Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Rīt izšķirsies daudz

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Rīt Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā tiks aizvadītas pirmspēdējās dienas spēles. Piedāvājam iepazīties ar situāciju visās grupās un uzzināt par teorētiskajām iespējām atlikušajos mačos.

Jau kvalificējušās EURO2008 finālturnīram:
Turnīra rīkotājas: Šveice, Austrija.
C grupa: Grieķija.
D grupa: Vācija, Čehija.
G grupa: Rumānija.

Zaudējušas jebkādas cerības kvalificēties:
A grupa: Beļģija, Armēnija, Kazahstāna, Armēnija.
B grupa: Ukraina, Lietuva, Gruzija, Farēru salas.
C grupa: Bosnija un Hercegovina, Ungārija, Moldova, Malta.
D grupa: Īrija, Kipra, Slovākija, Velsa, Sanmarīno.
E grupa: Izraēla, Maķedonija, Igaunija, Andora.
F grupa: Latvija, Islande, Lihtenšteina.
G grupa: Albānija, Slovēnija, Baltkrievija, Luksemburga.

Vēl cīnās par iekļūšanu:
A grupa: Polija, Portugāle, Serbija, Somija.
Situācija.
Šobrīd variāciju vēl ir daudz, bet skaidrs ir viens - Polija un Portugāle ir galvenās pretendentes uz iekļūšanu finālturnīrā. Serbiem un somiem atliek uzvarēt savas spēles un cerēt uz poļu portugāļu neveiksmēm. Vislabākais variants Polijai - kvalificēties finālturnīram jau rīt, uzveicot savā laukumā Somiju. Portugāle rīt diez vai nodrošinās dalību EURO2008 - lai tas notiktu, ne vien pašiem jāuzvar Armēniju, bet arī jācer uz Somijas klupienu mačā pret Azerbaidžānu Helsinkos.

B grupa: Francija, Skotija, Itālija.
Situācija.
Ļoti daudz ko izšķirs rītdienas spēle Glāzgovā starp Skotiju un Itāliju. Ja Skotija uzvarēs, tad notiks neticamais - skoti uz finālturnīru jau būs tikuši, bet netiks vai nu pasaules čempioni itāļi vai arī vicečempioni francūži. Īpaši skumja situācija tādā gadījumā būs Itālijai, kurai būs jācer uz Ukrainas uzvaru trešdien pār Franciju. Turpretī ja uzvarēs Itālija, tad uzreiz ir skaidrs, ka tiek Francija un Itālija. Kā redzams, no Skotijas - Itālijas spēles daudz kas izšķirsies Francijai - ja uzvar Itālija, tad francūžu pēdējai spēlei vairs nebūs nozīmes, viņi jau būs finālturnīrā. Ja uzvar Skotija, tad Francijai pietiek Kijevā ar neizšķirtu (atstājot aiz borta itāļus). Ja skoti ar itāļiem tomēr nospēlē neizšķirti, arī tad francūžiem nāksies visu nokārtot trešdien pašiem Kijevā. Izbraukuma spēlē pret Ukrainu Francijai obligāti būs jāizcīna vismaz viens punkts (nav šaubu par Itālijas uzvaru savā laukumā pār Farēru salām) - tādā gadījumā pārsteigums nenotiktu, un Skotija paliktu mājās.

C grupa. Norvēģija, Turcija.
Situācija.
Grieķija jau ir tikusi, bet otro ceļazīmi sadalīs Norvēģija un Turcija, pie tam abas rīt tiekas savā starpā Oslo. Norvēģijai šobrīd ir divu punktu pārsvars, tāpēc, ja norvēģi uzvarēs, vieta finālturnīrā garantēta. Arī neizšķirts Norvēģiju neapbēdinās - tādā gadījumā trešdien atliks izbraukumā uzveikt Maltu. Ja turki Oslo tomēr izrādīsies pārāki, tad Norvēģijai jāuzvar Malta un jācer, ka Turcija vienlaikus savā laukumā nepārspēs Bosniju un Hercegovinu. Lai nu kā - vismaz līdz Norvēģijas un Turcijas savstarpējai spēlei daudz labākā pozīcijā ir ziemeļnieki.

D grupa: cīņa jau beigusies.
Situācija.
Šeit viss jau beidzies - ceļazīmes ieguvušas Vācija un Čehija.

E grupa: Horvātija, Anglija, Krievija.
Situācija.
Visi runā par Anglijas un Krievijas cīņu par otro ceļazīmi, taču teorētiski to var iegūt abas šīs izlases, aiz borta atstājot Horvātiju. Lai tas notiktu, mačus pret Izraēlu un Andoru jāuzvar Krievijai, Anglijai trešdien jāuzvar Horvātiju (tas viss ir pietiekami reāli), taču vēl arī horvātiem jāzaudē Maķedonijā, kam īsti negribētos ticēt. Domājams, Horvātija jūtas diezgan droša par sevi, tāpēc tik tiešām visdrīzāk finālturnīrā neiekļūs tieši Anglija vai Krievija. Krievijai pietiek uzveikt rīt Izraēlu un trešdien Andoru, lai kļūtu Anglijai neaizsniedzamai. Anglijai savukārt ir vissliktākā situācija - pašai jāuzvar Horvātiju, kā arī jācer uz Krievijas klupienu Izraēlā (vai horvātu zaudējumu Maķedonijā).

F grupa: Spānija, Zviedrija, Dānija, Ziemeļīrija.
Situācija.
Lai gan kandidātu pulks uz divām ceļazīmēm ir visai plašs, reāli situācija grupā ir diezgan paredzama. Proti, Spānijas vai Zviedrijas neiekļūšana būtu liels brīnums. Jau rīt viena no tām iekļūs - abas spēlēs savā starpā. Spānija nodrošinās vietu finālturnīrā uzvaras gadījumā, bet neizšķirta vai zaudējuma gadījumā to paveiks Zviedrija. Taču arī neveiksmes gadījumā izredzes paliks lieliskas. Spānijai (ja neuzvarēs Dāniju) pietiks ar neizšķirtu pret Ziemeļīriju savā laukumā. Savukārt zviedriem (ja zaudēs Spānijai) trešdien atliek nezaudēt savā laukumā Latvijai.

G grupa: Nīderlande, Bulgārija.
Situācija.
Rumānija finālturnīrā jau iekļuvusi un ļoti, ļoti tuvu tam ir arī Nīderlande. Lai Nīderlandes vietā finālturnīrā iekļūtu Bulgārija, jānotiek brīnumam - ja vēl var noticēt, ka Bulgārija veiksmes gadījumā spēs uzvarēt gan Rumāniju, gan Slovēniju, tad praktiski neiespējami, ka spēcīgā Nīderlande nespēs gūt vismaz vienu uzvaru mačos pret Luksemburgu un Baltkrieviju (der arī neizšķirti abās spēlēs).

Izmantotie resursi:
www.uefa.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2007-11-16 15:30, pirms 16 gadiem
Skotija - Italija bus super!!!
vai kads zin, kur to vares skatities?
lugums padalities ar info
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2007-11-16 15:42, pirms 16 gadiem
labs raxts!
ceru ka turki riit zaudes Norvegjiem!!

  +1 [+] [-]

, 2007-11-16 15:45, pirms 16 gadiem
Es domāju ka viasats vai arī NTV futbol jau nu točna rādīs
=Skudrinieks, =
Skatos tu ļoti seko līdzi futbolam

  +1 [+] [-]

, 2007-11-16 15:57, pirms 16 gadiem
varees redzeet netaa vai pa sky sports kanaaliem, un tos laikam latvijaa var redzeet kaados krogos riigaa steella pub laikam saucas.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-11-16 16:39, pirms 16 gadiem
Skudrinieks..

Tu no Mēness nokritis esi??

  -3 [+] [-]

, 2007-11-16 16:49, pirms 16 gadiem
man bails iedomaaties ,kas notiks anglijaa ,ja krievi vinees...........!!!!!!!bet no visas sirds un nieres ceru ,ka taa nenotiks...!

     [+] [-]

, 2007-11-16 17:31, pirms 16 gadiem
Vo B un E grupās karsti iet!! Skotija - Itālija tiešām būs reālais mačs!! Bļin, tikai nesaprotu cilvēkus, kuri negrib, lai krievi tiktu finālturnīrā tikai tāpēc, ka tie ir krievi. psc... Protams, Eiropas čempionāts bez Anglijas ir paradoksāli, bet vienalga no visas sirds ceru, ka Krievijas izlase kvalificēs.

  -3 [+] [-]

, 2007-11-16 17:47, pirms 16 gadiem
England,England!The great football nation of the world!!!Angļi netiks un manas lūgšanas būs uzklausītas.Es vienkārši ierēcu par Anglijas izlases vietējo treneri,un kārtējo reizi pārliecinos,ka vairumam angļu "speciālistu" ir visai aptuvens priekšstats par moderno futbolu.Anglijas izlase bez Dārena Benta un Pītija Krouča-smieklīgi!!!Ko viņi cer sasniegt???
Par Franciju-protams,ka ceru uz to labāko.Taču tā ir nūja ar diviem galiem.Ja Francija tiks,tad būs grūti atbrīvoties no Domeneka(kas ir kardināli nepieciešams).No otras puses,vienkārši kā fanam gribās redzēt savējos finālturnīrā.
Svarīgi man ir arī,lai netiek itāļi.Pēc World Cup fināla es viņus vienkārši necienu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2007-11-16 20:09, pirms 16 gadiem
Skudrinieks

Skatos tev futbols nav sveš

     [+] [-]

, 2007-11-16 22:15, pirms 16 gadiem
Dandij - baigi incē, kamdēļ tu necieni itāļus Es piemēram necienu FRA izlasi, jo superstārs Lassana un nenormāli loģiskais treneris Domeneks manī izraisa riebumu pret šo izlasi. It kā par treneri runā rezultāti un Domenekam tie nav slikti, bet ir lietas, kas man nav pieņemamas. Viena no tām - A sērijas rezultatīvākā spēlētāja neņemšana uz izlasi. Ceru uz neizšķirtu rītdienas spēlē un franču aplauzienu pret Ukrainu.

     [+] [-]

, 2007-11-17 03:07, pirms 16 gadiem
Es personīgi necienu Itāļus, jo viņi knapi iespruka pateicoties apšaubāmai pendelei. + vēl daži "netīri" spēlētāji.