Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:217, Did:0, useCase: 3

Kā sapnis kļuva par īstenību...

Jānis Pārums

Kā sapnis kļuva par īstenību...
Euro 2008 rezultatīvākais spēlētājs
Davids Vilja. Foto: AFP

eSports.lv lietotājam Borisam Blaževičam bija vienreizēja iespēja pabūt Eiropas futbola čempionāta finālspēlē. Par Vīnē piedzīvoto Boriss nolēmis padalīties arī ar mūsu portāla lasītājiem.

Boriss Blaževičs

Jau kopš brīža, kad varu runāt par sava apzinīgā vecuma sasniegšanu, esmu fanojis par futbolu. Par Latvijas līgām, Anglijas un Itālijas čempionātiem. Pasaules kausa fināli un Eiropas čempionāti man vienmēr bijuši kā saldais ēdiens.

Arī šogad Euro 2008 finālturnīram bija jākļūst par neatņemamu manas ikdienas sastāvdaļu ar ierasto spēļu skatīšanos televīzijā. Taču runā, ka viskvēlākie sapņi mēdz piepildīties tad, kad tos vismazāk gaida. Arī mans sapnis par gada nozīmīgākā turnīra fināla vērošanu klātienē bija tikpat negaidīts kā sniegs vasaras vidū.

Viss sākās pa jokam! Nejauši pieteicos piedalīties "Carlsberg" interaktīvajā futbola turnīrā, nejauši uzvarēju atlases turnīrā un iekļuvu finālā. Tiesa, no šī brīža jau mērķtiecīgi gāju uz to, lai piepildītu savu sapni – aizbrauktu uz Euro2008 finālu. Es jutu, ka uzvarēšu interaktīvā futbola turnīra finālā, jo ļoti vēlējos redzēt Vīni un futbola finālu. Jāteic, ka cīņa par biļetēm uz futbola čempionātu bija ļoti sīva, bet bija vērts tā pūlēties.

Ielidojot Vīnē, mūs sagaidīja kompānijas "Carlsberg" pārstāvis. Uzreiz pārņēma sajūta, ka brīvdienas var sākties – bija padomāts par visu kārtīgam futbola fanam nepieciešamo – atmosfēru, vēsu alu un VIP kartēm, kas ļāva mums būt klāt daudzos ar Euro 2008 finālmaču saistītajos notikumos, un, protams, pašā spēlē.

Pēc atgriešanās varu droši teikt - ja neesi bijis šāda mēroga futbola spēlē, tad tu nezini kas ir īsts futbols ar īstām emocijām un īstiem faniem. Tribīnes burtiski drebēja no vērienīgā ļaužu pūļa, fanu skaļajām klaigām un pārdzīvojumiem. Ja televizors kaut ko tādu varētu pārraidīt, tad pieņemu, ka vismaz šīs futbola spēles laikā tiktu sabojāti vairāki televizori.

Mēs bijām tie laimīgie, kuri sēdēja pirmajā rindā un redzēja visu - gan cīņu par bumbu, gan futbolistus to patiesajā izmērā un izskatā, gan fanu dedzīgās acis un izjūtas, gan alus jūru, gan daudzos salūtus, gan iesistos vārtus, gan iespaidīgo stadionu, gan... to visu nevar izstāstīt vārdiem – tas ir jāredz un jājūt! Turklāt naktī pirms finālspēles Vīnē piedalījāmies fanu burziņā ar neskaitāmām dejotājām, zvaniem, bungām, skaļu mūziku, dārdieniem.

Vai zināt, kas ir katra futbola fana sapnis? Domāju, ka man vairums piekritīs- futbols un alus. Alus daudzums Vīnē un mūsu viesnīcā bija neizmērāms – īsāk sakot alus jūra. Tā kā "Carlsberg" ir futbola sponsors jau 20 gadus, mums bija tā lieliskā iespēja piedalīties jubilejas svinībās. Ne vien piedalīties, bet arī klātienē tikties ar dažādām aizgājušo dienu un pašreizējām futbola slavenībām. Mūsu ceļojuma pēdējās vakariņas notika UEFA klubā, blakus lielajam stadionam, kopā ar ievērojamākajiem futbola sponsoriem un Euro 2008 čempionāta kausu.

Paldies sporta karalim futbolam, fortūnai un "Carlsberg", kas dāvāja man iespēju piepildīt savu sapni! Un veiksmi Latvijas izlasei nākamajos pasaules un Eiropas čempionātu atlases ciklos! Kas zina, varbūt jau pēc pāris gadiem varēšu piepildīt sava futbola fana sapņa otro pusi – klātienē just līdzi mūsu izlases veiksmēm un neveiksmēm?!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: reikons

  +3 [+] [-]

, 2008-07-15 13:20, pirms 16 gadiem
Kuram gan negaršo alus ? man piem. garšo Brenguļu brūvējums....ar visām no tā izrietošajām sekām...

  -1 [+] [-]

, 2008-07-15 13:25, pirms 16 gadiem
Vai zināt, kas ir katra futbola sapnis? Domāju, ka man vairums piekritīs- futbols un alus.

ka tad sis ir jasaprot?

  +6 [+] [-]

, 2008-07-15 13:26, pirms 16 gadiem
cilvēks, kurš pirmajā turnīrā finālā mani uzvarēja tikai pagarinājumā.. tikai viena atšķirība, ka viņš pēc tam mērķtiesīgi gājis, bet es uz finālu vienkārši tāds pats atnācis, izgāzos un tagad varu tikai apskaust

  +6 [+] [-]

, 2008-07-15 13:28, pirms 16 gadiem
super ... tev taisniiba..tas ir katra muusu sapnis..izjust kko taadu un piedziivot visas shiis emocijas..atliek tika apskaust tevi..
paldies par saturiigo raxtu..

  +2 [+] [-]

, 2008-07-15 13:31, pirms 16 gadiem
Kriss rakstīja: Kuram gan negaršo alus ? man piem. garšo Brenguļu brūvējums....ar visām no tā izrietošajām sekām...

ko tu neteiksi Kareelin...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: arwis77

  +4 [+] [-]

, 2008-07-15 14:27, pirms 16 gadiem
njaa calsberg deva piepildiit sapni

  +4 [+] [-]

, 2008-07-15 14:49, pirms 16 gadiem
Pēc rakstītā šķiet, ka Carlsberg deva iespēju piepildīt kunģi ar alu

  -1 [+] [-]

, 2008-07-15 14:58, pirms 16 gadiem
Nju Es ari Gribeetu
Jauki

  +2 [+] [-]

, 2008-07-15 15:54, pirms 16 gadiem
nu nezinu, nezinu

patiesībā jau vislabāko atmosfēru var izbaudīt klubu spēlēs, turklāt ne kaut kādās tur ČL, bet tieši vidusmēra un mazo klubu spēlēs, jo, piemēram, tādi Real un MU jau nav īsti klubi, tie ir popprodukti un tiem nav fanu šī vārda tiešā nozīmē

tāpat ir ar izlasēm

  +5 [+] [-]

, 2008-07-15 17:31, pirms 16 gadiem
Bildes arī būs no tava ceļojuma?

  +1 [+] [-]

, 2008-07-15 18:08, pirms 16 gadiem
Foršs raksts. Man patik tadi.