Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Gana uzvar un iekļūst ceturtdaļfinālā

Agris Suveizda

Gana uzvar un iekļūst ceturtdaļfinālā
Ganas futbolisti atzīmē vārtu guvumu
Foto: AP/Scanpix

Šovakar Āfrikas Nāciju kausa izcīņas B apakšgrupas izšķirošajā cīņā Gana ar 1:0 apspēlēja Burkinafaso futbolistus. Tādējādi Ganas izlase nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā, kur tiksies ar mājiniekiem angoliešiem.

Ganas izlase izšķirošajā grupu turnīra cīņā laukumā devās bez viena no līderiem Maikla Esjēna, kurš turnīra laikā iedzīvojās savainojumā. Mača sākumā ritēja diezgan līdzīga spēle, un komandas izlūkoja viena otru. Izlases apmainījās ar vairākiem sitieniem no distances, kā arī bīstamām iespēlēm soda laukumā. Kamēr Esjēns atradās tribīnēs, viņa trūkums Ganas valstsvienības vidējā līnijā bija ārkārtīgi jūtams. Puslaika vidū B apakšgrupas pastarīte Burkinafaso kontrolēja spēli, demonstrējot kvalitatīvāku sniegumu nekā viena no čempionēta favorītēm Gana. Tomēr 30.minūtē tieši ganieši izvirzījās vadībā, kad pēc centrējuma ar galvu bumbu vārtu tīklā ieraidīja Andrē Ajevs. Zaudējuši vārtus, Burkinafaso futbolisti apjuka, pazaudējot spēles pavedienu. Pirmais puslaiks noslēdzās ar minimālu Ganas pārsvaru - 1:0.

Otrā puslaika pašā sākumā labā sitiena pozīcijā nokļuva Ganas spēlētājs Metjū Amoa, kurš no 17m raidīja bumbu garām vārtiem. Gluži kā pirmajās 45 minūtēs, arī otrajā puslaikā spēles tempu bremzēja daudzie noteikumu pārkāpumi laukuma vidū. Tāpat itin bieži zālājā atpūtās kāds no abu izlašu futbolistiem. Spēles 66.minūē Burkinafaso praktiski zaudēja pēdējās cerības uz pozitīvu rezultātu (proti, vismaz neizšķirtu), jo par sitienu ar elkoni Asamoā Gjanam noraidīts tika aizsargs Mamadū Tals.

Palikuši mazākumā, Burkinafaso spēlētāji ļoti reti nokļuva Ganas izlases soda laukuma tuvumā. Ganieši prasmīgi pieturēja bumbu, ar katru sekundi arvien pārliecinošāk un pārliecinošāk tuvojoties ceturtdaļfinālam. Burkinafaso nebija praktiski nekādu izredžu izglābties. Tomēr kā glābšanas riņķis 90.minūtē tai tika izmests bīstams soda sitiens netālu no soda laukuma, taču Mumuni Dagano izniekoja šo iespēju. Gana nosargāja minimālo pārsvaru un iekļuva ceturtdaļfinālā.

ĀNK, B grupa

Burkinafaso - Gana 0:1 (0:1) (Ajevs 30')

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Kotdivuāra21103:14
2.Gana21012:33
3.Burkinafaso20110:11

     [+] [-]

, 2010-01-19 20:01, pirms 14 gadiem
Burkina Faso šodien nodemonstrēja labu spēli, bet tomēr uzvarēja Ganas izlase. Divi ceturtdaļfināli zināmi-Angola pret Ganu un
Kotdivuāra pret Alžīriju.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-19 20:03, pirms 14 gadiem
Vaitad Burkinafaso nav 1 pts ? Laigan tas neko nemaina , bet tomēr .

  +2 [+] [-]

, 2010-01-19 20:03, pirms 14 gadiem
ka var but neizskirts un nulle punkti Burkinafaso

  -1 [+] [-]

, 2010-01-19 20:10, pirms 14 gadiem
Gana malaci,domaju ka novelu viniem uzvaru cempi

  +1 [+] [-]

, 2010-01-19 21:15, pirms 14 gadiem
Ganai momentu pietiek, bet pietrūkst kāda, kas to pabeidz kā vajag.
1 sarkanā piebeidza visu Burkinafaso uzbrukumu, jo līdz tam viņi diezgan aizrautīgi devās uzbrukumā. Protams, ar tādu standartsituāciju izpildi nekur tālu netiksi. Var jau visu laiku pelt Burkinafaso, bet jāatceras, ka arī pretinieki nebija tie vieglākie, pret kuru aizsardzība būtu viegla pastaiga!