Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Anglija sašutusi par mazajiem sodiem Serbijas U-21 izlases rasisma lietā

Agris Suveizda

Anglija sašutusi par mazajiem sodiem Serbijas U-21 izlases rasisma lietā
Incidents starp Serbijas un Anglijas futbolistiem
Foto: AP/Scanpix

UEFA paziņojusi soda mērus par incidentiem Serbijas un Anglijas U-21 izlašu spēlē. Anglijas Futbola asociācijas (FA) ģenerālsekretārs Alekss Horns un brāļi Antons un Rio Fērdinandi kritizējuši UEFA par maigajiem sodiem - viņuprāt, serbi par rasisma izpausmēm ir pelnījuši krietni bargākas sankcijas.

UEFA piesprieda Serbijas U-21 izlasei nākamo UEFA turnīru spēli savās mājās aizvadīt aiz slēgtām durvīm, un Serbijas Futbola federācijai būs jāšķiras no 80 tūkstošiem eiro. Tāpat uz diviem gadiem diskvalificēts fiziskās sagatavotības treneris Andreja Milunovičs un trenera asistents Predrags Katičs. Diskvalificēti arī vairāki spēlētāji - Goranam Caušičam četras spēles, Ogņenam Mudrinskim un Filipam Malbašičam pa trim spēlēm, bet Nikolam Ninkovičam divas spēles. Pie soda tika arī divi angļu spēlētāji - divi mači Stīvenam Kokeram un viena spēle Polam Insam,

"Esam sarūgtināti par UEFA nozīmētajām sankcijām, kas piespriestam par rasisma izpausmēm pret Anglijas spēlētājiem," teica Alekss Horns. "Rasisms ir nepieņemams jebkādā formā, un tam nevajadzētu būt futbola sastāvdaļai. Ainas bija nožēlojamas, un neticu, ka sankcijas dod spēcīgu vēstījumu." Sašutuši bija arī brāļi Rio un Antons Fērdinands, kuri savu viedokli izteica sociālo tīklu vietnē Twitter. Tika izdarīts arī salīdzinājums ar Niklasu Bendtneru, kuram Eiropas čempionātā derību kompānijas reklāma uz apakšbiksēm izmaksāja par 20 tūkstošiem vairāk nekā serbu futbolistu un fanu nopietnie rasistiskie apvainojumi.

"Esmu sarūgtināts par sodu, kas ir piespriests Serbijas Futbola federācijai, zinot par rasistiskajiem apvainojumiem, kurus tonakt saņēma Anglijas U-21 izlase. Rasisms ir pilnībā nepieņemams, un ir nepieciešamas smagas sankcijas, lai palīdzētu to apkarot," uzskata Lielbritānijas sporta ministrs Hjū Robertsons.

Atgādinām, ka šā gada oktobrī Serbijas pilsētā Kruševacā tika aizvadīta Eiropas U-21 čempionāta play-off kārtas atbildes spēle starp Serbijas un Anglijas vienaudžiem. Pēc angļu gūtajiem vārtiem kompensācijas laika pēdējās sekundēs (1:0 spēlē, 2:0 summā) laukumā izraisījās masveida grūstīšanās. Sekoja divas sarkanās kartītes (pa vienai katrā komandā) un serbu apsūdzēšana rasismā (līdzjutēji spēlētājus apvainojuši arī spēles gaitā).

Jau vēstījām, ka Serbijas Futbola federācija izskatīja incidentus gan laukumā, gan ārpus tā un vairākiem izlases dalībniekiem piesprieda diskvalifikācijas - Mudrinskis un Ninkovičs no jebkāda vecuma izlasēm tika diskvalificēti uz gadu, bet Milutinovičs un vārtsargu treneris Srdžans Maksimovičs tika diskvalificēti uz diviem gadiem.

Izmantotie resursi:
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News...
The official website for European football –...

  +2 [+] [-]

, 2012-12-14 00:05, pirms 11 gadiem
kapec ja ko izdara zidam vai melnajam ir jacel tads tracis, es tur redzeju ka viloties gribeja visi un viens otru lamaja, kur rasisms, protams sodus vajag, bet nejau liekot akcentu uz rasismu, UEFA laikam to saprata

     [+] [-]

, 2012-12-14 00:15, pirms 11 gadiem
Stulbi tie angļi, melnie paši lielāki rasisti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-12-14 01:09, pirms 11 gadiem
Jaasoda Anglija par rasisma ieviešanu futbolā

     [+] [-]

, 2012-12-14 07:37, pirms 11 gadiem
bauri...

  +5 [+] [-]

, 2012-12-14 10:05, pirms 11 gadiem
Tas, ka melnie tik ļoti sacepās katru reizi kā izdzird vārdu "black", tikai pierāda to, ka viņiem pašiem ir nopietnas problēmas ar to lietu - nopietni kompleksi. Visās šitajās situācijās baltajiem tā ir nevis kkāda tur rasisma izpausme, bet gan vienkārši veids kā aizskart, aizvainot, aizkaitināt oponentu. Redz Materaci savulaik Zidānam teica, ka Zidāna māte esot m***, ja Zidāns būtu melnais, gan jau būtu teicis, ka Zidāns ir smirdī** nēģ***. Ja paši melnie ignorētu un neuztvertu to tik saasināti, tad arī melno mātes saukātu par m*** nevis melnos saukātu par nēģ***. Bet tagad skaidrs ir viens - ja tu vēlies aizskatr melno, pastāsti viņam kko par nēģe*** un šis sāks trakot, ko arī vajag. Vienkārši veids kā provocēt nevis kkāds tur rasisms. Nesaprotu, kur viņi paši var būt tik stulbi un to neapjēgt, ka kamēr viņi par to ārdīsies kā mezi bērni, tikmēr arī šādi viņus provocēs.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-14 10:12, pirms 11 gadiem
Angļu melnais humors