Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Marseļas "Olympique" otro gadu pēc kārtas iegūst Līgas kausu

Agris Suveizda

Marseļas "Olympique" otro gadu pēc kārtas iegūst Līgas kausu
Marseļas "Olympique"
Foto: AFP/Scanpix

"Stade de France" arēnā tika aizvadīts Francijas Līgas kausa fināls. Tajā savā starpā tikās pagājušās sezonas kausa ieguvēja Marseļas "Olympique" un "Montpellier". Laukumā ritēja sīva cīņa, un uzvaras vārti tika gūti vien deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām - tos pēc standartsituācijas guva Marseļas "Olympique" nigēriešu aizsargs Taje Taivo (1:0).

Marseļas "Olympique" Līgas kausa finālu sasniedza otro gadu pēc kārtas, savukārt "Montpellier" tas bija pirmais kausa izcīņu fināls kopš 1994.gada. Ceļš līdz Parīzei grūtāks bija "Montpellier", kurai vajadzēja tikt galā ar "Ajaccio" (2:0), "Lille" (2:1) un PSG (1:0, pagarinājumā). Tikmēr kausa īpašniece Marseļas "Olympique" uzvarēja "Guingamp" (1:0), "Monaco" (2:1) un "Auxerre" (2:0).

Abas komandas savā starpā pirms nedēļas tikās Francijas čempionāta spēlē, un toreiz marseļieši izbraukumā izrāva uzvaru – 2:1. Tajā mačā sitieniem apmainījās Loiks Remī un Abdels el Kautari, kuri līdz ar to šovakar nevarēja spēlēt diskvalifikācijas dēļ. Tāpat diskvalificēts bija "Montpellier" bosniešu aizsargs Emirs Spahičs, kuram nesen tika piespriests sods uz septiņām (!) spēlēm. "Montpellier" sākumsastāvā bija arī divi pārsteigumi – rezervē palika vārtsargs Gofrijs Žurdrēns un čīliešu pussargs Marko Estrada.

Didjē Dešāms sastāva izvēlē iztika bez pārsteigumiem, taču jau sestajā minūtē spēle savainojuma dēļ beidzās balsta pussargam Stefanam Mbijam. Laukumā bija daudz divcīņu un tehniskā brāķa, līdz ar to kvalitatīvu uzbrukumu abu vienību izpildījumā bija maz. Nedaudz aktīvāki tomēr bija marseļieši, kuriem arī bija pirmā iespēja izcelties – 20.minūtē tiešo brīvsitienu izpildīja Lučo Gonsaless, taču to atvairīja Lorāns Pionjē.

"Montpellier" atbilde sekoja jau pēc minūtes, un Stevs Mandanda ar kājām atvairīja Žamela Saihi sitienu no soda laukuma vidus. Pēc 11 minūtēm Matjē Valbuena izdarīja teicamu raidījumu no 16 metriem, taču "Montpellier" glāba vārtu stabs. Pavisam drīz sekoja "Montpellier" atbilde , un Mandandam atkal nācās iesaistīties spēlē. Pirmās 45 minūtes noslēdzās bez vārtu guvumiem, lielāko intrigu atstājot otrajam puslaikam.

Pēc pārtraukuma nekas nebija mainījies. Joprojām laukumā ritēja sīva cīņa, bez daudz vārtu gūšanas izdevībām, taču ar nelielu marseļiešu pārsvaru. 58.minūtē Marseļas "Olympique" varēja izvirzīties vadībā - pēc stūra sitiena ar galvu sita Andrē Ajū, tomēr bumba pēc ganieša raidījuma aizspurdza gar pašu tālo vārtu stabu. Laika pamazām kļuva arvien mazāk.

Ne vienai, ne otrai komandai neizdevās radīt ko bīstamu pie pretinieku vārtiem, taču 81.minūtē marseļiešu līdzjutēju pulks beidzot varēja gavilēt. Pēc standartsituācijas Pionjē neveiksmīgi centās izsist bumbu ārpus soda laukuma, tā nonāca pie Tajes Taivo, un nigērietis no 15 metriem savu iespēju izmantoja - 1:0! Tiesa, "Montpellier" futbolistiem būs pamats gausties ar tiesnešu darbību, jo Benuā Šeirū izdarītā centrējuma brīdī aizmugurē atradās Gabriels Haince. Marseļas Olympique" nosargāja uzvaru, un Dešāms izcīnīja ceturto titulu pie kluba stūres vien divu sezonu laikā.

Marseille – Montpellier 1:0 (0:0)

Vārti: Taivo 81'
Marseille: Mandanda, Taivo, Haince, Diavara, Fanī, Mbija (Kaborē 6'), Lučo (Abriels 85'), Šeirū, A.Ajū, Valbuena (Dž.Ajū 90'), Žiņaks
Montpellier: Pionjē, Bokalī, Jangambiva, Stambulī, Ženšāms, Marvo (Koita 89'), Pito (Kabze 73'), Saihi, Belanda, Žirū, Kamarā (Dernī 83')
Skatītāji: 74 259

     [+] [-]

, 2011-04-24 00:10, pirms 13 gadiem
Nu super,malači!!!!!
cerams Mbijam viss būs bumbās.

     [+] [-]

, 2011-04-24 00:45, pirms 13 gadiem
kāds nezin kad Azpilikueta būs atpakaļ? tikai nākamsezon?

     [+] [-]

, 2011-04-24 00:50, pirms 13 gadiem
marxx2001 rakstīja: kāds nezin kad Azpilikueta būs atpakaļ?
Nākamsezon. Tas jau pēc savainojuma bija skaidrs, ka sezona viņam ir beigusies.

  -1 [+] [-]

, 2011-04-24 12:58, pirms 13 gadiem
Nu tagad tikai jāuzvar Ligue1 un būs dublis kā pagājušogad.
Aux armes, Marseillais!