Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Ligue 1" atceltā sezona: Francijas tiesa neļauj nosūtīt klubus līgu zemāk

Rolands Eliņš

"Ligue 1" atceltā sezona: Francijas tiesa neļauj nosūtīt klubus līgu zemāk
"Amiens" spēlētāji. Foto: imago images/PanoramiC/Scanpix

Francijas nacionālā tiesa šodien apstiprināja, ka lēmums par Francijas augstākās futbola līgas priekšlaicīgu izbeigšanu ir tiesisks, un apstiprināja vietu sadalījumu tajā. Taču Francijas tiesa nepiekrita, ka šādos apstākļos klubiem par palikšanu pēdējās vietās jāizkrīt uz zemāku līgu. Tikmēr Anglijā pēc spēka trešā līga un ceturtā līga nobalsojušas par sezonas priekšlaicīgu izbeigšanu, ieskaitot klubu pacelšanos uz augšu un izkrišanu.

Francijas „Ligue 1” iepriekš bija nolēmusi priekšlaicīgi likt punktu sezonai un noteikt vietu sadalījumu, kronējot PSG par čempioni pēc aizvadītām 28 kārtām no plānotajām 38. Tāpat līga nolēma, ka turpināsies klubu rotācija starp augstāko līgu un pirmo līgu, kas nozīmēja, ka „Toulouse” un „Amiens” komandām par spīti nepabeigtajai sezonai būs jādodas uz pirmo līgu.

Šis lēmums tika apstrīdēts Francijas valsts tiesā, kas apstiprināja sezonas izbeigšanu un vietu sadalījuma noteikšanu kā tiesiskus lēmumus, kuri ir juridiski precīzi pamatoti. Taču tiesa iebildusi pret „Toulouse” un „Amiens” izkrišanu uz zemāku līgu, šobrīd šo lēmumu apturot.

„Līgas direktoru padome nespēja juridiski pamatot savu lēmumu par klubu izkrišanu uz zemāko līgu,” vēstīts tiesas spriedumā. „Direktoru padome centās izmantot argumentu, ka nevar paplašināt līgu saskaņā ar līgumu ar Francijas Futbola federāciju, taču šis līgums beidzas 30. jūnijā un jauns sadarbības līgums vēl nav noslēgts.”

Francijas mediji vēsta, ka tas vēl nenozīmē, ka „Amiens” un „Toulouse” garantējušas savu palikšanu Francijas augstākajā līgā, bet gan to, ka līgas vadība vēlreiz izskatīs šo lēmumu, turklāt tiek atgādināts par iespēju, ka līgas vadība iesniedz apelāciju.

Tikmēr Anglijā lēmumu par sezonas priekšlaicīgu izbeigšanu pieņēmuši „League One” un „League Two” klubu padomes. Anglijas pēc spēka trešās un ceturtās līgas komandas atsevišķos balsojumos nolēma, ka neturpinās regulārās sezonas izspēli un vietu sadalījumu noteiks pēc vidēji spēlē gūto punktu skaita. Abas līgas nobalsojušas, ka turpinās rotāciju starp līgām, tāpat tiks aizvadītas iepriekš plānotās pārspēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.getfootballnewsfrance.c...
https://www.bbc.com/sport/football/...