Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Fogels un Patrikejevs pārliecinoši ieved savu skolu futzāla kausa labāko sešpadsmitniekā

Agris Suveizda

Fogels un Patrikejevs pārliecinoši ieved savu skolu futzāla kausa labāko sešpadsmitniekā
Ivans Patrikejevs. Foto: Alex Puskins/Ghetto Games

Piektdien noslēdzās 2023. gada Rīgas Skolu telpu futbola kausa pirmā spēļu nedēļa, kurā tika noskaidrotas pirmās četras skolas, kas iekļuva labāko sešpadsmitniekā. No D apakšgrupas nākamajā kārtā iekļuva J.G. Herdera Grīziņkalna vidusskola un 93. vidusskola, bet no E grupas "Top 16" spēlēs Rīgas Hanzas vidusskola un Rīgas 84. vidusskola

Turnīrs sākās ceturtdien, 2. novembrī, Rīgas 93. vidusskolā. Kā vienu no spēcīgākajām šī gada komandām sevi pieteikusi J.G. Herdera Grīziņkalna vidusskola, kura neatstāja nekādus variantus saviem konkurentiem, izcīnot trīs pārliecinošas uzvaras trijās spēlēs un bez stresa tika nākamajā kārtā. Ar sešiem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās nesen Latvijas futzāla izlasē debitējušais Daniils Fogels, savukārt Ivans Patrikejevs izcēlās ar 4+4.

Cīņā par otro vietu grupā intriga saglabājās līdz pat pēdējai spēlei. Pirms Rīgas 25. vidusskolas un Rīgas 51. vidusskolas cīņas cerības izkļūt no grupas bija visām skolām: pa trim punktiem tabulā bija gan 25. vidusskolai, gan 93. vidusskolai, kurām bija vislabākā vārtu starpība. Savukārt grūtāks uzdevums bija 51. vidusskolai, kurai bija nepieciešama uzvara ar vismaz piecu vārtu starpību, bet 25.vidusskolai pietiktu ar neizšķirtu. Jau pašā spēles sākumā ar rezultātu 2:0 vadībā izvirzījās Rīgas 51. vidusskola, bet jau trīs minūtes vēlāk 25. vidusskola pārņēma iniciatīvu un iesita trīs ātrus vārtus, panākot sev labvēlīgo 3:2. Nekas neliecināja, ka 51. vidusskola varētu atspēlēties, bet tomēr divi vārti pēdējās divās minūtēs aizvēra durvis 25.vidusskolas iekļūšanai "Top 16" un tālāk, izcīnot tikai vienu uzvaru trijās spēlēs, devās arī Rīgas 93. vidusskola.

D apakšgrupa
1. J.G.Herdera Grīziņkalna vidusskola
2. Rīgas 93.vidusskola
3. Rīgas 25.vidusskola
4. Rīgas 51.vidusskola

Ne mazāk aizraujošas spēles notika Rīgas Purvciema vidusskolā, kur skatītāju piepildītājā sporta zālē par vietu "Top 16" cīnījās piecas komandas. Arī šeit vietu pamatkārtā bija nodrošinājusi tikai viena skola, bet cerības tikt tālāk bija visām skolām. Pirms pēdējām trim spēlēm četri punkti turnīra tabulā bija trim skolām - Juglas vidusskolai, Rīgas Purvciema vidusskolai un Rīgas 64. vidusskolai. Rīgas 84. vidusskola vēl nebija ieguvusi nevienu punktu, bet tai bija jāaizvada vēl divas spēles.

Pēdējās trīs spēles sākās ar 84. vidusskolas un Purvciema vidusskolas dueli. Lai saglabātu cerības iekļūt "Top 16", abām komandām bija nepieciešama uzvara, ko varēja redzēt arī laukumā. Jau spēles 2. minūtē rezultāts bija 1:0 Purvciema labā. Pēc zaudētajiem vārtiem aktivizējās 84. vidusskola, kas nesa rezultātu un spēles 5. minūtē Purvciema vidusskolas spēlētājs soda laukumā nogāza Kristapu Jautaiķi, līdz ar to izcila iespēja ar soda sitienu radās 84. vidusskolai. Viņi to izmantoja. Spēles turpinājumā sekoja aktīvs spiediens no Purvciema vidusskolas, bet rezultātu tas nenesa un pēdējā minūtē ar sitienu no laukuma centra uzvaru 84.vidusskolai izrāva Mārcis Puriņš. 2:1 uz rezultāta tablo, kas nozīmēja, ka turnīrs šogad beidzies Rīgas Purvciema vidusskolai, bet 84.vidusskolai bija jācer uz neizšķirtu Juglas un 64. vidusskolu spēlē un pašiem jāpārspēj Hanzas vidusskola.

Ļoti uzmanīgi spēli aizvadīja gan 64.vidusskola, gan Juglas vidusskola. 7. minūtē vadībā izvirzījās Jugla, bet ātri atbildēja 64 .vidusskola. Spēles turpinājumā abas komandas apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem, bet izcili spēlēja abi vārtsargi un vārti vairs netika gūti (1:1). Šāds rezultāts nozīmēja, ka pirms pēdējās spēles 2. vietā, pateicoties labākai vārtu bilancei, bija Rīgas Juglas vidusskola. Arī 64. vidusskolai turnīrs bija noslēdzies.

Pirms pēdējās spēles Hanzas vidusskola bija nodrošinājusi 1. vietu grupā, ko varēja redzēt arī viņu sniegumā - jau 3. minūtē neprecīzi vārtsargam atspēlēja viens no Hanzas vidusskolas spēlētājiem un bumba ieripoja vārtos - viens pret nulli 84. vidusskolas labā. Turpinājumā Hanza “pamodās” un praktiski visu atlikušo spēles laiku pavadīja pie 84. vidusskolas vārtiem, kas arī nesa rezultātu un Hanzai izdevās izlīdzināt rezultātu. Arī pēc gūtajiem vārtiem viņi iniciatīvu neatdeva, tomēr vārtus neguva. Savu vienīgo izdevību pretuzbrukumā izmantoja 84. vidusskola, kas nozīmēja, ka tieši Hanza un 84.vidusskola iekļūst nākamajā kārtā.

E apakšgrupa
1. Rīgas Hanzas vidusskola
2. Rīgas 84.vidusskola
3. Rīgas Juglas vidusskola
4. Rīgas 64.vidusskolai
5. Rīgas Purvciema vidusskola

Šonedēl turnīra iesaistīsies A; F un B grupas.
07.11., otrdiena, A apakšgrupa, plkst. 14:00, Rīgas 31.vidusskola.
08.11., trešdiena, F apakšgrupa, plkst. 14:00, Rīgas Teikas vidusskola.
09.11., ceturtdiena, B apakšgrupa, plkst. 14:00, Rīgas Zolitīudes ģimnāzija

Projekts tapis sadarbībā ar Latvijas Futbola Federāciju un “Ghetto Football”

Informāciju sagatavoja:
Kārlis Podāns,
Ghetto Games projektu koordinators