lībijai ir viens punkts, kamēr Zambijai - četri. Līdz ar to, lai apsteigtu Zambiju grupu turnīra noslēgumā, Lībijai vispirms pašai jāuzvar Senegāla un jācer, ka Ekvatoriālā Gvineja pieveiks Zambiju. Tad abām būs pa četriem punktiem, un tiks skatīta vārtu kopējā attiecība.

Āfrikas Nāciju kauss 2012

A grupa

Lībija - Zambija 2:2 (1:1)
Vārti: Sāds 5', 47' - Majuka 29', Katongo 54'

Ekvatoriālā Gvineja - Senegāla 2:1 (0:0)
Vārti: Rendijs 62', Kili 90+4' - Sovs 89'

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVAP
1.Ekvatoriālā Gvineja22003:16
2.Zambija21104:34
3.Lībija20112:31
4.Senegāla20022:40

Šovakar turnīrs turpināsies ar B grupas otrās kārtas spēlēm - 18:00 Sudāna tiksies ar Angolu, savukārt 21:00 tiks dots starts Kotdivuāras un Burkina Faso cīniņam.

     [+] [-]

, 2012-01-26 11:35, pirms 12 gadiem
Tādā laukumā uzvaru varēja gūt arī Skonto. Bumba vienkārši iestrēga peļķēs. No otras puses - laukums abiem vienāds, tiesa, meistarīgākai komandai grūtāk kombinēt.

     [+] [-]

, 2012-01-26 11:50, pirms 12 gadiem
Skatījos Senegāla-Zambija. Tāds ārprāts - tas, ka mellajās izlasēs spēlē zvaignes, absolūti neko nenozīmē - mellie ir mellie, vienkopus aunu bars. Zambijai treneris francūzis, tāpēc labi kapā, kaut pēc vārdiem galīgi nav topkomanda. E.Gvinejai domāju šie arī pēdējie prieciņi - ar emocijām tālu netiks - domāju ja sanāks pretī ziemeļāfrikas arābi, ierādīs 3 sķiras naturalizētajiem vietu. Šogad, izskatās, ka varētu vinnēt Maroka vai Tunisija - pārējie pagaidām nopieni lažo. Biju pārsteigts, cik sūdīgi izskatās Gana - kaut kas līdzīgs Senegālai, vienīgi izbrauca ar lielo zvaigžņu individuālo meistarību. Pret Z-Āfrikāņiem arī atrausies. Disciplīna klibo visām mellajām izlasēm.

  +4 [+] [-]

, 2012-01-26 11:58, pirms 12 gadiem
Beidzot kaut kāda informācija par CAF, a to visu laiku Čekulājevs, Rudņev, Silagailis, Pētergailis...,apnicis jau..!!!!

  +2 [+] [-]

, 2012-01-26 12:40, pirms 12 gadiem
Modžohēds rakstīja: Beidzot kaut kāda informācija par CAF, a to visu laiku Čekulājevs, Rudņev, Silagailis, Pētergailis...,apnicis jau..!!!!
Tapēc, ka šis ir Latvijas sporta portāls, kas vairāk orientēts uz pašmāju notikumiem un spēlētājiem. Ir tūkstošiem saitu visā pasaulē, kur aprkastīta informācija par CAF

  +1 [+] [-]

, 2012-01-26 13:19, pirms 12 gadiem
Spēle lieliska, žēl tikai, ka slapjais laukums bojāja kvalitāti.
Ekanga gan nosmīdināja 88. minūtē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja