Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Dienvidkoreja pēc netikšanas Āzijas finālā atlaiž Klinsmanu un publiski velta iznīcinošu kritiku

Agris Suveizda

Dienvidkoreja pēc netikšanas Āzijas finālā atlaiž Klinsmanu un publiski velta iznīcinošu kritiku
Jirgens Klinsmans. Foto: EPA/Scanpix

Dienvidkorejas Futbola federācijas prezidents Mongju Čons preses konferencē šodien paziņoja par valstsvienības galvenā trenera Jirgena Klinsmana atbrīvošanu no amata un atvainošanos faniem.

"Pirmkārt, mums visiem ir ļoti žēl, ka daudziem cilvēkiem radījām vilšanos, nesasniedzot cerēto Āzijas kausā. Kā organizācijas galva, pazemīgi pieņemu man un federācijai veltīto kritiku un vēlos atvainoties," teica Čons. "Pēc Āzijas kausa beigām veicām izlases analīzi un pēc plašām diskusijām pieņēmām lēmumu mainīt izlases treneri."

"Trenerim Klinsmanam neizdevās parādīt trenera prasmes un līderdotības, kādas sagaidām no Dienvidkorejas izlases trenera, kā piemēram, spēlētāju vadība un attieksme pret darbu, kas veicinātu izlases konkurētspēju. Nacionālā izlase ir kas vairāk kā tikai sporta komanda – tā pārstāv visu valsti, uzsūc fanu enerģiju un dod to atpakaļ, taču, daudzuprāt, trenera Klinsmana līmenis un attieksme neatbilda cerībām un diezin vai uzlabotos nākotnē, tādēļ tika pieņemts lēmums pirms Pasaules kausa atlases veikt trenera maiņu," turpināja Čons, pieminot arī iekšējas problēmas komandā, kas radušās mēnesi ilgās kopā būšanas laikā.

Bijušais Minhenes "Bayern", Berlīnes "Hertha", Vācijas un ASV izlašu treneris Klinsmans pie Dienvidkorejas stūres stājās pagājušā gada februārī, nomainot portugāli Paulu Bentu. Klinsmans sāka ar piecām neuzvarētām pārbaudes spēlēm pēc kārtas (0-3-2, vārti 4:8), turpināja ar septiņām uzvarām un lielisku vārtu bilanci 23:1, bet pabeidza ar piecām pamatlaikā neuzvarētām spēlēm (0-4-1, vārti 7:9).

Āzijas kausu Dienvidkoreja sāka ar 3:1 pār Bahreinu, pēc tam izglābās pret Jordāniju (2:2) un grupas pēdējās spēles izskaņā no 1:2 panāca 3:2, tomēr izlaida uzvaru pār Malaiziju (3:3). Astotdaļfinālā korejieši izglābās un pendelēs pārspēja Saūda Arābiju (1:1), ceturtdaļfinālā izglābās un pagarinājumā pieveica Austrāliju (2:1), bet pusfinālā ar 0:2 piekāpās Jordānijai. Dienvidkoreja Āzijas kausā nav triumfējusi kopš 1960. gada.

Pasaules kausa atlasi Dienvidkoreja sākusi ar uzvarām pār Singapūru (5:0) un Ķīnu (3:0), vēl grupā ir arī Taizeme. Nākamo posmu sasniegs grupas divas labākās komandas, līdz ar Pasaules kausa paplašināšanu Āzijai pienāksies 8,5 ceļazīmes.

Izmantotie resursi:
https://www.kfa.or.kr/
https://www.the-afc.com/en/national...

  +2 [+] [-]

, 2024-02-16 14:57, pirms 3 mēnešiem
2018.gadā Dienvidkoreja samazināja darba nedēļu no 68 uz 52 stundām...
bet nu jau polāno celt no tām 52 stundām uz 69 stundām NEDĒĻĀ...

izskatās, ka Dienvikorejieši nesaprata Klinsmana pieeju darbam...

     [+] [-]

, 2024-02-16 17:41, pirms 3 mēnešiem
Trenerim jāstrādā 25 stundas diennaktī. Cerams, ka Latvijas futbola treneris strādās vismaz četras

  -1 [+] [-]

, 2024-02-16 18:25, pirms 3 mēnešiem
Kā to saprast.. Āzijai pienākas 8,5 ceļazīmes? No vienas valsts pus komanda tik jebīs? Neesmu baigais futenes fans, bet šinī neiebraucu

     [+] [-]

, 2024-02-16 18:51, pirms 3 mēnešiem
Holandietis rakstīja: Kā to saprast.. Āzijai pienākas 8,5 ceļazīmes? No vienas valsts pus komanda tik jebīs? Neesmu baigais futenes fans, bet šinī neiebraucu
Pārspēles par vietu ar cita kontineta konfederācijas komandu par vietu PK.

     [+] [-]

, 2024-02-16 18:55, pirms 3 mēnešiem
Klinsmans viens no labākajiem treneriem Pasaulē.