Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Lionas "Olympique" treneris vērsies tiesā pēc fanu izteiktajiem nāves draudiem

Agris Suveizda

Lionas "Olympique" treneris vērsies tiesā pēc fanu izteiktajiem nāves draudiem
Līdzjutēji demonstrācijā pirms spēles pieprasa Kloda Puela demisiju
Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola kluba Lionas "Olympique" galvenais treneris Klods Puels nolēmis vērsties tiesā pēc tam, kad uz viņa bijušās mājas sienas tika atrasts uzraksts ar nāves draudiem. Tāpat sestdien notiekošajā mājas spēlē līdzjutēji izklieguši vairākus saukļus, apvainojot Puelu un viņa ģimeni.

Jau kopš sezonas sākuma Lionas "Olympique" līdzjutēji bijuši ārkārtīgi neapmierināti ar kluba sekmēm, kā galveno vainīgo uzskatot galveno treneri Klodu Puelu. Septembrī pēdējais piliens bija zaudējums derbijā savā laukumā pret "St.-Etienne" (0:1). Kluba prezidents Žans Mišels Olass devās pie līdzjutējiem, lūdzot tos nomierināties. Neapmierinātība apsīka, taču sezonas izskaņā tā atgriezusies ar jaunu sparu.

Lionas "Olympique" pavisam nesenā pagātnē svinēja septīto čempionu titulu pēc kārtas, uzstādot unikālu sasniegumu starp Eiropas spēcīgākajām līgām, taču kopš Puela stāšanās amatā Les Gones ir palikuši sausā - trīs sezonu laikā viens fiasko pēc otra. Puels jau pirms gada bijis tuvu atlaišanai, taču tiek lēsts, ka viņa galvu izglāba sensacionālā uzvara pret Madrides "Real".

Ja svētdien pēdējā kārtā Lionas "Olympique" izcīnīs kaut punktu Monako, tiks nodrošināta dalība UEFA Čempionu līgā, taču skaidrs, ka ne jau trešā vieta ir tā, kuru pirms sezonas gaidīja līdzjutēji. Sestdien pēdējā mājas spēlē Lionas klubs nespēja pieveikt līgas jhaunpienācēju "Caen", un līdzjutēji gan mača laikā, gan pirms tā kārtējoreiz pieprasīja Puela demisiju. Nopietni incidenti gan izpalika, un fani aprobežojās ar saukļu izteikšanu.

Tomēr Puels nolēmis vērsties tiesā, jo uz viņa bijušās mājas sienām tapuši uzraksti ar nāves draudiem. Treneri atbalstījis arī klubs, oficiālā paziņojumā apgalvojot, ka tiks izmeklēta līdzjutēju uzvedība gan stadionā, gan ārpus tā. Lai arī Olass presē vairākkārt paudis uzticību Puelam, ar kuru vēl līgums ir spēkā vēl uz gadu, maz ticams, ka bijušais "Lille" un "Monaco" vadītājs paliks Lionā.

Izmantotie resursi:
L'EQUIPE : toute l'actualité sportive en...
Accueil - OLWEB.fr

     [+] [-]

, 2011-05-25 22:03, pirms 13 gadiem
Diezgan slimi. Žēl trenera, bet nu fanu spiediens ir liels... Ko tu padarīsi. Nav uzvaru, nav fanu atbalsta, un ir draudi.