Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Vācija, Beļģija un Nīderlande piesaka kopējo kandidatūru uz PK2027 finālturnīru sievietēm

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Vācija, Beļģija un Nīderlande piesaka kopējo kandidatūru uz PK2027 finālturnīru sievietēm
Foto: KNVB

LETA--DPA. Vācija, Beļģija un Nīderlande oficiāli pieteikušas savu kopējo kandidatūru uz 2027.gada Pasaules kausa finālturnīra futbolā sievietēm rīkošanu.

Kā norāda Vācijas Futbola federācija (DFB), visi nepieciešamie dokumenti Starptautiskai Futbola federāciju asociācijai (FIFA) nosūtīti laikus. Tāpat uz turnīra rīkošanu pretendē Brazīlija, DĀR un ASV kopā ar Meksiku.

Vācija, Beļgija un Nīderlande cer palielināt ieņēmumus no turnīra par 50%. Šogad Austrālijā un Jaunzēlandē notikušā Pasaules kausa finālturnīra sievietēm ieņēmumi sasniedza 570 miljonus ASV dolāru (ap 530 miljoniem eiro).

Pēc FIFA nosacījumiem, lai tiktu izskatīts pieteikums 32 komandu turnīra rīkošanai, jābūt vismaz desmit kandidātpilsētām. 2027.gada Pasaules kausa sievietēm rīkotājus plānots paziņot FIFA kongresā nākamā gada 17.maijā.

Vācijā turnīrs tiktu aizvadīts Gelzenkirhenē, Ķelnē, Diseldorfā un Dortmundē, Beļģijā sacensības notiktu Briselē, Šarleruā, Genkā un Ģentē, bet Nīderlandē spēles plānotas Amsterdamā, Eindhovenā, Hērenvēnā, Enšedē un Roterdamā.

Vācijā Pasaules kausa izcīņa sievietēm jau notika 2011.gadā, ASV sacensības norisinājās 1999. un 2003.gadā, bet DĀR vai kādā no Dienvidamerikas valstīm līdz šim turnīrs nav noticis.

Izmantotie resursi:
LETA