Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:217, Did:0, useCase: 3

Hidinks: "Esmu lepns par komandu"

Jānis Pārums

Hidinks: "Esmu lepns par komandu"
Gūss Hidinks
Foto: AP

Pēc uzvaras Eiropas futbola čempionāta D apakšgrupas izšķirošajā spēlē pār Zviedriju (2:0), Krievijas izlases galvenais treneris Gūss Hidinks pauda lepnumu par saviem padotajiem, taču uzsvēra, ka komanda varēja vēl veiksmīgāk izmantot vārtu gūšanas iespējas.

"Šī ir liela uzvara komandai, kas vēl tikai ir veidošanas procesā – ar daudziem jauniem spēlētājiem un tikai dažiem pieredzējušiem. Man sagādā prieku strādāt kopā ar šiem jaunajiem cilvēkiem, kuri katru dienu iemācās kaut ko jaunu. Esmu lepns par to, ko komanda ir sasniegusi līdz šim turnīrā, taču tas vēl nav viss," Krievijas izlases galvenais treneris Gūss Hidinks bija gandarīts par grupu turnīra noslēgumu.

"Pēdējās dienās komanda ir progresējusi," uzsvēra Krievijas izlases galvenais treneris. "Puiši centās un spēlēja modernu futbolu. Vienīgais pārmetums varētu būt par to, ka mēs neizmantojām vairāk iespēju."

"Tagad mūsu pretinieks būs Nīderlande. Galvenā problēma ir tā, ka mums būs tikai divas dienas, lai sagatavotos šai spēlei. Man nav 20 visaugstākās klases spēlētāju. Nīderlande pēdējā mačā pret Rumāniju spēlēja ar otro sastāvu, kas nozīmē, ka viņu līderiem sanāk piecu, sešu dienu atpūta," piebilda Hidinks.

"Spēle pret Nīderlandi būs īpaša. Es zinu izlases spēlētājus, galveno treneri Marko Van Bastenu. Ar lielāko daļu no Nīderlandes izlases spēlētājiem esmu strādājis. Mēs spēlēsim tādā stilā, kā viņiem patīk spēlēt. Tā būs interesanta divcīņa."

Zviedrijas izlases galvenais treneris Larss Lāgerbeks atzina: "Esmu ļoti sarūgtināts ar zaudējumu un izstāšanos no turnīra jau pēc apakšgrupu cīņām. Esmu bēdīgs, ka mums neizdevās maču vērst sev par labu. Taču tāds ir futbols un kādam ir jāzaudē."

"Jebkurā gadījumā, svarīgi ir apsveikt Krievijas komandu ar panākumu. Šodien viņi bija labāki. Tā ir patiešām laba komanda un viņu zaudējums spāņiem pirmajā spēlē ar 1:4 neataino patieso spēku samēru. Krievijai ir ļoti spēcīga izlase. Mēs nezaudējām tāpēc, ka mums būtu problēmas ar fizisko sagatavotību, bet tāpēc, ka krievi bija labāki par mums," piebilda Zviedrijas izlases treneris.

Lāgerbeks arī aizskāra paaudžu maiņas tēmu: "Jaunā paaudze jau ir uz izlases sliekšņa, bet es vienmēr esmu teicis, ka svarīgi uz čempionātu ir paņemt labākos spēlētājus un nebalstīties tikai uz apsvērumiem par to cik katrs futbolists ir vecs."

Zviedru treneris arī piebilda, ka atkāpties no amata negrasās un vēlas turpināt strādāt ar valstsvienību. "Mums jāpārlādē baterijas pirms pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra. Ja būšu komandai nepieciešams, es neatkāpšos," viņš piebilda.

Izmantotie resursi:
uefa.com
fifa.com
reuters.com

  +4 [+] [-]

, 2008-06-19 03:44, pirms 16 gadiem
Patiesham skaista, aizraujosha spele Krievijas futbola izlases izpildijuma!!!
veel palika neizmantotas daudzas iespejas, ka ari bija vartu parliknji un lieliskie seivi Isaksona izpildijuma!!! Rezultats vareja buut vismaz 2 vaartu lielaks krievijas izlases laba!!!

  +2 [+] [-]

, 2008-06-19 03:52, pirms 16 gadiem
starpcitu kad atskanjoja krievijas himnu Hidinks arii kaut ko dziedaja?
vai vinsh ir iemacijies krievijas himnu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-06-19 07:22, pirms 16 gadiem
Pēc spēles ar spāņiem es brīdināju,ka no tās vecās lapsas Hidinka ir jāuzmanās.
Tā arī notika.Mācēja izskolot korejiešus un austrāļus,iemācīja futbolu arī krievu lācim.Ka tik vēl nepārtrauc holandiešu sapņus.Tad būs jāpieņem Krievijas pilsonība.

  +2 [+] [-]

, 2008-06-19 08:07, pirms 16 gadiem
pat teiktu pārsteidzoši skatāms un skaists futbols no krievu puses, izbaudīju lielisku spēli! Nākamajā spēlē pat nezinu ko sagaidīt no Krievijas izlases!

  +2 [+] [-]

, 2008-06-19 08:28, pirms 16 gadiem
Nīderlandiešu treneris pret savas vaalsts izlasi! Hidinks pret van Bastenu! Kas uzvarēs - pieredze vai trenera azarts?

  +1 [+] [-]

, 2008-06-19 08:50, pirms 16 gadiem
Vakardienas spēle bija absolūta vienas komandas dominance pār otru.Lai arī neesmu krievu fans, jāsaka, ka patika , kā viņi spēlē. Pat pie rezultāta savā labā, viņi spēlēja aktīvu , uzbrūkošu futbolu.Par zviedriem jāsaka, ka tas bija viennozīmīgs sētas līmenis.Nezinu , ko zviedri vēlējās teikt, iznākdami uz laukuma. Pārāk neesmu iedziļinājies kvalifikācijas turnīra peripetijās, bet būtu interesanti zināt, kas tās bija par komandām, ko viņi varēja vinnēt ar šādu spēli.Ja tu gribi sekmīgi spēlēt ar pretinieku, tad vismaz tev jāskrien tikpat ātri , kā viņš. Pilnīga zviedru izgāšanās, tā dēvētie komandas līderi Ibrahimovičs un Larsons absolūti nulles, lai kurā vietā arī neatrastos. Pats sliktākais tas, ka viņi pat neizrādīja vēlēšanos kaut ko darīt lietas labā.Krievi pelnīti izgāja 4-daļfinālā, starp citu, man bija čempionāta bija aizdomas, ka viņi tur arī tiks.

  -2 [+] [-]

, 2008-06-19 09:25, pirms 16 gadiem
alguns rakstīja: Pēc spēles ar spāņiem es brīdināju,ka no tās vecās lapsas Hidinka ir jāuzmanās.
Tā arī notika.Mācēja izskolot korejiešus un austrāļus,iemācīja futbolu arī krievu lācim.Ka tik vēl nepārtrauc holandiešu sapņus.Tad būs jāpieņem Krievijas pilsonība.

Būs jau labi, nevajadzēs tā rīkoties, pret holandi arī pieci Hidingi nepalīdzētu.

     [+] [-]

, 2008-06-19 09:30, pirms 16 gadiem
Leflērs rakstīja: Pārāk neesmu iedziļinājies kvalifikācijas turnīra peripetijās, bet būtu interesanti zināt, kas tās bija par komandām, ko viņi varēja vinnēt ar šādu spēli.

Latviju, Spāniju, Dāniju, Islandi un Lihtenšteinu

  -2 [+] [-]

, 2008-06-19 09:57, pirms 16 gadiem
Godlike rakstīja: Latviju, Spāniju, Dāniju, Islandi un Lihtenšteinu

un Ziemeļīriju

  -2 [+] [-]

, 2008-06-19 11:06, pirms 16 gadiem
Es arī!

  -3 [+] [-]

, 2008-06-19 11:11, pirms 16 gadiem
Vienā lietā negribētu Leflēram piekrist,nu nespēlē zviedri sētas līmenī.Futbolā ir tāds teiciens:"Tu spēlē tik labi ,cik pretinieks tev ļauj".Nu šī bija tā reize,kad
krievi gluži vienkārši kontrolēja notikumus laukumā gandrīz visu spēles laiku.Tāpēc arī tāds rezultāts.Visu cieņu Hidingam,kurš no futbola viduvējībām,
varbūt arī nākošām zvaigznēm, izveidojis labu komandu,par spīti lielajai kritikai
pašā Krievijā(Maslačenko,Kavazašvili,Maslovs,Gazajevs utt).

  -2 [+] [-]

, 2008-06-19 11:59, pirms 16 gadiem
alguns rakstīja: Vienā lietā negribētu Leflēram piekrist,nu nespēlē zviedri sētas līmenī.Futbolā ir tāds teiciens:"Tu spēlē tik labi ,cik pretinieks tev ļauj".Nu šī bija tā reize,kad
krievi gluži vienkārši kontrolēja notikumus laukumā gandrīz visu spēles laiku.Tāpēc arī tāds rezultāts.Visu cieņu Hidingam,kurš no futbola viduvējībām,
varbūt arī nākošām zvaigznēm, izveidojis labu komandu,par spīti lielajai kritikai
pašā Krievijā(Maslačenko,Kavazašvili,Maslovs,Gazajevs utt).

Varbūt izteicos pārāk skarbi, O.K.
Bet piekritīsi, ka krievi bija galvastiesu pārāki visā spēles gaitā. Gan uzbrukumā, gan flangos, gan pašā laukuma centrā, kas ir pats galvenais.Es nezinu, uz ko zviedri cerēja, - aizsargs bez bumbas ātrumā atpaliek no krieva , kas skrien ar bumbu ! Kur tas redzēts ! Vai tad nav sētas līmenis ? Ibrahimovičs neizdarīja pilnīgi NEKO, lai kā viņu te dažas dienas atpakaļ viens otrs necentās slavēt. Larsons, - nulle, izņemot to 1 iespēju, kur bumba trāpīja pa pārliktni pašās 1. puslaika beigās.Vienīgi Lundbergs kaut ko nemākulīgi centās veidot atsevišķās epizodēs.
Dažas dienas atpakaļ smējāmies un ķircinājām krievus par nevarīgo aizsardzību spēlē pret spāņiem. Bet zviedri viņiem vispār nesastādīja nekādas grūtības, neuzdeva krievu aizsardzībai nekādus uzdevumus !Kur tas redzēts ??
Un nav jau krievi patlaban nekāda ekstraklases komanda, vnk zviedriem neuzradās spēles gaitā nekādu argumentu.Ne ātruma, ne centības, ne cīņasspara ! Tāpēc es arī brīnos, kā viņi ar tādu spēli vispār tika uz EČ.

  -1 [+] [-]

, 2008-06-19 12:25, pirms 16 gadiem
Nu Goos,tā tik turēt,un tad varēsi sadzert ar Žirinovski,un kameras priekšā padirst kādu valsts vadītāju,piemēram Holandes

  +1 [+] [-]

, 2008-06-19 12:36, pirms 16 gadiem
suvass rakstīja: un Ziemeļīriju

nē, tieši Ziemeļīrus Zviedri nevienā spēlē neuzvarēja- vienā neizškirts, vienā zaudējums, bet pārējās komandas vismaz vienā spēlē uzvarēja.