Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijas vasaras transfēru perioda apskats

Agris Suveizda

Francijas vasaras transfēru perioda apskats
Joans Gurkufs (vidū)
Foto: AP/Scanpix

Vakar Francijā oficiāli noslēdzās vasaras transfēru periods. Par vasaras dārgāko darījumu Francijas futbola tirgū kļuva Joana Gurkufa pāreja uz Lionas "Olympique", par ko "Bordeaux" konts tiks papildināts ar vismaz 22 miljoniem eiro. Piedāvājam atskatīties uz "Ligue 1" komandu veiksmēm un neveiksmēm darījumu tirgū.

Gurkufs - rekordpirkums

Šovasar transfēru periodā Francijā nevarēja nejust grūtās ekonomiskās situācijas klātbūtni. Daudziem klubiem ambīcijas ne tuvu nesaskanēja ar finansiālo rocību. Kā vēsta L'Equipe, pagājušajā sezonā Francijas pirmo divu līgu klubi piedzīvoja lielākos zaudējumus vēsturē - 30.jūnijā kopējie zaudējumi bija 180 miljoni eiro, no kuriem 140 miljoni bija "Ligue 1" klubiem. Līdz pat sezonas sākumam komandas tirgojās visai pasīvi un nešķērdēja naudu pa labi un pa kreisi, tomēr, kā jau varēja prognozēt, augustā skaļu darījumu netrūka. Par vasaras rekordpirkumu kļuva Joana Gurkufa parēja no "Bordeaux" uz Lionas "Olympique". Lionieši par Gurkufu samaksās 22 miljonus eiro, kas kopā ar bonusiem var sasniegt 26,5 miljonus. Šī pāreja ir dārgākā starp diviem franču klubiem visā Francijas futbola vēsturē. Tāpat nav nekāds pārsteigums, ka starp 10 lielākajiem darījumiem seši ir saistīti ar uzbrucēja pozīciju. Jaunu komandu atrada Mamadū Niangs, Loiks Remī, Andrē Pjērs Žinjaks, Asamoā Gjans, Djemersi Mbokani un Viktors Ugo Montanjo. Jāpiebilst, ka Francijas izlases uzbrucējs Kevins Gameiro, par kuru aktīvi interesējās "Monaco", "Valencia" un citas komandas, tomēr palika "Lorient". Noteikti jāatzīmē arī 25 gadus vecā aizsarga Lorāna Koscelnija pāreja uz Londonas "Arsenal" - "Lorient" par viņu ieguva 12,5 miljonus eiro.

Lielākie darījumi (eiro)

VSpēlētājsPozīcijaNoUzCena
1.Joans GurkufsPussargsBordeauxLyon22 miljoni
2.Andrē Pjērs ŽinjaksUzbrucējsToulouseMarseille16 miljoni
Asamoā GjansUzbrucējsRennesSunderland16 miljoni
4.Loiks RemīUzbrucējsNiceMarseille15.5 miljoni
5.Lorāns KoscelnijsAizsargsLorientArsenal12.5 miljoni
6.Mamadū NiangsUzbrucējsMarseilleFenerbahce8 miljoni
7.Sesars AspilikuetaAizsargsOsasunaMarseille7 miljoni
Djemersi MbokaniUzbrucējsStandardMonaco7 miljoni
9.Alberto KostaPussargsMontpellierValencia6.5 miljoni
Viktors Ugo MontanjoUzbrucējsMontpellierRennes6.5 miljoni

Kas notiks ar "Bordeaux"?

Diezin vai vēl šā gada sākumā kāds varēja iedomāties, kas ar "Bordeaux" notiks turpmāko mēnešu laikā. Tobrīdējā Francijas čempione atradās pārliecinošā "Ligue 1" vadībā, kā arī izcīnīja visvairāk punktu no visām vienībām Čempionu līgas grupu turnīrā. Tomēr "Bordeaux" ne tikai zaudēja līderpozīcijas, bet arī vietu Eirokausos. Taču tas vēl nebija viss. Starpsezonā komandu pameta galvenais treneris Lorāns Blāns un uzbrukuma līderis Maruāns Šamaks, bet augustā klubs Lionas "Olympique" pārdeva komandas motoru Joanu Gurkufu. Vasaras laikā "Bordeaux" zaudēja trīs cilvēkus, uz kuriem lielā mērā balstījās visa komanda. Trenera amatā nu ir Žans Tiganā, par kura kvalifikāciju diez vai ir jāšaubās, tomēr viņam komanda būs jāizveido praktiski no jauna. Arī uzbrukumā ne Nigēras izlases spēlētājs Musa Māzū, ne Antonijs Modests, visticamāk, nespēs aizlāpīt Šamaka atstāto caurumu, bet tunisieša Fahida ben Kalfallā meistarība ne tuvu nav salīdzināma ar Gurkufa prasmēm. Papildinājumi "Bordeaux" nav slikti (arī 20 gadus vecais serbu aizsargs Vujadins Savičs), tomēr tie ne tuvu neatbilst titula pretendentes ambīciju līmenim. Daudzi eksperti diezgan negatīvi izsakās par "Bordeaux" komplektāciju un jau prognozē, ka "Bordeaux" nespēs iesaistīties cīņā par titulu. Vai tā notiks, redzēsim jau tuvākā gada laikā.

SpēlētājsPozīcijaNoUzCena
Fahids ben KalfallāPussargsValenciennesBordeaux4 miljoni
Antonijs ModestsUzbrucējsNiceBordeaux3.5 miljoni
Vujadins SavičsAizsargsCrvena ZvezdaBordeaux1 miljons
Musa MāzūUzbrucējsCSKABordeauxīre
Joans GurkufsPussargsBordeauxLyon22 miljoni
Maruāns ŠamaksUzbrucējsBordeauxArsenalbr. aģents
Fernando KavenagiUzbrucējsBordeauxMallorcaīre

Haoss Marseļā – ar labām vai sliktām beigām?

Vēl augusta sākumā situācija Marseļas "Olympique" bija kritiska. Marseļieši zaudēja atklāšanas mačā pret "Caen", klubam nepietika naudas superklases uzbrucēja iegādei ("Marseille" par Luisu Fabianu piedāvāja maksimums 15 miljonus eiro, taču "Sevilla" prasīja par trim vairāk), bija skaidrs, ka pārdots tiks Mamadū Niangs un Mamadū Samasa, bet skandāls izcēlās par Hatema ben Arfas potenciālo pāreju. Uz brīdi "Marseille" bija palikusi praktiski bez uzbrucējiem, bet situācija ap klubu bija nokaitēta. Tomēr beigu beigās no nelielās krīzes izdevās izķepuroties itin sekmīgi. Izmaiņas komandā novērtējot uz papīra, jāsecina, ka klubs pat kļuvis stiprāks – Nianga un Mamadū Samasas vietā nākuši Andrē Pjērs Žinjaks un Loiks Remī, meistarīgā, taču nestabilā ben Arfas vietā spēlēs talantīgais ganietis Andrē Ajū, bet pieredzējušo Lorānu Bonāru (pēc aizvadītās sezonas beigām sadarbība tika pārtraukta arī ar Fernando Morjentesu un Sirilu Rolu) nomainīja perspektīvais Sesars Aspilikueta, kurš jau klauvē pie Spānijas izlases durvīm. Tomēr tikai laiks rādīs, vai iztērētie teju 40 miljoni nesīs cerētos panākumus. Pirmkārt, Remī un Žinjaks bija izteikti līderi savos klubos, taču, ļoti iespējams, abu pienesums ne tuvu nebūs 31,5 miljona vērts, toties Bonāra pieredze šobrīd vērtējama augstāk par Aspilikuetas talantu. Katrā ziņā sastāvs "Marseille" ir diezgan interesants un arī konkurētspējīgs, tomēr šobrīd ir grūti prognozēt, vai arī spēcīgāks par iepriekšējo. Jāpiebilst, ka Didjē Dešāmam tā arī neizdevās iegādāties balsta pussargu. Galvenais kandidāts bija "Bordeaux" kapteinis un Francijas izlases spēlētājs Alū Diarā, tomēr prasītie 7,75 miljoni acīmredzot šobrīd klubam nebija pa kabatai.

SpēlētājsPozīcijaNoUzCena
Andrē Pjērs ŽinjaksUzbrucējsToulouseMarseille16 miljoni
Loiks RemīUzbrucējsNiceMarseille15.5 miljoni
Sesars AspilikuetaAizsargsOsasunaMarseille7 miljoni
Andrē AjūPussargsArles-AvignonMarseilleatgr. no īres
Mamadū NiangsUzbrucējsMarseilleFenerbahce8 miljoni
Bakarī KonēUzbrucējsMarseilleLakhwiya3.5 miljoni
Mamadū SamasaUzbrucējsMarseilleValenciennes0.8 miljoni
Hatems ben ArfaPussargsMarseilleNewcastleīre
Lorāns BonārsAizsargsMarseillebez klubabr. aģents
Fernando MorjentessUzbrucējsMarseillebeidzis karjeru-

Lionas "Olympique" - pārdomāti un kvalitatīvi

Atšķirībā no pagājušās sezonas, kad transfēros tika iztērēti ap 90 miljoniem, šovasar lionieši rīkojās ļoti pārdomāti. Vispirms pēc sezonas sadarbība tika pārtraukta ar kluba veterānu (un pat simbolu) Sidneju Govū, kurš emocionāli atvadījās no vietējās publikas un pārgāja uz Atēnu "Panathinaikos". Toties vietā "Lyon" ieguva "Rennes" uzbrucēju Džimiju Briānu, turklāt par ļoti zemu cenu – sešiem miljoniem. Briāns ir sešus gadus jaunāks par Govū, turklāt viņa pienesums uzbrukumā noteikti būs nesalīdzināmi lielāks, jo Govū funkcijas labajā malā bija nedaudz citas. Augusta vidū beidzot tika izvilkta pilnā loze – iegādāts tika Joans Gurkufs. Kopš Žuninju aiziešanas no kluba aktīvi tiek meklēts viņa aizstājējs, taču cits brazīlietis Edersons pagaidām nav spējis attaisnot uz sevi liktās cerības, savukārt 20 gadus vecais Miralems Pjaničs tik milzīgai lomai vēl nav gatavs. Līdz ar to tiek cerēts, ka Gurkufa personā ir iegūts tik ļoti iztrūkstošais zobrats komandas mehānismā. Pilnai laimei vēl pietrūkst augsta līmeņa centra aizsarga vai balsta pussarga (atkarībā, kurā pozīcijā spēlē Žeremijs Tulalāns). Transfēru perioda pēdējā dienā tika iegūts Senegālas izlases centra aizsargs Paps Diakatē, kas varētu nozīmēt, ka Tulalāns, iespējams, atgriezīsies vidējā līnijā. Lai arī iztērētā summa nebūt nav liela, Lionas "Olympique" noteikti no visiem Francijas klubiem transfēru periodā uzskatāms par lielāko ieguvēju.

SpēlētājsPozīcijaNoUzCena
Joans GurkufsPussargsBordeauxLyon22 miljoni
Džimijs BriānsUzbrucējsRennesLyon6 miljoni
Paps DiakatēAizsargsDynamo KyivLyonīre
Matjē BodmērsPussargsLyonPSG3.5 miljoni
Frederiks PikionsUzbrucējsLyonWest Ham1.2 miljoni
Žans Alēns BumsonsAizsargsLyonPanathinaikos0.75 miljoni
Sidnejs GovūUzbrucējsLyonPanathinaikosbr. aģents
Džons MensāAizsargsLyonSunderlandīre
Fransuā KlērsAizsargsLyonbez klubabr. aģents

"PSG" saglabā kodolu un papildina sastāvu

"PSG" vasarā izdevās labi pastrādāt transfēru tirgū. Lai arī no Premjerlīgas un citvalstu klubiem bija milzīga interese par uzbrucējiem Gijomu Oaro un Mevlitu Erdinču, kā arī pussargu Stefanu Seseņonu un talantīgo aizsargu Mamadū Sako, viņi uz vēl vismaz pusgadu palikuši Parīzē. Tāpat "PSG" rindās joprojām ir balsta pussargs Klods Makelele, kurš jau paziņoja par karjeras beigām, tomēr tika pierunāts vēl vismaz gadu uzspēlēt. "PSG" šovasar nav neviena būtiska zaudējuma, toties par kopā deviņiem miljoniem iegūti "Monaco" uzbrukuma līderis Nenē, kurš kreisajā malā šosezon, visticamāk, būs liels ieguvums, kā arī Matjē Bodmērs, kurš kopā ar Makeleli veido centra pussargu duetu. Tā kā Diakatē pēdējā brīdī lēma par labu Lionas "Olympique", "PSG" cerēto papildinājumu aizsardzībā atrada galvenā trenera Antuāna Kombuarē bijušajā komandā "Valenciennes", no kuras par vienu miljonu tika iegādāts Kotdivuāras izlases aizsargs Sjaka Tjenē. Jauns klubs tomēr nav atrasts Žeromam Rotenam, taču viņam, visticamāk, vieta komandā vienalga neatradīsies – Rotens nevienā no piecām jaunās sezonas spēlēm nav bijis pat pieteikumā. Vismaz pamatsastāvs "PSG" uz papīra ir ļoti spēcīgs, kas ļauj cerēt, ka galvaspilsētas klubs beidzot atkal iesaistīsies cīņā par Eirokausu vietām un medaļām.

SpēlētājsPozīcijaNoUzCena
NenēPussargsMonacoPSG5.5 miljoni
Matjē BodmērsPussargsLyonPSG3.5 miljoni
Sjaka TjenēAizsargsValenciennesPSG1 miljons
Žeroms RotensPussargsAnkaragucuPSGatgr. no īres

"Montpellier" pārdod līderus, taču nezaudē spēku

Aizvadītajā sezonā līgas jaunpienācēja "Montpellier" bija viens no lielākajiem pārsteigumiem visā Francijā. Ilgi cīnoties pat par čempionu titulu, "Montpellier" beigās finišēja piektajā vietā, iekļūstot Eirokausos. Protams, kā jau to varēja gaidīt, "Montpellier" pārdeva vairākus ļoti nozīmīgus spēlētājus – uzbrukuma līderi Viktoru Ugo Montanjo un kapteini un vidējās līnijas balstu Alberto Kosta. Kolumbietis pārcēlās uz "Rennes", bet argentīnietis – uz Spānijas "Valencia". Tāpat "Rennes" pārdots tika "Bordeaux" vārtsarga Sedrika Karaso brālis Johans, kurš vēl "Ligue 2" bija komandas pamatvārtsargs, tomēr pagājušajā gadā lielu daļu sezonas izlaida ceļgala krustenisko saišu plīsuma dēļ. Vietā "Montpellier" ieguva perspektīvo uzbrucēju Olivjē Žirū, kā arī pieredzējušo turku Hasanu Kabzi. Vidējā līnijā ļoti veiksmīgi iekļāvies Čīles izlases pussargs Marko Estrada, kurš, izskatās, būs ļoti vērtīgs ieguvums. Tāpat veiksmīgi jauno sezonu iesācis malējais aizsargs Garijs Bokalī, kurš tiek īrēts no Marseļas "Olympique".

SpēlētājsPozīcijaNoUzCena
Marko EstradaPussargsUniversidad de ChileMontpellier1 miljons
Garijs BokalīAizsargsMarseilleMontpellierīre
Olivjē ŽirūUzbrucējsToursMontpellieratgr. no īres
Hasans KabzeUzbrucējsRubinMontpellierbr. aģents
Viktors Ugo MontanjoUzbrucējsMontpellierRennes6.5 miljoni
Alberto KostaPussargsMontpellierValencia6.5 miljoni
Johans KarasoVārtsargsMontpellierRennes1 miljons

"Rennes" iepludina jaunas asinis

Viena no visaktīvākajām transfēru tirgū Francijā bija "Rennes". Šis klubs allaž izcēlies ar daudziem perspektīviem spēlētājiem un prasmi viņus pārdot. Tā arī šosezon par uzbrukuma līderiem Asamoā Gjanu un Briānu kopā tika iegūti 22 miljoni eiro. Cits nozīmīgs uzbrucējs Musa Sovs kā brīvais aģents pievienojās "Lille". Vēl Rennu šovasar atstāja pieredzējušie aizsargi Peters Hansons (Zviedrijas izlase) un Karloss Bokanegra (ASV izlases kapteinis). Toties vietā "Rennes" ieguva Nigērijas izlases aizsargu Onjeakači Apamu (23 gadi), perspektīvo Žanu Armu Kana-Bijiku (21), Kamerūnas izlases pussargu Žoržu Mandžeku (21) un Kolumbijas izlases uzbrucēju Montanjo (26).

SpēlētājsPozīcijaNoUzCena
Viktors Ugo MontanjoUzbrucējsMontpellierRennes6.5 miljoni
Onjeakači ApamsAizsargsNiceRennes4.5 miljoni
Žans Arms Kana-BijiksAizsargsLe HavreRennes2.5 miljoni
Stefans DalmāPussargsSochauxRennes1.5 miljoni
Žoržs MandžeksPussargsStuttgartRennes1.2 miljoni
Johans KarasoVārtsargsMontpellierRennes1 miljons
Asamoā GjansUzbrucējsRennesSunderland16 miljoni
Džimijs BriānsUzbrucējsRennesLyon6 miljoni
Karloss BokanegraAizsargsRennesSt.-Etienne0.5 miljoni
Peters HansonsAizsargsRennesMonacobr. aģents
Musa SovsUzbrucējsRennesLillebr. aģents

Kurš šosezon kļūs par "Monaco" līderi?

Visnopietnākais starpsezonas zaudējums "Monaco" rindās neapšaubāmi ir brazīlietis Nenē, kurš bija komandas uzbrukuma līderis. Tāpat "Monaco" atbrīvojās no vairākiem nevajadzīgajiem spēlētājiem - Huana Pablo Pino un Eidura Gudjonsensa. Savukārt uz Itālijas "Bologna" pārcēlās Djēgo Peress, kurš Pasaules kausa izcīņā veiksmīgi spēlēja Urugvajas izlases sastāvā. "Monaco"aktīvi meklēja pastiprinājumu uzbrukumā un rumānim Danielam Nikulae pievienojās Kongo DR izlases uzbrucējs Djemersi Mbokani, kurš par septiņiem miljoniem eiro tika iegādāts no Lježas "Standard". Tāpat "Monaco" iegādājās citu Kongo DR izlases futbolistu Fransisu Malongu. Vērtīgs pastiprinājums aizsardzībā tika atrasts Hansona personā, tomēr daudzi eksperti diezgan negatīvi izteicās par centra aizsargu duetu Sebastjēnu Pužrenjē un Hansonu, nodēvējot to par lēnāko visā Francijas čempionātā.

SpēlētājsPozīcijaNoUzCena
Djemersi MbokaniUzbrucējsStandardMonaco7 miljoni
Fransiss MalongaPussargsNancyMonaco1.3 miljoni
Peters HansonsAizsargsRennesMonacobr. aģents
Sebastjēns PužrenjēAizsargsZenitMonacoīre
Daniels NikulaeUzbrucējsAuxerreMonacobr. aģents
Pjērs Emeriks ObamejangsUzbrucējsMilanMonacoīre
NenēPussargsMonacoPSG5.5 miljoni
Huans Pablo PinoPussargsMonacoGalatasaray3 miljoni
Eidurs GudjonsensUzbrucējsMonacoStoke City2.5 miljoni
Djēgo PeressPussargsMonacoBologna1.5 miljoni
Masamba SambūAizsargsMonacoAtromitos0.5 miljoni
Musa MāzūUzbrucējsMonacoCSKAatgr. no īres.

"Auxerre", "Lille", "Lorient", "Nancy" un "Toulouse"

Francijas bronzas medaļniece "Auxerre" vasarā tirgojās visai pasīvi. Liels zaudējums ir rumāņu uzbrucējs Daniels Nikulae, kuram uzbrukumā bija lieliska saikne ar poļu uzbrucēju Ireneušu Jeļenu. Nikulaes vietā par trim miljoniem tika nopirkts "Le Mans" spēlētājs Antonijs Letaleks. "Lille" Turcijas "Ankaragucu" pārdeva Slovākijas izlases uzbrucēju Robertu Viteku (slovāks turku klubam iepriekšējā sezonā bija izīrēts), bet uz "Valencia" pārcēlās Portugāles izlases aizsargs Rikardu Košta. "Lille" kā brīvais aģents pievienojās Sovs, bet pēdējā transfēru perioda dienā tika panākta vienošanās par Čehijas izlases aizsarga Davida Rozenāla īri.

Lielos plusos šovasar palika "Nice", kas pārdeva uzbrucējus Remī un Modestu, kā arī nigēriešu aizsargu Apamu. "Nice" ieguva 23,5 miljonus eiro, bet vakar 300 tūkstošus iztērēja par serbu uzbrucēju Danijelu Ļuboju. "Lorient" Londonas "Arsenal" par pieklājīgu summu izdevās notirgot Lorānu Koscelniju. "Toulouse" šķīrās no uzbrukuma līdera Žinjaka, par kuru cerēto 18 miljonu vietā ieguva vien 16, kā arī Turcijas izlases spēlētāja Kazima Ričardsa, kurš atgriezās Stambulā. Žinjaku acīmredzot aizstās tikai 19 gadus vecais Janiss Tafērs, kurš uz sezonu tiek īrēts no Lionas "Olympique". "Nancy" Turcijas "Fenerbahce" pārdeva uzbrucēju Isiaru Diā, līdz ar to "Nancy" priekšējā līnija kļuva vēl vājāka, jo sezonas sākumā diskvalifikāciju par uzbrukumu tiesnesim izcieš marokānis Jusufs Hadži.

SpēlētājsPozīcijaNoUzCena
Antonijs LetaleksUzbrucējsLe MansAuxerre3 miljoni
Gabriels TamašsAizsargsAuxerreWBA0.9 miljoni
Daniels NikulaeUzbrucējsAuxerreMonacobr. aģents
Musa SovsUzbrucējsRennesLillebr. aģents
Davids RozenālsAizsargsHamburgLilleīre
Roberts ViteksUzbrucējsLilleAnkaragucu2.1 miljons
Rikardu KoštaAizsargsLilleValenciabr. aģents
Bruno Manga EkueleAizsargsAngersLorient2.5 miljoni
Lamins KonēAizsargsChaterauxLorient1 miljons
Alaiksis RomauPussargsGrenobleLorient1 miljons
Kevins Monē-PakēUzbrucējsLensLorientīre
Lorāns KoscelnijsAizsargsLorientArsenal12.5 miljoni
Isiars DiāUzbrucējsNancyFenerbahce5 miljoni
Fransiss MalongaPussargsNancyMonaco1.3 miljoni
Danijels ĻubojaUzbrucējsGrenobleNice0.3 miljoni
Loiks RemīUzbrucējsNiceMarseille15.5 miljoni
Onjeakači ApamsAizsargsNiceRennes4.5 miljoni
Antonijs ModestsUzbrucējsNiceBordeaux3.5 miljoni
Janiss TafērsUzbrucējsLyonToulouseīre
Andrē Pjērs ŽinjaksUzbrucējsToulouseMarseille16 miljoni
Kazims RičardssUzbrucējsToulouseFenerbahceatgr. no īres

Pieci klubi dzenās pakaļ Bonāram, "Arles-Avignon" 18 jauni spēlētāji

Lai arī transfēru periods jau ir noslēdzies, joprojām bez darba ir divi pieredzējuši un meistarīgi malējie aizsargi – Lorāns Bonārs (30) un Fransuā Klērs (27). Bonārs trenējas kopā ar "Le Mans" dublieriem, bet par viņa pakalpojumiem nopietni interesējas pieci klubi, Lionas "Olympique" un "Monaco" ieskaitot. Lai arī lielu interesi izrādīja Itālijas klubi, jaunu klubu nav atradis arī bijušais Lionas "Olympique" un Francijas izlases aizsargs Klērs. Viņš vasarā trenējās kopā ar "Nice" un, ļoti iespējams, ar šo komandu arī noslēgs līgumu.

Iespaidīgu selekcijas darbu vasarā veica līgas jaunpienācēja "Arles-Avignon", kas vēl pirms četriem gadiem spēlēja piektajā līgā. Šovasar "Arles-Avignon" pievienojās pat 18 futbolisti (visi vai nu kā brīvie aģenti, vai tiek īrēti), no tiem pazīstamākie varētu būt 2004.gada Eiropas čempioni Angeloss Haristeass un Angeloss Basinass. "Valenciennes" šovasar pārdeva uzbrucēju Johanu Odelu, pussargu ben Kalfallā un aizsargu Tjenē, kopā iegūstot 7,5 miljonus eiro. Vietā "Valenciennes" nopirka "Le Mans" pussargu Matjē Dosevi un Marseļas "Olympique" uzbrucēju Mamadū Samasu, kopā iztērējot 1,8 miljonus eiro. "Caen" vasaras vērtīgākais pirkums ir tikai 21 gadu vecais balsta pussargs Damjēns Marks, kurš par trim miljoniem tika iegādāts no "Boulogne". Savukārt "Lens" par identisku summu Kataras "Lekhwiya" pārdeva Kotdivuāras izlases uzbrucēju Arunu Dindanu. "St.-Etienne" cerībā pastiprināt ierasti vājo aizsardzības līniju no "Rennes" ieguva pieredzējušo ASV izlases aizsargu Karlosu Bokanegru, toties pavisam nesen Turīnas "Juventus" par diviem miljoniem pārdeva 23 gadus veco aizsargu Johanu Benaluānu. Itālijas "Chievo" izīrēts tika Šveices izlases pussargs Gelsons Fernandess, bet Beļgijas izlases uzbrucējs Kevins Mirallas - Pirejas "Olympiakos". Uz pazīstamo spāņu klubu pēc kontrakta beigām pārcēlās aizsargs Mamadū Dabo.

SpēlētājsPozīcijaNoUzCena
Damjēns MarksPussargsBoulogneCaen3 miljoni
Aruna DindansUzbrucējsLensLakhwiya3 miljoni
Modibo MaigaUzbrucējsLe MansSochaux3 miljoni
Johans OdelsUzbrucējsValenciennesStuttgart2.5 miljoni
Johans BenaluānsAizsargsSt.-EtienneJuventus2 miljoni
Matjē DoseviPussargsLe MansValenciennes1 miljons
Angeloss HaristeassUzbrucējsNurnbergArles-Avignonbr. aģents

Izmantotie resursi:
French Football League : Ligue 1 , Ligue 2 ,...
L'EQUIPE : toute l'actualité sportive en...

Kurš klubs kļūs par Francijas čempionu?

  • 60

  • 14

  • 6

  • 5

  • 3


  -2 [+] [-]

, 2010-09-01 19:11, pirms 14 gadiem
Mareļai daudz labi pirkumi, bet Lyon saņemsies un kļūs par čempioni

  -3 [+] [-]

, 2010-09-01 19:12, pirms 14 gadiem
atvainojos Marseļai

  +4 [+] [-]

, 2010-09-01 19:12, pirms 14 gadiem
bordo paardod savu labaako speeleetaaju siivaakajam saancensim, traki, droshi vien finansiaalas probleemas

  +5 [+] [-]

, 2010-09-01 19:18, pirms 14 gadiem
micers9 rakstīja: bordo paardod savu labaako speeleetaaju siivaakajam saancensim, traki, droshi vien finansiaalas probleemas
Tā kā Bordeaux neiekļuva Čempionu līgā, budžetā tika iecirsts 15 miljonu liels robs. Aptuveni tik lielu peļņu arī Bordeaux šovasar ieguva no transfēriem.

  +3 [+] [-]

, 2010-09-01 20:16, pirms 14 gadiem
Protams, visām lielajām līgām šādi transfēru apkopojumi šeit SC diez vai parādīsies, tā kā paldies Agrim par Franciju.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-01 21:01, pirms 14 gadiem
kads speletais tada nauda.

  +2 [+] [-]

, 2010-09-01 21:01, pirms 14 gadiem
Kaut sadus traferu apkopojumus paraditu par Premier Ligu un par Bundesliu

  +1 [+] [-]

, 2010-09-01 21:27, pirms 14 gadiem
PSG šogad trijniekā jābūt. izcils sastāvs priekš FPL. Ļoti nepatika atkal OM darījumi... un Niangu es vispār nekad nesapratīšu

  +1 [+] [-]

, 2010-09-01 21:30, pirms 14 gadiem
gadalsik rakstīja: un Niangu es vispār nekad nesapratīšu
Situācija pavisam vienkārša - Fenerbahče viņam piedāvāja vairāk. Iespējams, varēja palikt un spēlēt Čempionu līgā, bet varbūt pēc gada viņa tirgus cena jau būtu daudz mazāka. To, vai izvēle bija pareiza, redzēs tikai vēlāk.

  +3 [+] [-]

, 2010-09-01 21:33, pirms 14 gadiem
Paldies par apkopojumu. Tiešām labs darbiņš paveikts.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-01 23:52, pirms 14 gadiem
vot nu es nezinu vai tiešām Andrē Pjērs Žinjaks būs labāks par Niangu,pat nevaru īsti pateikt vai tas ir pastiprinājums vai zaudējums klubam,cik bija pēdējos gados sanācis vērot Marseille,Niangs izskatījās pēc uzbrukuma līdera

  -1 [+] [-]

, 2010-09-01 23:53, pirms 14 gadiem
un par to kas uzvarēs,vienmēr esu bijis par PSG,bet izskatās ka pēc neliela pārtraukuma tronī uzies Lyon

     [+] [-]

, 2010-09-02 00:33, pirms 14 gadiem
nu feini, Nene varetu izvikt PSG no dubliem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja