Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Izloze: Nigērija un Tunisija par vienu ceļazīmi

Andris Liepa
Andris Liepa

Izloze: Nigērija un Tunisija par vienu ceļazīmi
Nigērieši Obafemi Martins un Osaze Ode
Odemvinge treniņā. Foto: AP

Šodien notikusi 2010. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra Āfrikas zonas pēdējās atlases kārtas izloze. No favorītēm, šķiet, visgrūtāk iekļūt finālturnīrā būs Nigērijai, kurai par vienīgo ceļazīmi būs jāsacenšas ar spēcīgo Tunisiju un vēl divām citām komandām.

Atlases ciklu kopumā uzsāka 52 izlases, bet šodien izlozē piedalījās vien 20 komandas, kuras spēja aizkļūt līdz šai izšķirošajai fāzei. No spēcīgām vienībām tas neizdevās tādām komandām kā Senegālai (2002. gada Pasaules kausa ceturtdaļfināliste) un Angolai (2006. gada Pasaules kausa finālturnīra dalībniece).

Jāpiebilst, ka 2010. gada Pasaules kausa izcīņā Āfriku pārstāvēs uzreiz sešas izlases. Vienu vietu sev jau rezervējusi finālturnīra organizētājvalsts DĀR, bet minētās 20 izlases turpinās cīņu par atlikušajām piecām ceļazīmēm. Šīs 20 komandas ir salozētas piecās grupās pa četrām valstsvienībām katrā, un izspēles sistēma ir pavisam vienkārša – katrā grupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, un katras grupas pirmās vietas ieguvēja iekļūs finālturnīrā.

Jau tagad skaidrs, ka vai nu Nigērijai vai nu Tunisijai finālturnīrs ies secen, jo abas ielozētas 2. grupā. Vēl šajā grupā cīnīsies arī Kenija un Mozambika. 1. grupā viegli neklāsies arī Kamerūnai, kurai nopietnu pretestību mēģinās izrādīt Maroka. Pārējās grupās (3., 4., 5.) ir pa vienai izteiktai favorītei – Ēģipte (3.), Gana (4.) un Kotdivuāra (5.). Pirmās spēles tiks aizvadītas nākamā gada marta beigās.

Pasaules kausa izcīņa, Āfrikas zona

Kvalifikācijas turnīra 3. kārtas izloze

1. grupa: Kamerūna, Maroka, Gabona, Togo.
2. grupa: Nigērija, Tunisija, Kenija, Mozambika.
3. grupa: Ēģipte, Alžīrija, Zambija, Ruanda.
4. grupa: Gana, Mali, Benina, Sudāna.
5. grupa: Kotdivuāra, Gvineja, Burkinafaso, Malavi.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-10-22 16:46, pirms 16 gadiem
Kamerūna, Maroka, Gabona, Togo

Ši grupa ļoti spēcīga

  -2 [+] [-]

, 2008-10-22 16:51, pirms 16 gadiem
JĀĀĀĀ, COT laba grupa... Gvinejai bija spēcīgs uzbrukums, bet aizsardzība vēl tā... Kotdivuārai viņus vajadzētu paņemt!! Ar Burkinafaso un Malavi problēmām nevajadzētu rasties,!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-22 17:53, pirms 16 gadiem
Nu Togo jau ar var izraadiit pretestiibu Kameruunai, ja vien vinju daargais kapteinis (vinju par taadu maz var nosaukt? ), atkal neizdomaas kaadu nedeelju uzmest shito visu izlasu pasaakumu...
Kotdivuaarai jaatiek bez probleemaam.. Interesanta ir 4. grupa - Gana, Mali - vienam buus jaapaliek tuksaa... abas ljoti speeciigas izlases!

     [+] [-]

, 2008-10-22 18:24, pirms 16 gadiem
Katrā grupā reāli 2 spēcīgas komandas, izņemot kotdiuvārai ar grupu vairāk paveicies

     [+] [-]

, 2008-10-22 18:26, pirms 16 gadiem
interesantas grupas, var gaidīt pārsteigumus.

     [+] [-]

, 2008-10-23 15:54, pirms 16 gadiem
Nja reali ta ka katra grupa ir tiesham divas specigas komandas ka jau besketmann teica tik Kotdivuarai tiesham ir vairak paveicies ar to izlozi! Es personigi PC 2010 gribetu redzeet Kotdivuaru, Nigeriju, Kamerunu, Mali un Ruandu, bet nu ka buus to jau velak redzesim.Mani favoriti noteikt Zilonjkaula krasts buus japaseko lidz shaij komandai ka vinjai veiksies kvalifikacija!