Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Par spēļu sarunāšanu diskvalificē Dienvidāfrikas federācijas prezidentu

Andrejs Siliņš

Par spēļu sarunāšanu diskvalificē Dienvidāfrikas federācijas prezidentu
Foto: AFP/Scanpix

Par saistību ar spēļu sarunāšanas lietu Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) nolēmusi diskvalificēt piecas Dienvidāfrikas Futbola federācijas amatpersonas, tostarp arī prezidentu Kirstenu Nematandani.

Runa ir par vairākām pārbaudes spēlēm pirms 2010. gada Pasaules kausa finālturnīra, kas risinājās tieši Dienvidāfrikā. Federācija uzticējusi maču rīkošanu Vilsonam Perumelam, kurš notiesāts par spēļu iznākumu sarunāšanu par labu kādam Āzijas bukmeikeru kantorim.

Dienvidāfrikas uzvarā pār Gvatemalu ar rezultātu 5:0 tiesnesis trīs reizes nozīmēja 11 metru soda sitienu par spēli ar roku, un arī uzvarā pār Kolumbiju ar 2:1 visi trīs vārtu guvumi bija no 11 metru sitiena atzīmes.

Federācija šādu FIFA lēmumu pieņēmusi bez protestiem un prezidenta pienākumus uzņēmies veikt līdzšinējais viceprezidents Mvelo Nonkonjana.

No 19. janvāra līdz 10. februārim Dienvidāfrika uzņems 2013. gada Āfrikas Nāciju kausa finālturnīru.

Izmantotie resursi:
BBC