Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Telpu futbola Virslīgas pusfinālā gaidāms "Raba" un "Nikars" duelis

Telpu futbola Virslīgas pusfinālā gaidāms "Raba" un "Nikars" duelis
Foto: ltfa.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā un Daugavpilī risinājās Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētā Virslīgas čempionāta ceturtdaļfināla pāru otrās spēles, pēc kurām noskaidrojās visas četras turnīra pusfinālistes. Cīņā par vietu finālā spēkosies allaž nesamierināmās, principiālās sāncenses FK "Nikars" un FK "Raba", bet otrajā pusfinālā savā starpā tiksies FK "Beitar" un BFC "Daugavpils".

Astoņkārtējā Latvijas čempione FK "Nikars" sestdien Rīgas OSC notikušajā spēlē neatstāja ne mazākās cerības "RTU FC", sagraujot sāncenšus ar rezultātu 15:0 un pārliecinoši triumfējot sērijā līdz divām uzvarām - 2-0. Atšķirības komandu spēlētāju individuālajā meistarībā bija acīmredzamas, kas arī uzskatāmi atspoguļojās rezultāta progresijā - 6:0 pēc pirmajām 20 nospēlētajām minūtēm, otrā puslaika vidū jau 10:0, savukārt noslēdzošo astoņu minūšu laikā "nikarieši" guva vēl piecus bezatbildes vārtus.

Uzvarētāju rindās trīs vārtus guva Oskars Ikstens, pa diviem Andrejs Aleksejevs, Maksims Seņs un Viljamss Oliveira do Naskimento, savukārt pa reizei izcēlās Dmitrijs Zabarovskis, Igors Avanesovs, Jānis Pastars, Jurijs Arhipovs-Prokofjevs, Giorgijs Diakvnašvili un Radrigo Andreiss Silva Santoss.

Kā vēstīts, arī abu vienību pirmajā ceturtdaļfināla duelī "Nikars" uzvarēja pārliecinoši, sagraujot pretinieci ar rezultātu 9:1.

Astoņkārtējās Latvijas čempiones pretiniece pusfinālā būs Latvijas izlases galvenā trenera Artūra Šketova vadītā "Raba", kura pēc grūta pirmā puslaika nākamo 20 minūšu laikā tomēr salauza sīksto "New Project" pretestību, triumfējot mačā ar 5:2 un visā sērijā ar 2-0. Jau pašā cīņas prologā sāncenses apmainījās vārtu guvumiem - vispirms paviršu "Raba" spēlētāju aizsardzības zonā adresētu piespēli pārtvēra Valērijs Čistjakovs, izvirzot vadībā "jaunā projekta" pārstāvjus, uz ko "Raba" nekavējoties atbildēja ar Džeraldo Aparesido da Silvas rezultatīvu raidījumu.

Pirmā puslaika turpinājumā pēc lieliskas vārtsarga Kaspara Žurova tālās piespēles ar roku vienatnē pret "New Project" vārtu vīru nonāca Staņislavs Kolomicevs, izvirzot jau vadībā "Raba", un ar šādu minimālu Šketova trenētēs vienības handikapu komandas devās atpūtā.

Drīz pēc pārtraukuma 25. minūtē Čistjakovs guva savus otros vārtus spēlē, ar negaidītu sitienu pārsteidzot Žurovu nesagatavotu. Tomēr par cīņas lūzuma punktu kļuva nākamo trīs minūšu periods, kura ietvaros Rūnijs Veslijs Pereira de Azevedo palielināja "Raba" pārsvaru līdz 4:2, bet jau dueļa izskaņā cits brazīliešu leģionārs Edersons Pineiro da Kruzs likvidēja jebkādas šaubas par cīņas uzvarētāju, panākot 5:2.

Tādējādi Latvijas telpu futbola sabiedrību Virslīgas pusfinālā gaida īsts "saldais ēdiens" jeb klasika - "Raba" un "Nikars" vienību spēkošanās sērijā līdz trim uzvarām. Kā zināms, abas pretinieces šajā turnīra stadijā tikās arī iepriekšējā sezonā, un tad pārāka bija nākamā titula ieguvēja "Nikars".

Par ceturtdaļfināla lielāko sensāciju sestdien parūpējās BFC "Daugavpils", kas arī savā laukumā izrādījās pārāka par regulāro čempionātu otrajā pozīcijā noslēgušo "Petrow" - 7:2. Līdz ar to daugavpilieši nodrošināja vietu pusfinālā, savukārt daudzsološi šajā sezonā sevi apliecinājusī "Petrow" no tālākas dalības turnīrā izstājusies.

Viesi maču iesāka apņēmīgi, jau 12. minūtē iegūstot daudzsološu 2:0 handikapu. Taču cīņas turpinājums viņiem izvērtās katastrofāls - mājinieki pirmā puslaika ietvaros panāca izlīdzinājumu, savukārt pēc pārtraukuma guva piecus bezatbildes vārtus, pilnībā laužot mača gaitu un sērijā līdz divām uzvarām gūstot virsroku ar rezultātu 2-0.

Pa diviem vārtiem šajā spēlē uzvarētāju sastāvā guva uzreiz trīs telpu futbolisti - Jevgeņijs Simonovs, Jurijs Sokolovs un Pāvels Tarasovs, viens trāpīgs raidījums Denisa Komarova kontā, savukārt "Petrow" rindās atzīmējās Jevgeņijs Matrjoņins un Aleksejs Sergejevs.

Daugavpils kluba pretiniece cīņā par iekļūšanu finālā būs "Beitar", kas svētdien ne bez pūlēm Rīgas OSC ar rezultātu 3:2 uzveica SK "Monarhs". Pašā spēles galotnē "monarhiem" divkārt izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam (1:2 un 2:3), taču "Beitar" telpu futbolisti prata noturēt panākumu garantējošu pārsvaru, nodrošinot sev vietu sacensību nākamajā jeb pusfināla stadijā.

Šajā spēlē divus vārtus "Beitar" rindās guva Andrejs Šustrovs, viens precīzs sitiens Vladimira Terena rēķinā, kamēr "Monarha" sastāvā pa reizei mača protokolā atzīmējās Iļja Afanasjevs un Oļegs Kravčenko.

     [+] [-]

, 2016-03-01 09:45, pirms 8 gadiem
Tiem kas šogad raksta par telpa futbolu, nav grūti ielikt zem teksta tabulu ar kopsavilkumu par mača rezultātiem un vārtu guvējiem, ka tiek darīts citas sadaļas??

     [+] [-]

, 2016-03-02 04:23, pirms 8 gadiem
jazik rakstīja: Tiem kas šogad raksta par telpa futbolu, nav grūti ielikt zem teksta tabulu ar kopsavilkumu par mača rezultātiem un vārtu guvējiem, ka tiek darīts citas sadaļas??
Man tādas domas jau pasen galvā virmo, arī tad, kad vēl regulārā sezona ne tuvu nebija noslēgusies... Slinkoņi.