Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Vai poļi Austrijā atgriezīsies uz uzvaru takas? Uz ko Beļģijā būs spējīgi krievi?

Andrejs Siliņš

Vai poļi Austrijā atgriezīsies uz uzvaru takas? Uz ko Beļģijā būs spējīgi krievi?
Roberts Levandovskis. Foto: Reuters / Scanpix

Šovakar ar desmit spēlēm sāksies 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs futbolā - Latvijas pārstāvētajā G grupā intriģējošākais duelis norisināsies Vīnē, kur Polija viesosies pie Austrijas. Savukārt I grupas spēlē Briselē pasaules ranga līdere Beļģija tiksies ar Krieviju.

Par vienu no spēlēm - Latvijas un Ziemeļmaķedonijas tikšanos - jau rakstījām, bet mūsu grupā mačus aizvadīs arī pārējās komandas. Nav šaubu, ka emociju netrūks arī Izraēlas un Slovēnijas spēlē, bet galvenā intriga šovakar varētu būt Vīnē, kur Austrija uzņems Poliju - komandas, kas pasaules rangā atrodas tuvu līdzās (austrieši ir 23., poļi ir 20.). Polija, kas pagājušā gada vasarā spēlēja Pasaules kausa izcīņā, tiek uzskatīta par grupas galveno favorīti, bet austrieši bukmeikeru vērtējumā ir galvenie pretendenti uz otru finālturnīra ceļazīmi.

Polijas izlases galvenais treneris Ježi Bšenčeks stājās pie komandas stūres pagājušā gada vasaras otrajā pusē, pēc izlases neizteiksmīgā starta Pasaules kausā nomainot Adamu Navalku. Tomēr arī Bšenčekam vēl nav izdevies aizvest poļus līdz pat vienai uzvarai - četros Nāciju līgas mačos divi neizšķirti un divas uzvaras, kas lika atvadīties no A līgas un nākamajā sezonā poļi cīnīsies B līgā.

Vai Roberts Levandovskis un Polija atgriezīsies uz uzvaru takas? Viņa komandas biedrs Minhenes "Bayern" vienībā Dāvids Alaba un Austrija būs ciets rieksts, ko pārkost - savā laukumā austrieši uzvarējuši septiņās no pēdējām desmit cīņām. Turklāt divās no trim reizēm, kad uzvara nav izcīnīta, tik un tā izdevies izvairīties no zaudējumiem (neizšķirti pret Gruziju un Bosniju).

Šovakar labu maču varētu sagādāt arī Beļģijas un Krievijas spēkošanās Eiropas politikas metropolē Briselē. Beļģi, kuri Pasaules kausā izcīnīja bronzu, demonstrē pasaules ranga līderiem atbilstošu sniegumu - pēdējās 32 spēlēs izcīnītas 24 uzvaras un sešreiz spēlēts neizšķirti, zaudējumus piedzīvojot tikai divas reizes. Šovakar sagaidāms arī interesants duelis: Beļģijas izlases visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Romelu Lukaku (45 vārti) pret Krievijas izlases šī brīža zvaigzni numur viens Denisu Čeriševu (seši vārti un četri no tiem Pasaules kausā). Viņš arī viens no tikai četriem krievu spēlētājiem šajā sasaukumā, kas ikdienā maizi pelna ārvalstu klubos.

Krievi Nāciju līgas izšķirošajā spēlē izbraukumā zaudēja Zviedrijai (0:2), līdz ar to cerībā tikt uz A līgu palika ar garu degunu, kamēr beļģiem līdzīgi gāja A līgā. Proti, pirms pēdējās spēles Beļģija joprojām bija favorīte uz iekļūšanu Nāciju līgas finālturnīrā, taču pēdējā mačā viesos nenoturēja vadību ar 2:0, ielaida piecus vārtus un piekāpās Šveices futbolistiem.

Lai atkal izjustu uzvaras garšu (bez zaudējuma zviedriem pārbaudes mačā zaudēts arī Vācijai - 0:3), krieviem šovakar jāpaveic kas tāds, ko iepriekš nav izdevies paveikt nekad - jānotur vismaz neizšķirts Beļģijā. No četrām iepriekšējām tikšanās reizēm Beļģija svinējusi uzvaras trijās, bet 2017. gada pavasarī pārbaudes mačā Krievija Sočos 90 000 līdzjutēju klātbūtnē atspēlējās no 1:3, kompensācijas laikā izraujot neizšķirtu (3:3).

"Euro 2020" kvalifikācijas turnīrs, 21. marts

GrupaLaiksSpēle
I grupa17:00Kazahstāna - Skotija
I grupa19:00Kipra - Sanmarīno
C grupa21:45Nīderlande - Baltkrievija
C grupa21:45Ziemeļīrija - Igaunija
E grupa21:45Slovākija - Ungārija
E grupa21:45Horvātija - Azerbaidžāna
G grupa21:45Austrija - Polija
G grupa21:45Izraēla - Slovēnija
G grupa21:45Ziemeļmaķedonija - Latvija
I grupa21:45Beļģija - Krievija

Euro 2020 kvalifikācijas turnīra grupas

A grupaB grupaC grupaD grupaE grupa
AnglijaPortugāleNīderlandeŠveiceHorvātija
ČehijaUkrainaVācijaDānijaVelsa
BulgārijaSerbijaZiemeļīrijaĪrijaSlovākija
MelnkalneLietuvaIgaunijaGruzijaUngārija
KosovaLuksemburgaBaltkrievijaGibraltārsAzerbaidžāna
F grupaG grupaH grupaI grupaJ grupa
SpānijaPolijaFrancijaBeļģijaItālija
ZviedrijaAustrijaIslandeKrievijaBosnija un Herc.
NorvēģijaIzraēlaTurcijaSkotijaSomija
RumānijaSlovēnijaAlbānijaKipraGrieķija
Fēru salasMaķedonijaMoldovaKazahstānaArmēnija
MaltaLatvijaAndoraSanmarīnoLihtenšteina

     [+] [-]

, 2019-03-21 14:44, pirms 5 gadiem
Lukaku šodien Beļģijas izlases sastāvā nesspēlēs.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-21 16:07, pirms 5 gadiem
Uz brīdi domāju, kur Latvijas grupā ir kāda pundurvalsts kā Andora, Lihtenšteina, utml., bet tad atcerējos pēdējos 7 Latvijas futbola gadus

  -1 [+] [-]

, 2019-03-21 16:49, pirms 5 gadiem
par flāmiem

     [+] [-]

, 2019-03-21 16:59, pirms 5 gadiem
sabikas rakstīja: Uz brīdi domāju, kur Latvijas grupā ir kāda pundurvalsts kā Andora, Lihtenšteina, utml., bet tad atcerējos pēdējos 7 Latvijas futbola gadus
īstenībā tas tika darīs speciāli.. tas, ka mums nav jāspēlē pret pundurvalstīm. Jo līdz ar šo tiek izslēgta iespēja zaudēt punktus vai spēles pret šīm valstīm, kas noteikti ir izdevīgāk LFF un jaunajam head koučam, kuram nebūs jāmeklē visādas atmazkas pēc tizlām spēlēm..
Uz doto brīdi visas izlases mūsu grupā ir stiprākas, tātad kāsīsim pret stiprākām izlasēm.. CHILL!!

  -1 [+] [-]

, 2019-03-21 17:53, pirms 5 gadiem
Vai smurfi pieveiks pekaušus?
Briseles kāposti pret pelmeņiem.
Čurājošo puisēnu uzvaras gaidas.

     [+] [-]

, 2019-03-21 17:57, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Vai smurfi pieveiks pekaušus?
Briseles kāposti pret pelmeņiem.
Čurājošo puisēnu uzvaras gaidas.
Čurājošais FUNS.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-21 18:24, pirms 5 gadiem
Prieks ka esmu ielikts pie čurājošajiem. Tātad esmu vesels.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-03-21 19:34, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Par Flāmiem, pareizi! Tikai vistīrasiņainākaisais Flāms Makaku-Lukaku šovakar tā kā nespēlēšot, taču visi pārējie Flāmi būšot ierindā
RASISMAM NĒ
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-03-21 20:39, pirms 5 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Tādā gadījumā vispār nav jēgas veidot nacionālās izlases Kāpēc dalīt nācijās vai tautās drīkst, bet rasēs nedrīkst? Vai tad nācijas vai tautas pie savām rasēm nepieder? Jeb arī prātīgāk būtu esošo murgu ar daudziem zoodārziem sastāvos pārdēvēt nevis par nacionālajām, bet par valstu pilsoņu un iedzīvotāju izlasēm? Savādāk patreiz pastāvošai lietu kārtībai neredzu loģikas
Tu hoķa video paskatījies vai nē???