Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Autors: Gundars Zaburdajevs

Itālija pēc pirmās uzvaras, Horvātija pēc vietas 1/4 finālā

Itālija pēc pirmās uzvaras, Horvātija pēc vietas 1/4 finālā
Antonio Di Natale pret spāņiem guva vārtus. Vai tas būs palīdzējis viņam iegūt vietu pamatsatāvā?
Foto: digitale/Scanpix

Šovakar plkst. 19:00 Poznaņā sāksies "Euro 2012" C grupas otrais aplis. Agrajā mačā Itālija tiksies ar Horvātiju. Itāļi turnīru sāka ar vērtīgu neizšķirtu pret Eiropas čempioni Spāniju (1:1) un šovakar noteikti centīsies tikt arī pie pirmās uzvaras. Horvātija savā pirmajā mačā pieveica īrus (3:1), tādēļ ar panākumu arī šoreiz nodrošinās vietu 1/4 finālā.

Itālija sāka finālturnīru, spēlējot neizšķirti ar pašreizējiem čempioniem spāņiem. Antonio Di Natale otrā puslaika ievadā izvirzīja itāļus vadībā, taču trīs minūtes vēlāk Sesks Fabregass atkal līdzsvaroja rezultātu – 1:1. Savukārt Horvātija ieguva vadību grupā, ar 3:1 apspēlējot Īriju. Divus vārtus guva Mario Mandžukičs, vēl vienus arī Nikica Jelavičs. Visos trīs vārtu guvumos horvātiem pamatīgi palīdzēja veiksme, jo īpaši Mandžukiča otrajā precīzajā sitienā, kad bumba sākumā atsitās pret stabu, tomēr tad trāpīja pa īru vārtsarga Šeja Givena muguru un ielēca tīklā.

Itālijas izlases galvenajam trenerim Čēzarem Prandelli, izvēloties rītdienas sastāvu, visgrūtākie lēmumi būs jāpieņem par aizsardzības centru un uzbrukumu. Aizsardzības līnijā pagājušajā mačā spēlēja pussargs Daniele De Rosi un Prandelli jāizlemj – atstāt de Rosi aizsardzībā vai tomēr pārbīdīt uz vidējo līniju un "brīvajā" vietā laukumā laist Andželo Ogbonnu. Vēl jāizšķiras par Mario Balotelli vai Antonio Di Nateles došanos pamatsastāvā. Balotelli sāka maču pret spāņiem, tomēr puslaika pārtraukumā tika nomainīts pret Di Natali, kurš drīz vien pēc iziešanas laukumā guva vārtus.

Prandelli pirms mača spilgti uzsvēris tā svarīgumu: "Uzskatu, ka šī būs grupas izšķirošā spēle. Mača iznākumu izšķirs sīkas detaļas, tāpat arī spēlētāju fiziskā un psiholoģiskā sagatavotība." Prandelli neaizrāvās ar Balotelli kritizēšanu, taču izteicās: "Balotelli ir 21 gadu vecs puika, kurš ir ceļā uz pieaugšanu. Es no viņa prasu vienkāršu spēli – viņam nav jācenšas katrreiz izšķirt mača likteni." Kristjans Madžo uzsvēris, ka spēle pret Spāniju uzlabojusi komandas psiholoģisko stāvokli: "Mačs uzlaboja mūsu pašcieņu. Esam sākuši turnīru labi, un tā ir zīme, ka esam tikuši pāri spēlei ar Krieviju [pārbaudes mačs, kurā itāļi zaudēja ar 0:3]. Horvātija gan ir pavisam citādāka komanda, kas ir ļoti labi fiziski sagatavota."

Horvātijas izlases sastāvā pārmaiņas nav gaidāmas. Kā vienīgā iespējamā izmaiņa tiek prognozēta Mario Mandžukiča vai Nikicas Jelaviča atstāšana rezervē, lai dotu vietu sastāvā vēl vienam pussargam, kas padarītu horvārtu spēli stabilāku un konservatīvāku. Galvenais treneris Slavens Biličs gan izteicies par labu uzbrukuma futbolam. Tāpat viņš arī neuzskata, ka Itālija ir izteikta ir favorīte: "Tas tā ir tikai "uz papīra". Mēs apzināmies, ka šis mačs būs grūtāks nekā tikšanās ar Īriju, bet tas ir mazsvarīgi. Mēs netaisāmies to izmantot kā attaisnojumu. Mums ir mērķis iekļūt nākamajā kārtā, tāpēc pret Itāliju būs jānospēlē labi. Pret īriem spēlējām uzbrūkošu futbolu. Tā ir jāturpina, taču būs ļoti bīstami, ja pazaudēsim bumbu tad, kad nevajadzētu."

"Manuprāt, Itālijas bīstamākais futbolists Andrea Pirlo. Mums viņš jāaptur, bet vēl neesmu izlēmis, kā to izdarīt. Viņš ir spējīgs izšķirt mača likteni, taču domāju, ka Luka Modričs [horvātu pussargs] ir vismaz tādā pašā līmenī. Balotelli ir ļoti augstas klases spēlētājs, kurš dažās situācijas var nospēlēt ģeniāli, bet viņam arī ir pašam savs viedoklis par uzvedību." Aizsargs Vedrans Čorluka, kurš pirms sešiem gadiem debitēja izlasē tieši ar maču pret Itāliju: "Mēs zinām, pret ko mums jāspēlē. Esmu gatavs viņu uzbrucējiem, tomēr būs svarīgi, lai visa aizsardzība nospēlē labi." Pussargs Niko Kraņčars uzsvēris, ka uzvara pret Īriju devusi komandai pārliecību un arī šoreiz ir cerības uz labu rezultātu, jo horvātiem pret "lielajām" izlasēm vienmēr veicies labi.

Itālija šajā mačā ir galvenā favorīte un cer tikai uz uzvaru. Tiesa, arī neizšķirts un pat zaudējums komandai vēl ļautu cerētu uz kādu no pirmajām divām vietām grupā – tad gan visticamāk pēdējā kārtā būtu jācer uz savu uzvaru pret īriem, kā arī spāņu neveiksmi pret Horvātiju. Savukārt horvātiem šodien ir iespēja kā pirmajai komandai čempionātā nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā – ja šodien tiks izcīnīta uzvara, tad zemāk par otro vietu grupu turnīra beigās Horvātiju nokrist vairs nevarēs. Arī neizšķirts Horvātijai būtu labs iznākums, tomēr jāņem vērā, ka, kā jau minēts iepriekš, pēdējā kārtā komandai jātiekas ar Spāniju.

Iespējamie pamatsastāvi

Itālija: Bufons – Bonuči, De Rosi, Kjellīni – Madžo, Mota, Pirlo, Markīzio, Džakerīni – Balotelli (vai Di Natale), Kasāno
Horvātija: Pletikosa – Srna, Čorluka, Šildenfelds, Striničs – Rakitičs, Vukojevičs, Modričs, Perišičs – Jelavičs, Mandžukičs

VIzlaseSUNZV.A.P
1.Horvātija11003:13
2.Spānija10101:11
Itālija10101:11
4.Īrija10011:30

Izmantotie resursi:
UEFA EURO – UEFA.com
Goal.com
hns-cff.hr


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-14 12:13, pirms 12 gadiem
ITA 3:1 HOR
Di Natale 24', Markizio 35', Pirlo 70' - Mandzukics 81'
Slēpts komentārs: labdien
, 2012-06-14 13:15, pirms 12 gadiem
Šī ir viena no gaidītākajām čempionāta spēlēm, pat grūti izšķirties, kuru komandu atbalstīt - abas spēlē ļoti simpātisku futbolu. Gribētos, lai abas tiek tālāk, bet šajā grupā ir varenā Spānija, tātad nesanāks. Prognozēju minimālu uzvaru Itālijai.
, 2012-06-14 13:32, pirms 12 gadiem
Skatoties uz lietām reāli, Spānija paņems pirmo vietu grupā, un, spriežot pēc Horvātijas - Īrijas spēles, īri vēl ir par zaļu, lai spēkotos ar tādiem grandiem kā Itālija un Spānija. Tādējādi, šī spēle, pa lielam noteiks otru ceturtdaļfinālisti no šīs grupas. Man favorītu statusā nav neviena no komandām, taču patīk abu rādītais futbols, domāju, ka spēle būs rezultatīva.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-14 15:06, pirms 12 gadiem
karstgalvis rakstīja: galvenais jautājums pirms spēles - Balotelli nopelnīs dzelteno vai sarkano kartīti?
..vai arī banānu!
, 2012-06-14 15:27, pirms 12 gadiem
Puče ar Valteru, starp citu, pirmdienas raidījumā Overtime Balotelli iedeva banānu!
, 2012-06-14 16:53, pirms 12 gadiem
Par horvātiem
, 2012-06-14 17:15, pirms 12 gadiem
rasisti!

KrokodiIs rakstīja: Puče ar Valteru, starp citu, pirmdienas raidījumā Overtime Balotelli iedeva banānu!
, 2012-06-14 18:18, pirms 12 gadiem
bāāc kā gribētos nozīst tā kārtīgi balotelli banānu. (lick)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-14 19:17, pirms 12 gadiem
RIchyPOX rakstīja: bāāc kā gribētos nozīst tā kārtīgi balotelli banānu. (lick)
Pagaidi kad puutiisi savaa 18 gadu dzimeniitee sveciites no tortes tad arii veelies un piepildiisies.Tikai tik specifiska veeleesanaas jaaveelas gimenes lokaa un veeleesanaas pirms sveciisu nopuusanas jaaizrunaa skali jaasagaida gimenes loceklu sveetiiba un viss buus labi tava veeleesanaas driizumaa piepildiisies.Lai veicas.
, 2012-06-14 19:37, pirms 12 gadiem
Starp citu itaalu meediji veesta,ka Balotelli peec eiropas 4empionaata beigaam taisaas pazinot par saderinaasanos ar Itaalijas paartikas vairumtirznieciibas barona meitu vaardaa Felicita.Aizdomas par Balotelli un jaunaas daamas romaanu jau radaas paaris meenesus atpakal,kad abi diezgan biezi tika pamaniiti kopaa un nesen romantiskaa gaisotnee piekerti pludmales piknikaa miicoties peec ietureetaas maltiites.Apsveicam Mario ar miilotaas atrasanu ';
, 2012-06-14 19:53, pirms 12 gadiem
Kurzemes Patriots rakstīja: Par horvātiem
Pēc aizvadītās sezonas vairs nepatīk skatāms futbols? Nav jau nekāds brīnums
, 2012-06-14 19:55, pirms 12 gadiem
Itālija šajā čempionātā rāda vienu no skatāmākajiem futboliem. Ja vēl Balotelli spēlētu maksimāli labi, tad būtu vēl ideālāk. Bet neskatoties uz kokaino spēli, Mario nopelnīja soda sitienu, pēc kura Pirlo guva fantastiskus vārtus. Pagaidām horvāti ir ēnas no ierastās komandas. Bet varbūt itālieši vienkārši spēlē labāk?
, 2012-06-14 20:00, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Itālija šajā čempionātā rāda vienu no skatāmākajiem futboliem. Ja vēl Balotelli spēlētu maksimāli labi, tad būtu vēl ideālāk. Bet neskatoties uz kokaino spēli, Mario nopelnīja soda sitienu, pēc kura Pirlo guva fantastiskus vārtus. Pagaidām horvāti ir ēnas no ierastās komandas. Bet varbūt itālieši vienkārši spēlē labāk?
Balotelli probleema shajaa 4empii ir taada,ka vins nevar izmest no galvas domas par savu miiloto Felecitu un bailes,ka vina vinu piekraaps un ies...ar citiem nelauj vinam pietiekami koncentreeties liidz ar to vina sniegums nav taads kaadu no vina gaida!
, 2012-06-14 20:28, pirms 12 gadiem
Kuriem ir labaaks Mario Itaaliem vai Horvaatiem!Laikam jau,ka Horvaatiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-14 20:55, pirms 12 gadiem
Bundeslīga un A sērija labākās pasaulē, ko tur vēl pateikt, viss skaidrs. Kārtējā labā cīņa abu izlašu izpildījumā. Baudāms futbols. Abi malači.
UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino un UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē
Foto: AP / Scanpix
30

"Euro 2020" notiks 13 pilsētās, pieteikšanās - jau no aprīļa

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sēdē Nionā šodien noteica "Euro 2020" organizācijas pamatprincipus. Galvenā inovācija - finālturnīrs notiks trīspadsmit Eiropas pilsētās.
UEFA prezidents Mišels Platinī šodienas sēdē Lozannā
Foto: AFP/Scanpix
41

"Euro 2020" tiks aizvadīts visā Eiropā

UEFA Izpildkomiteja šodien tikšanās laikā Lozannā nolēmusi, ka 2020.gada Eiropas čempionāts tiks aizvadīts nevis kādā noteiktā valstī, bet gan dažādās Eiropas pilsētās. UEFA lēmuma pieņemšanā konsultējās ar UEFA dalībvalstīm un saņemtās atbildes bijušas pat ļoti pozitīvas.
Jānis Mežeckis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
20

Mežeckis: "Eiropas čempionāts ar 24 komandām bija mūsu un skotu ideja"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis intervijā "Sporta Avīzei" atklāj, ka ar ierosinājumu Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieču skaita palielināšanu līdz 24 komandām klajā savulaik nākušas Latvijas un Skotijas federācijas. Mežeckis nesen atgriezās no Eiropas čempionāta Ukrainā, kur strādāja par UEFA delegātu.