Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Katara finālā trīs reizes realizē pendeles un kļūst par Āzijas čempioni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Katara finālā trīs reizes realizē pendeles un kļūst par Āzijas čempioni
Akrams Afifs. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Kataras vīriešu futbola izlase sestdien ar trim Akrama Afifa realizētiem 11 metru sitieniem kļuva par Āzijas kausa ieguvējiem. Katara finālcīņā ar 3:1 (1:0) pieveica Jordāniju.

22. minūtē mājinieki vadībā izvirzījās ar 11 metru soda sitienu, ko realizēja Akrams Afifs, ar neatvairāmu sitienu raidot bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 1:0 Kataras labā.

Izlīdzinājumu 67. minūtē Jordānijai panāca Jazans Al Naimats, raidot bumbu vārtu kreisajā stūrī pēc centrējuma - 1:1.

72. minūtē pēc video atkārtojuma noskatīšanās tika piešķirts vēl viens 11 metru soda sitiens mājinieku labā, 2:1 panākot Afifam, kurš bumbu vēlreiz raidīja vārtu kreisajā stūrī, Jordānijas vārtsargam Jazidam Abu Lajlam nespējot aizsniegties līdz bumbai.

Mača kompensācijas laika piektajā minūtē Afifs realizēja trešo 11 metru soda sitienu, kas tika piešķirts pēc video atkārtojuma noskatīšanās.

Afifs šoreiz sita labajā stūrī. Lajla uzminēja sitiena virzienu, taču nespēja atvairīt bumbu.

Katarieši pusfinālā ar 3:2 apspēlēja Irānu, kas mača izskaņā palika mazākumā, bet Jordānijas futbolisti ar 2:0 pieveica Dienvidkoreju.

Pagājušā turnīra uzvarētāja Katara pirms šī turnīra vēl divreiz bija spēlējusi ceturtdaļfinālā, bet Jordānija līdz šim divreiz bija sasniegusi ceturtdaļfinālu.

Āzijas kausa izcīņa tiek aizvadīta jau 18. reizi. Par 2019. gada čempioni kļuva Kataras izlase, kas finālā ar 3:1 pārspēja Japānu, izcīnot savu pirmo titulu.

Titulētākā Āzijas kausa izcīņas komanda ir Japāna, kas ir uzvarējusi četras reizes.

     [+] [-]

, 2024-02-10 19:51, pirms 3 mēnešiem
spēli neredzēju, bet tituls nopirkts ...

  -1 [+] [-]

, 2024-02-10 20:54, pirms 3 mēnešiem
..ja reiz kā vienīgie iepriekš varēja uzvarēt pasaules čempionus, tad jau pelnīti tikuši tik tālu. es gan nezinu, cik šajā mačā viss godīgi, bet gan jau arī bez tā būtu uzvarējuši, ja reiz tur tika.

     [+] [-]

, 2024-02-11 10:59, pirms 3 mēnešiem