Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:217, Did:0, useCase: 3

Eisebio: "Vācijai ir lielisks kolektīvs"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Eisebio: "Vācijai ir lielisks kolektīvs"
Eisebio
Foto: AFP

Pirms šodien gaidāmās "Euro 2008" ceturtdaļfināla spēles starp Portugāli un Vāciju pretiniekus uzteicis leģendārais 60-to gadu portugāļu futbolists Eisebio, kurš turklāt savu valsti neuzskata par vienu no turnīra favorītēm.

Eisebio da Silva Fereiro jeb visā pasaulē pazīstamais Eisebio 60-tajos gados bija viens no planētas labākajiem futbolistiem. Pašlaik 66 gadus vecais Mozambikā dzimušais Eisebio 1965. gadā kļuva par Eiropas gada futbolistu, bet Lisabonas "Benfica" sastāvā bez neskaitāmajām izcīnītajām trofejām portugāļu leģenda arī iekrāja fantastisku statistiku - 317 vārti (!) 301 mačā.

Šobrīd Eisebio atrodas "Euro 2008" un apmeklē katru Portugāles izlases spēli. Pirms šodienas mača pret Vāciju viņš vācu presē par savas komandas izredzēm izteicies visai pieticīgi: "Portugāle aizvada labu turnīru, bet nekad neesmu uzskatījis viņus par favorītiem. Es par tādiem pieņemu Nīderlandi, Itāliju, Franciju, Vāciju, varbūt arī Spāniju. Ja mēs arī turpmāk spēlēsim labi, varam nokļūt līdz favorītu statusam, bet vēl tādi neesam.

Es neteiktu, ka šīgada izlase ir spēcīgāka nekā 2004. gada modelis. Toreiz ar Luišu Figu un Rui Koštu izlasē bija redzama spilgtāka individuālā tehnika. Tagad jaunieši ir nobriedušāki, un domāju, ka izlase ir tikpat laba kā 2004. gadā. Tas portugāļu futbolam ir ļoti pozitīvi."

Runājot par šīvakara gaidāmo spēli pret Vāciju, leģendārais Eisebio slavē pretiniekus: "Vācija ir liela komanda un vienmēr ir favorīti. Spēks ir vienotībā. Es nevēlētos izcelt Ballaku, bet viņš ir līderis lieliskā kolektīvā."

Neviena kārtīga intervija saistībā ar Portugāles izlasi nepaiet bez jautājuma par Krištianu Ronaldu, kuru daudzi uzskata par pasaules labāko futbolistu. Izrādās, ka Eisebio ne: "Viņš ir lieliskā formā. Ronaldu ir aizvadījis ļoti veiksmīgu sezonu ar "Manchester United", kļuvis par čempionu un uzvarējis Čempionu līgā. Ja vien Dievs vēlēsies un viņš izvairīsies no smagiem savainojumiem, Ronaldu var kļūt par labāko futbolistu pasaulē. Bet man personīgi pašlaik labākais pasaulē šķiet brazīlietis Kakā.

Ir grūti prognozēt, vai Ronaldu kļūs par šī čempionāta zvaigzni. Pat, ja šis nekļūs par viņa labāko turnīru, Ronaldu nedrīkst par to skumt. Viņam ir visas labās īpašības, kas vajadzīgas universālam spēlētājam kā Messi vai Ronaldinju - lieliska tehnika, spēcīga spēle viens pret vienu, turklāt tas viss - augstā tempā. Kā jau visiem portugāļiem, Ronaldu ir labi fiziskie dotumi, turklāt viņš ir liels un labi spēlē ar galvu."

Vai Ronaldu ir labākais spēlētājs Portugālē kopš Eisebio laikiem? Uz šo jautājumu Portugāles futbola leģenda atbildēt nevēlās viena iemesla dēļ: "Es sevi nekad neesmu uzskatījis par labāko Portugāles futbolistu. Tā teikuši vienmēr ir tikai līdzjutēji un žurnālisti. Dažādos laikos nevar salīdzināt spēlētājus. Kurš bija labāks - Pelē vai Maradonna? Brazīlijā teiks, ka Pelē, bet Argentīnā - ka Maradonna. Vācijā cilvēki varētu nosaukt vēl citus lieliskus savus spēlētājus. Viss ir relatīvs - katrs spēlē savu futbolu savā laikā - ar savu stilu un efektivitāti."

Izmantotie resursi:
bundesliga.de

Slēpts komentārs: Marchx

  +9 [+] [-]

, 2008-06-19 14:58, pirms 16 gadiem
317 vārti 301 spēlē... lūk tas ir uzbrucējs!

  +3 [+] [-]

, 2008-06-19 14:59, pirms 16 gadiem
Kaut arī patīk abas komandas. ceru ka Vācija tiks uz pusfinālu !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-06-19 15:02, pirms 16 gadiem
Viens iepriekš rakstīja - par LIELU Vāciju!!! Patiesi!

  +1 [+] [-]

, 2008-06-19 15:04, pirms 16 gadiem
Vienīgais, kas vāciešiem ir labāks, tas ir vārtsargs. Ja runājam par vidējo līniju, tad Ballaks nav klasi pārāks par Decko un Ronaldo, savukārt no uzbrucējiem varētu uzteikt Podoļski, taču Portugālei tādi Podoļski ir pa pilnām, jo bez viņu uzbrucējiem (Nani, Gomes, Postiga) iesist var Deco, Ronaldo, Quaresmo, Pepe gandrīz visi, ieskaitot aizsargus.

  +6 [+] [-]

, 2008-06-19 15:06, pirms 16 gadiem
Eusebio izteikumi ir zelta veerti un piekritu vinjam par 100%

  +4 [+] [-]

, 2008-06-19 15:10, pirms 16 gadiem
chesis rakstīja: Eusebio izteikumi ir zelta veerti un piekritu vinjam par 100%

Tā parasti par citu valsti atbild aiz cieņas. Tomēr iekšēji viņš ir par savējiem un arī visi pārējie eksperti ir norādījuši, ka favorīts tomēr ir POR.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-19 15:14, pirms 16 gadiem
Neviens savu valsti neuzskata par favorītiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-06-19 15:18, pirms 16 gadiem
Eisebio vienkaarshi nodroshinaas - no vinja viedoklja nebuus nepatiikami, ja TAADA prognoze nepiepildiisies. Portugaalja melanholiskaa mentalitaate. Protams, ka portugaalji ir favoriiti, bet protams, ka vaacieshi prot ciiniities un uzvareet speeles pret it kaa paaraakiem pretiniekiem.

Kaa tur bija, Getragen von des Adlers Schwingen, werden wir den Sieg erringen! SCHLAND! Un finaalaa atmaksaat itaaljiem par PCh zemifinaalu

     [+] [-]

, 2008-06-19 15:22, pirms 16 gadiem
spokss rakstīja: Tā parasti par citu valsti atbild aiz cieņas. Tomēr iekšēji viņš ir par savējiem un arī visi pārējie eksperti ir norādījuši, ka favorīts tomēr ir POR.

nedomaju tikai par favo statusu, kaut ari tur vinjam ir taisniba, favo statuss ir janopelna, piemeram, krieviju pre zviedriju ari neskaitija par favoritiem, bet biju parliecinats, ka tada krievijas izlase, kada ir tagad var viegli uzveikt 'mazprogresiivos' zviedrus
p.s. tadu viedokli ka eusebio, identisku, ir izteicis arii mateuss ;-)

  +3 [+] [-]

, 2008-06-19 15:26, pirms 16 gadiem
nja 317 varti tas ir neticami..

  +2 [+] [-]

, 2008-06-19 15:26, pirms 16 gadiem
ceru, ka portugaale uzvarees,kad biju portugaalee redzeeju, ka tur uz ielaam liela dalja 8 gadiigo puiku vareetu speelet LV izlasee un ne tikai..
pats ar pameegjinaaju, pa pirmo, tas, kas man patiik portugaalju futbolaa ir tas, ka vinji spej padariit labus arii citus speeleetajus ...
neuzskatu sevi par nekaadu futbolistu, bet tur bij foorshi!

  +1 [+] [-]

, 2008-06-19 15:31, pirms 16 gadiem
es arī uzskatu, ka Vācija varētu tikt tālāk

  +2 [+] [-]

, 2008-06-19 15:31, pirms 16 gadiem
lil_thug rakstīja: ceru, ka portugaale uzvarees,kad biju portugaalee redzeeju, ka tur uz ielaam liela dalja 8 gadiigo puiku vareetu speelet LV izlasee un ne tikai..
pats ar pameegjinaaju, pa pirmo, tas, kas man patiik portugaalju futbolaa ir tas, ka vinji spej padariit labus arii citus speeleetajus ...
neuzskatu sevi par nekaadu futbolistu, bet tur bij foorshi!

piekritu un vel , to pashu var teikt par daudzam valstim,kuas futbols ir sporta veids nr.1 ;-)

  -1 [+] [-]

, 2008-06-19 15:34, pirms 16 gadiem
spokss rakstīja: Vienīgais, kas vāciešiem ir labāks, tas ir vārtsargs. Ja runājam par vidējo līniju, tad Ballaks nav klasi pārāks par Decko un Ronaldo, savukārt no uzbrucējiem varētu uzteikt Podoļski, taču Portugālei tādi Podoļski ir pa pilnām, jo bez viņu uzbrucējiem (Nani, Gomes, Postiga) iesist var Deco, Ronaldo, Quaresmo, Pepe gandrīz visi, ieskaitot aizsargus.

Vārtsargs noteitkti nav spēcīgāks kā Portugāļu, jo ir pieļāvis rupjas kļūdas pret Horvātiju. Vācijas trumpis noteikti ir komandas spēle, spējā saņemties svarīgās spēlēs un brīžos, kā pašas valsts kā Vācijas pieredze EČ, jo tā kļuvusi par čempjiem nevienu vien reizi. Spēlējot bez ķlūdām aizsardzībā Vācija arī spēs gūt uzvaru.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-19 15:36, pirms 16 gadiem
chesis rakstīja: piekritu un vel , to pashu var teikt par daudzam valstim,kuas futbols ir sporta veids nr.1 ;-)


Svariigaak ir, lai jaunatne Playstation & co vietaa izveeleetos iziet uz ielas un speeleet futbolu. Portugaalee es neesmu bijis, bet Griekjijaa to vareeja just. Tieshaam fantastiska atmosfeera Vaacijaa futbols laikam gan ir numur viens, bet uz ielaam tur bumbu diemzheel nespaarda - aizliegts, nogurdinoshi, putekljains, nav laika, negribas

  +1 [+] [-]

, 2008-06-19 15:37, pirms 16 gadiem
chesis rakstīja: piekritu un vel , to pashu var teikt par daudzam valstim,kuas futbols ir sporta veids nr.1 ;-)

piemeeram, spaanija un holande, kad biju braziilijaa, tur ar tas pats...
visi tik draudziigi un skataas kaa uz liidziigu laukumaa un nemaz nespeele rupji, portugalee it kaa speleeja agresiivi un, pat uz asfalta laukumiem, bet, kad redzeeja, ka pretspeeletaajs kriit, tad uzreiz draudziigi pietureeju, jo uz asfalta kaa jau visiem zinaams, nokrist nav patiikami..

     [+] [-]

, 2008-06-19 15:47, pirms 16 gadiem
beniss rakstīja: Vārtsargs noteitkti nav spēcīgāks kā Portugāļu, jo ir pieļāvis rupjas kļūdas pret Horvātiju. Vācijas trumpis noteikti ir komandas spēle, spējā saņemties svarīgās spēlēs un brīžos, kā pašas valsts kā Vācijas pieredze EČ, jo tā kļuvusi par čempjiem nevienu vien reizi. Spēlējot bez ķlūdām aizsardzībā Vācija arī spēs gūt uzvaru.

Neaizmirsti, ka pašreizējā Vācija vairs nav toreizējā un tai vairs nav tāda dominance Eiropā un Pasaulē. Neskaties kļūdas no vienas spēles. Tad jau Čehu arī varētu saukt par ļoti sliktu vārtsargu, jo kļūdījās šajā čempī.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-19 15:59, pirms 16 gadiem
M rakstīja: Svariigaak ir, lai jaunatne Playstation & co vietaa izveeleetos iziet uz ielas un speeleet futbolu. Portugaalee es neesmu bijis, bet Griekjijaa to vareeja just. Tieshaam fantastiska atmosfeera Vaacijaa futbols laikam gan ir numur viens, bet uz ielaam tur bumbu diemzheel nespaarda - aizliegts, nogurdinoshi, putekljains, nav laika, negribas

varbūt tapēc ka daudz laukumu ka uz ielas nevajag spēlēt??? nu mums gan ne laukumu, ne sētās spēlē

     [+] [-]

, 2008-06-19 16:33, pirms 16 gadiem
huy rakstīja: varbūt tapēc ka daudz laukumu ka uz ielas nevajag spēlēt??? nu mums gan ne laukumu, ne sētās spēlē

ir dazhi etuziasti, kas kajbumbu spele ar draugiem tajos pashos bedrainajos laukumos, kurus veel var atljauties noiireet uz stundu, divam ;-)

  +1 [+] [-]

, 2008-06-19 16:42, pirms 16 gadiem
chesis rakstīja: ir dazhi etuziasti, kas kajbumbu spele ar draugiem tajos pashos bedrainajos laukumos, kurus veel var atljauties noiireet uz stundu, divam ;-)

tas par pieaugušajiem, es pats esmu vienā tādā pulciņā kas paspārda bumbu. es vairāk par puišeļiem to biju domājis

  +1 [+] [-]

, 2008-06-19 16:52, pirms 16 gadiem
Eisebiu ir Portugāles futbolists, nevis portugāļu!

     [+] [-]

, 2008-06-19 16:53, pirms 16 gadiem
huy rakstīja: tas par pieaugušajiem, es pats esmu vienā tādā pulciņā kas paspārda bumbu. es vairāk par puišeļiem to biju domājis

nu vispar jau jaa, tev taisniba...

     [+] [-]

, 2008-06-19 19:29, pirms 16 gadiem
Marchx rakstīja: Neticu, kā vāciešiem izdosies nopietni pretoties portugālei!
Protams ka jebkura komanda,kura tikusi tik tālu ir pietiekoši spēcīga.
Mani favorīti viennozīmīgi ir Portugāle un Nīderlande, lai arī gaidu pārsteigumus no itālijas!

A kas tev pret Spaniju?

  +1 [+] [-]

, 2008-06-19 19:59, pirms 16 gadiem
''317 vārti (!) 301 mačā.''

Vai tas vispar ir iespejams?