Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Brazīlijas nedienas pirms Pasaules kausa atlases turpinās – Neimārs atkal savainots

Agris Suveizda

Brazīlijas nedienas pirms Pasaules kausa atlases turpinās – Neimārs atkal savainots
Neimārs. Foto: Reuters/Scanpix

Piespiedu kārtā Brazīlijas futbola izlases treniņu nācies pamest valstsvienības līderim Neimāram, kurš sajutis sāpes mugurā. Pagaidām nav zināms, cik savainojums ir nopietns un vai tas lieks PSG superzvaigznei piedalīties 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmajā spēlē pret Bolīviju.

"Neimārs sajuta sāpes muguras lejasdaļā. Viņš pameta treniņu, tika novērtēts viņa veselības stāvoklis, un viņš sāka terapiju," sacīja izlases ārsts Rodrigu Lasmars. "Nākamās 24 stundas būs ļoti svarīgas, lai redzētu, kā viņš atlabs. Pirms treniņa tiks veiktas atkārtotas pārbaudes, un tad mums būs nedaudz lielāka skaidrība par viņa statusu spēlei."

Dienvidamerikas reģionā 2022. gada Pasaules kausa atlasi bija paredzēts sākt šā gada martā, taču pandēmijas dēļ sākumu nācās atlikt līdz oktobrim. Pirmās trīs spēles notiks jau šonakt – Paragvaja uzņems Peru, Urugvaja tiksies ar Čīli, bet Argentīna spēlēs pret Ekvadoru -, kamēr Brazīlija mājas spēli Sanpaulu aizvadīs naktī uz sestdienu. Otrajā kārtā brazīlieši naktī uz trešdienu viesosies Peru.

Dienvidamerikas kvalifikācijā desmit komandas izspēlēs divu apļu turnīru, noskaidrojot četras izlases, kuras automātiski kvalificēsies Pasaules kausa finālturnīram, bet piektās vietas īpašniece cīņu turpinās starpkontinentālajās pārspēlēs. 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijā Neimārs 14 spēlēs izcēlās ar sešiem vārtu guvumiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Francijas čempionāta jauno sezonu Neimārs sācis ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli trīs spēlēs, kā arī divu maču diskvalifikāciju skandalozajā Francijas klasikā pret Marseļas "Olympique" (0:1).

Ja Neimāra dalība spēlē pašlaik ir zem jautājuma zīmes, jau skaidrs, ka Brazīlijai šomēnes nevarēs palīdzēt pamatvārtsargs Alisons Bekers un sākumsastāva centra uzbrucējs Gabriels Žezuss.

Dienvidamerikas kvalifikācija oktobrī

DatumsSpēleLaiks
09.10.Paragvaja – Peru1:30
Urugvaja – Čīle1:45
Argentīna – Ekvadora3:30
10.10.Kolumbija – Venecuēla2:30
Brazīlija – Bolīvija3:30
13.10.Bolīvija – Argentīna23:00
Venecuēla – Paragvaja23:00
14.10.Ekvadora – Urugvaja0:00
Peru – Brazīlija3:00
Čīle – Kolumbia3:30