Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:251, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti "Quelle Ielu Futbola" uzvarētāji Liepājā

Jānis Pārums

Noskaidroti "Quelle Ielu Futbola" uzvarētāji Liepājā
Turnīra organizatoru foto

Aizvadītās nedēļas nogakē Liepājā notika 2. posms Quelle Ielu futbolā, kurā 30 komandu konkurencē tika noskaidroti labāko komandu tituli sekojošās vecuma grupās – bērni ("Dārzeņi"), jaunieši ("Dejojošie mākoņi") un pieaugušie ("Classics").

Salīdzinot ar iepriekšējo "Quelle Ielu futbola" turnīru, kas notika Rīgā, šajā turnīrā spēlētāji bija noskaņoti daudz agresīvāk un vēlme iegūt uzvarētāja kausu bija daudz lielāka.

Jau šo sestdien, 26. jūlijā, Alūksnē Pilssalā notiks 3. posms "Quelle Ielu Futbolā". Ielu futbola galvenais atbalstītājs ir "Quelle", lielākais pasta preču katalogs Eiropā. "Mēs priecājamies, ka varam popularizēt sportisku dzīvesveidu, atbalstot ielu futbola ieviešanu Latvijā. Daudzās Eiropas valstīs ielu futbols jau ir kļuvis par iecienītu tradīciju, tai skaitā arī Vācijā, "Quelle" dzimtenē," saka Quelle mārketinga menedžere Merike Udrika.

Savā būtībā ielu futbols ir tas pats parastais futbols, ko esam pieraduši spēlēt māju pagalmos, pludmalēs un parkos. Tikai atšķirībā no parastā futbola ielu futbola komandā nepieciešams vārtsargs un trīs laukuma spēlētāji. Spēle notiek īpaši norobežotā laukumā, 10 x 15 metri. Būtiski ir pieminēt, ka ielu futbols ir vispieejamākā spēle ikvienam. Visos ielu futbola turnīros komandas tiks veidotas pēc vecuma grupām - bērni, jaunieši un pieaugušie. Jāatzīmē, ka vienā komandā varēs spēlēt gan zēni, gan meitenes, gan vīrieši, gan sievietes. Piedaloties ielu futbola turnīros būs iespēja ne tikai labi un sportiski pavadīt laiku, bet arī iegūt lieliskas balvas, ko pateicoties saviem atbalstītājiem un sponsoriem sarūpējuši sacensību organizatori.

"Spēlēt aicināts ir ikviens, jo ielu futbols ir piemērots pilnīgi visiem cilvēkiem, neskatoties no viņu vecuma un dzimuma. Esam veikuši arī nelielus uzlabojumus turnīru organizēšanā gan apmācot vairāk tiesnešus, gan arī uzlabojot turnīra organizatorisko kvalitāti, tāpēc jau nākamajos posmos Quelle Ielu Futbols būs vēl skatāmāks un baudāmāks ne tikai dalībniekiem, bet arī apmeklētājiem. Ikvienā ielu futbola turnīra posmā būs gan īpaši konkursi, gan atrakcijas ne tikai dalībniekiem, bet arī turnīra apmeklētājiem. Tāpat visos ielu futbola turnīros būs priekšnesumi un visu laiku labākā mūzika, kā arī citi patīkami pārsteigumi. Ielu Futbola Asociācijas vārdā vēlos pateikt paldies visiem mūsu atbalstītājiem, sponsoriem un sadarbības partneriem par sniegto atbalstu ielu futbola turnīru organizēšanā un nodrošināšanā,“ saka Latvijas Ielu Futbola Asociācijas prezidents Ivo Čapiņš.

"Quelle Ielu Futbola" turnīru kalendārs:

• Alūksne, 26. jūlijs
• Daugavpils, 2. augusts
• Cēsis, 9. augusts
• Talsi, 16. augusts
• Jelgava, 23. augusts
• Valmiera, 30. augusts
• Rīga, 6. septembris

Foto: "Quelle" ielu futbols Liepājā

Informāciju sagatavoja:
Ivo Čapiņš, Latvijas Ielu Futbola Asociācija

  +4 [+] [-]

, 2008-07-21 19:32, pirms 16 gadiem
baigi man kko izsaka tie lidojoshie daarzenji vai arii dejojoshie klasikji..

  +2 [+] [-]

, 2008-07-21 19:36, pirms 16 gadiem
tiesāšana bija garām!

     [+] [-]

, 2008-07-21 19:37, pirms 16 gadiem
Meric rakstīja: baigi man kko izsaka tie lidojoshie daarzenji vai arii dejojoshie klasikji..

labaak aizbrauc izmeegjini!

  +4 [+] [-]

, 2008-07-21 19:41, pirms 16 gadiem
Ideāls pasākums esmu bijis uz abiem posmiem un varuu droši apgalvot, ka ir tā vērts vienīgi tiesāšana mesta ';

  -1 [+] [-]

, 2008-07-21 19:50, pirms 16 gadiem
zdelajte v rezekne , xotj 4tonibudj ... a to futbol vab6e skoro pogasnet

  +2 [+] [-]

, 2008-07-21 19:55, pirms 16 gadiem
Mēs pirmajā posmā novinnējām 1/8 finālā komandu , kurā spēlēja tiesneši ,pēc tam to izbaudījām uz savas ādas līdz pat finālam ,kurā guvām zelta vārtus...Nezinu , cik tas ir korekti , ka turnīrā kā spēlētāji piedalās arī tiesneši !!!
Lai vai kā , ceru , ka turpmāk šis jautājums arī būs sakārtots

     [+] [-]

, 2008-07-21 19:57, pirms 16 gadiem
macaix rakstīja: Ideāls pasākums esmu bijis uz abiem posmiem un varuu droši apgalvot, ka ir tā vērts vienīgi tiesāšana mesta

tiesaashana chista dirsaa

     [+] [-]

, 2008-07-21 20:01, pirms 16 gadiem
silverstar rakstīja: Mēs pirmajā posmā novinnējām 1/8 finālā komandu , kurā spēlēja tiesneši ,pēc tam to izbaudījām uz savas ādas līdz pat finālam ,kurā guvām zelta vārtus...Nezinu , cik tas ir korekti , ka turnīrā kā spēlētāji piedalās arī tiesneši !!!
Lai vai kā , ceru , ka turpmāk šis jautājums arī būs sakārtots

Es arī to pamanīju tas ir galīgi garām

  +1 [+] [-]

, 2008-07-21 20:12, pirms 16 gadiem
turpmākajos posmos tā vairs nebūs! Pirmajā posmā Rīgā, mēs to atļāvām tīri eksperimentālā kārtā, lai tiesneši paši izmēģinātu un saprastu nianses, kas ir saistītas ar tiesāšanu. Attiecībā uz Liepājas posmu arī tas mums bija zināms pārbaudījums, jo spēles notika uz mākslīgā seguma un tāpēc arī no spēlētāju puses tā bija daudz agresīvāka nekā tas bija Rīgā, un tiesneši vadījās pēc tā kā bija Rīgas posmā!

Papildus spēlētāju drošības nodrošināšanai esam veikuši arī uzlabojumus noteikumos, un turpmāk, tiesneši būs ļoti bargi attiecībā uz komandu spēli! Jo mēs patiešām nevēlamies redzēt līķus un asinis laukumā!

Tiekamies Alūksnē! Visi, kas grib braukt uz Alūksni iesaku to darīt jau piektdien, jo esam vienojušies ka mums un visiem dalībniekiem tiks iedalītas telšu vietas uz Pilssalas un sala pa nakti tiks apsargāta!

Ja ir jautājumi attiecībā par spēli, rakstiet man uz e-pastu, vai kā savādāk! Centīšos visiem iespēju robežās atbildēt uz visiem jautājumiem!

     [+] [-]

, 2008-07-21 20:17, pirms 16 gadiem
Labs pasākums, kas basketbolistam strītbols tas futbolistam ielu futbols.
Vienīgi jāsaka, ka spēles līmenis ir pavājš, jo ja es ar savu resno kuņģi un pāris lauku džekiem varu kapāt pa spici tad ir tā kā ir

  +2 [+] [-]

, 2008-07-21 20:19, pirms 16 gadiem
hotabics

Arī noteikumi bija diezgan nesaprotami. Nav īstas skaidrības par to, pēc kāda pārkāpuma dod to pendeli. Vēl ir tā, ka viens tiesnesis, zin, ka pendeli jāsit pa tukšiem vārtiem un pa gaisu, bet tajā pašā laikā viens cits pasaka, ka vārtsargs var stāvēt vārtos. Smieklīgi.
Piem. mani normāli ielika bortā, bet tiesnesis nereaģēja uz to. Tas tomēr nav hokejs.
Tas pats ir par žūriju žonglēšanā. Tak` 100% varu apgalvot, ka vsz 3. vietu biju pelnījis. To varētu pateikt daudzi. Bet redz, ka nē. Ja nav nopietni tas viss, td vajag uzreiz to pateikt, un nemaz nepieteikšos.
Vot Rīgas posmā džeks parādija tiešām augstu līmeni un uzvarēja. Vot to es saprotu
Un vēl, tajos konkursos piesakās tikai kkādi sīkie. Protams labi, ka tā, bet ja dotas tikai 10 vietas konkursā, tad vajag bik` piedomāt, lai interesantāk

Tas tākā viss. Plds.

     [+] [-]

, 2008-07-21 20:21, pirms 16 gadiem
war piedalities kas weelas?

     [+] [-]

, 2008-07-21 20:28, pirms 16 gadiem
biii labs turnirs. ! vissmaz ko vineju ari. xD

     [+] [-]

, 2008-07-21 20:29, pirms 16 gadiem
Prieks spelet bi..! ';

     [+] [-]

, 2008-07-21 20:40, pirms 16 gadiem
hotabics rakstīja: turpmākajos posmos tā vairs nebūs! Pirmajā posmā Rīgā, mēs to atļāvām tīri eksperimentālā kārtā, lai tiesneši paši izmēģinātu un saprastu nianses, kas ir saistītas ar tiesāšanu. Attiecībā uz Liepājas posmu arī tas mums bija zināms pārbaudījums, jo spēles notika uz mākslīgā seguma un tāpēc arī no spēlētāju puses tā bija daudz agresīvāka nekā tas bija Rīgā, un tiesneši vadījās pēc tā kā bija Rīgas posmā!

Papildus spēlētāju drošības nodrošināšanai esam veikuši arī uzlabojumus noteikumos, un turpmāk, tiesneši būs ļoti bargi attiecībā uz komandu spēli! Jo mēs patiešām nevēlamies redzēt līķus un asinis laukumā!

Tiekamies Alūksnē! Visi, kas grib braukt uz Alūksni iesaku to darīt jau piektdien, jo esam vienojušies ka mums un visiem dalībniekiem tiks iedalītas telšu vietas uz Pilssalas un sala pa nakti tiks apsargāta!

Ja ir jautājumi attiecībā par spēli, rakstiet man uz e-pastu, vai kā savādāk! Centīšos visiem iespēju robežās atbildēt uz visiem jautājumiem!

Runaajot par tiesaashanu , buutu ljoti forshi , ja visi tiesaatu peec konsekventi vienaadiem noteikumiem , veel jo vairaak taapeec , ka speeles laikaa nav iespeeja iet un mekleet taisniibu pie galvenaa tiesnesha. Shajaa gadiijumaa nedomaaju stilu , bet noteikumu pamatus . Nav forshi , ja katrs tiesaa peec savas graamatinjas
Bet saakums nekad nav viegls , taapeec , noveelu organizatoriem izdoshanos !

     [+] [-]

, 2008-07-21 20:55, pirms 16 gadiem
Oho, Alūksnē ielu futbolistiem atļaus gulēt uz vienīgā pilsētas futbola laukuma(ja to tā varētu nosaukt)? Gribētos to redzēt 27.jūlijā.

     [+] [-]

, 2008-07-21 20:55, pirms 16 gadiem
macaix un silverstar,

pilnībā tev piekrītu par noteikumiem, jo pagaidām tiešām ir izveidojusies situācija, kad mēs noteikumus uzlabojam no viena posma uz otru, jo lieta ir tāda, ka ielu futbols ir pilnībā jauns un nebijis pasākums, un mēs to veidojam kopīgi gan konsultējoties ar mūsu sadarbības partneriem no FTA un LFF, gan arī uzklausot spēlētāju viedokļus un ieteikumus.

paldies visiem par novēlējumiem, tiekamies Alūksnē!

     [+] [-]

, 2008-07-21 20:58, pirms 16 gadiem
atļauts gulēt futbola laukumā nebūs atļauts, t.sk uzstādīt teltis, Alūksnes dome ir ierādījusi vietu telšu pilsētiņai Pilssalā un nevis futbola laukumā!

     [+] [-]

, 2008-07-21 23:41, pirms 16 gadiem
beediiga situaacija...
nodauziija mani un tas arii viss...
par zemo liimeni... logjiski ka zems, ja pateicoties noteikumu neesamiibai pietiek salasiit 4 kuiljus ap 120 kg un izkljuut no grupas 2jaa vietaa(bezfilma)...
par katru sodu jaadod pendeli no attaaluma 3/4 laukuma tad nebuus ne sodu ne resnu dzeeraaju, ne paarpratumu, ne tiesneshi idi.oti.. buus normaals bezkontakta futbols, kur varees izpausties tie kas tieshaam kko maak..nevis vnk tupi skriet un pretinieku lauz un dir.st, kas ta juus par futbolistiem... no 14 goliem iesitu 11 pendeles vai tas ir normaali???

par sodu pendeli!!!

     [+] [-]

, 2008-07-22 00:36, pirms 16 gadiem
dendenny nu taa jau ir kaa tu saki, un par noteikumiem, ludzu organizatori patiesham padomajiet par tiesneshiem, es jau saprotu ka taa ir visas latvijas problema, bet nu tas nosit dazhreiz visu spelet gribu

     [+] [-]

, 2008-07-22 03:19, pirms 16 gadiem
dendenny

es tevi ļoti labi saprotu, un noteikti mēs vēlamies, lai spēlētāji ar prieku un azartu brauktu uz mūsu turnīriem, nevis ar bailēm, ka tiks izsmērēti pa bortiem!

es patiesi ceru, ka sapratīsi arī mūs, jo ielu futbols ir patiesi jauns sporta veids ar savu specifiku un tiesneši ko izmantojam ielu futbola turnīros ir kvalificēti lielā futbola un futzāla tiesneši un ir vajadzīgs laiks, lai viņi izprastu līdz galam spēles specifiku, es patiesi ceru, ka Alūksnē un turpmākajos posmos mēs visi varēsim izbaudīt tikai patīkamākās ielu futbola nianses un priekšrocības.

     [+] [-]

, 2008-07-22 11:20, pirms 16 gadiem
Par apzinātu rupjību (vai atkārtotu - ja aizrādījums jau saņmets). Izraidīt no laukuma un piešķirts zaudējums komandai, bez jebkādām diskusijām.
Tas būtu vienīgais veids kā mazināt nevajadzīgus ekscesus.

Par tiesnešiem. Manuprāt, futzāla tiesnešiem nevajadzētu būt problēmām ar tiesāšanu, jo ielu futbols ir vistuvāk pietuvināms futzālam.
Ja galīgi nezina, kā tiesāt - lai paskatās kādus video no citiem turnīriem (ārzemju), jo latvieši nav tie, kas izdomājuši kā spēlēt un tiesāt.