Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Ganas kapteinis Mensā Lionu nomaina pret Sanderlendu

Agris Suveizda

Ganas kapteinis Mensā Lionu nomaina pret Sanderlendu
Džons Mensā
Foto: AFP/Scanpix

Ganas futbola izlases kapteinis Džons Mensā arī nākamajā sezonā tiks izīrēts Anglijas Premjerlīgas klubam "Sunderland", apstiprina Lionas "Olympique". Savukārt Hatems ben Arfa jau tuvākajās dienās, visticamāk, parakstīs līgumu ar "Newcastle".

Kā jau to varēja gaidīt, Ganas izlases kapteinis un aizsardzības balsts Džons Mensā arī šovasar nepaliks Lionas "Olympique" rindās. Lai arī "Sunderland" vadība sacīja, ka vienošanās varētu tikt panākta tikai nākamnedēļ, Lionas puse jau apstiprinājusi, ka Mensā atgriezīsies Sanderlendā, kur tika izīrēts arī pagājušajā sezonā. Līgums noslēgts uz vienu gadu, un lionieši saņems pusmiljonu eiro. Ja Mensā nākamajā sezonā kluba rindās visās sacensībās kopā aizvadīs vismaz 25 spēles, ganietis automātiski kļūs par "Sunderland" īpašumu, bet angļu klubs "Lyon" samaksās vēl 5,5 miljonus eiro. Tiesa, "Sunderland" ir iespēja pagarināt līgumu arī, ja Mensā neaizvada līgumā nosauktās 25 spēles, taču tad tas ir jāizdara līdz nākamā gada 30.aprīlim. Mensā, kuram novembrī apritēs 28 gadi, Ganas izlasē aizvadījis 65 mačus.

Pēc vakardienas Francijas futbola čempionāta spēles, kurā Marseļas "Olympique" pat ļoti negaidīti piekāpās līgas jaunpienācējai "Caen" (1:2), kluba prezidents Žans Klods Dasjē televīzijā apstiprināja, ka uzbrūkošais pussargs Hatems ben Arfa, kuru Lorāns Blāns iekļāva izlases sastāvā pārbaudes spēlei pret Norvēģiju, visticamāk, pievienosies citai Premjerlīgas vienībai "Newcastle". Līgums tiks noslēgts uz vienu gadu ar iespēju ben Arfu pēc sezonas iegūt savā īpašumā."Marseille" kontā par īres līgumu ieripos 800 tūkstoši eiro. Paraksts uz līguma tiks likts otrdien vai trešdien. Vēl par ben Arfu nopietni cīņā bija iesaistījusies arī Vācijas "Hoffenheim", tomēr pats spēlētājs izteicās, ka viņam vairāk simpatizē angļu piedāvājums.

Tikmēr "Rennes" vadība paziņoja, ka Ganas izlases uzbrukuma līderis Asamoā Gjans paliks komandā. Franču prese ziņoja, ka Stambulas "Fenerbahce" par Gjanu esot bijusi gatava likt galdā 16 miljonus eiro, tomēr "Rennes" puse noliedza, ka būtu saņēmusi kādu oficiālu piedāvājumu, un sarunas ar "Fenerbahce" esot pārtrauktas. Savukārt joprojām nav notikusi "Rennes" un Francijas izlases aizsarga Roda Fanni pāreja uz Madrides "Atletico". Pats Fanni izteicās, ka pagaidām valda neziņa par viņa likteni, tomēr viņa pārcelšanās uz Madridi joprojām ir ļoti reāla.

Vakar jauno Francijas čempionāta sezonu uzsāka arī "PSG", kas savā laukumā uzņēma "Saint-Etienne" futbolistus. Mačā ar 3:1 pārāki bija parīzieši, tomēr kārtējo reizi negatīvā nozīmē izcēlās "PSG" atbalstītāji. Ārpus "Parc des Princes" stadiona vakardien izraisījās incidenti un īslaicīgi aizturēti tika pat 249 cilvēki, no kuriem deviņi tika ievietoti apcietinājumā. Lielākā daļa aizturēto personu bija "PSG" atbalstītāji.

Izmantotie resursi:
L'EQUIPE : toute l'actualité sportive en...

  +1 [+] [-]

, 2010-08-10 21:16, pirms 14 gadiem
Uh, tas gan būtu ideāli, ja Newcastle dabūtu Ben Arfu. Kas par pastiprinājumu būtu. Sols Kempbels un tagad Ben Arfa. Interesanti, ko pa to laiku dara Blackpool? Sunderland arī teicams papildinājums. Labi pastiprinājuši komandu. Riveross un visi pārējie. Būs spēks sezonā.