Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

ASV zaudē Zviedrijai un ceturtdaļfinālā tiksies ar Brazīliju

ASV zaudē Zviedrijai un ceturtdaļfinālā tiksies ar Brazīliju
Zviedrijas futbolistes
Foto: AFP/Scanpix

Trešdienas vakarā Vācijā noskaidrojās sieviešu Pasaules kausa izcīņas pēdējie divi ceturtdaļfināla pāri. ASV, grupas pēdējā spēlē ar 1:2 zaudējot Zviedrijai, trāpīja uz Brazīliju.

ASV šodien pietika ar neizšķirtu, lai izvairītos no ceturtdaļfināla mača pret Brazīliju. Spēli pret zviedrietēm amerikānietes sāka nelāgi. 15. minūtē Lotu Šelinu savā soda laukumā nogāza Eimija Lepelbeta. Zīmīgi, ka aizsardze jau, gaidot noraidījumu par pēdējās cerības sodu, lēnām devās stadiona tuneļa virzienā, taču Japānas tiesnese Ecuko Fukano viņu pažēloja, iedodot tikai dzelteno kartīti. Liza Dālkvista amerikānietes gan nežēloja, izpildot neatvairāmu pendeli - 1:0 Eiropas komandas labā.

32. minūtē ASV bija iespēja panākt izlīdzinājumu. Pēc augstas piespēles bumbu pie soda laukuma saņēma Eimija Rodrigesa. Pamanījusi, ka Zviedrijas vārtsardze Hedviga Lindāla pametusi vārtus, pārcēla bumbu viņai pāri, taču vārtos netrāpīja – bumba atsitās pret vārtu pārliktni no augšas.

Trīs minūtes vēlāk Zviedrija ar lielu veiksmes piedevu guva otros vārtus. Nilla Fišere izpildīja soda sitienu, bumba rikošetā no Lepelbetas ielidoja kreisajā stūrī, kamēr ASV vārtsardze Houpa Solo atradās pretējā stūrī – 2:0 Zviedrijai.

ASV ilgi uzbrukumā neko bīstamu izveidot neizdevās, līdz 67. minūtē amerikānietes vienus vārtus beidzot atguva. Pēc stūra sitiena savā elementā nospēlēja Abija Vambaha, bumbu vārtos raidot ar plecu – 1:2. Četras minūtes pirms spēles beigām lielisku iespēju neizmantoja Kellija O'Hāra. Viņa, saņēmusi piespēli no Lorenas Čenijas, aizsita garām no vārtu priekšas.

ASV ne(pa)spēja izglābties, piedzīvojot zaudējumu ar 1:2. Tuvāk vēl vienam vārtu guvumam bija Zviedrija. Šelinai pēdējā minūtē nozaga vārtus nepareizi nosvilptas aizmugures dēļ. Zviedrijas uzvara nozīmē, ka amerikānietes grupā noslīdēja uz 2. vietu un ceturtdaļfinālā tiksies ar D grupas uzvarētāju Brazīliju. Pirms četriem gadiem Ķīnā Brazīlijas futbolistes amerikānietes pusfinālā sasita ar 4:0.

Citā šī vakara spēlē C grupā Ziemeļkoreja ar Kolumbiju izspēlēja bezvārtu neizšķirtu, abas tiekot pie pirmā punkta turnīrā. Paradoksāli, bet ne korejietes, ne kolumbietes šajā turnīrā trīs mačos tā arī nespēja gūt kaut vienus vārtus.

Pasaules kauss 2011. C apakšgrupa

Ziemeļkoreja – Kolumbija (0:0)
Zviedrija – ASV 2:1 (2:0) (Dālkvista 16’ (11 m), Fišere 35' – Vambaha 67')

C grupas tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Zviedrija33004:19
2.ASV32016:26
3.Ziemeļkoreja30120:31
4.Kolumbija30120:41

Ceturtdaļfinālu pāri

DatumsSpēle
09.07.Anglija – Francija
09.07.Vācija – Japāna
10.07.Austrālija – Zviedrija
10.07.ASV – Brazīlija

Izmantotie resursi:
FIFA.com - Fédération Internationale de...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-07-07 02:03, pirms 13 gadiem
Amerikānietēm acīmredzams regress. Brazīlietes ASV nolīdzinās līdz ar zemi. Zviedrietes gan izskatījās pēc vienām no galvenajām favorītēm, spēlēja daudz skatāmāku futbolu par pretiniecēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
13

Ļašenko tiek pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).