Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Hondurasā spēles laikā sašauti spēlētāji, līdzjutēji – 14 bojā gājušie

Hondurasā spēles laikā sašauti spēlētāji, līdzjutēji – 14 bojā gājušie
Foto: AFP/Scanpix

Sestdien Hondurasas ziemeļos kāda draudzības mača laikā pagaidām vēl nenoskaidrotas personas sašāva vairākus spēlētājus, tiesnešus un līdzjutējus, kā rezultātā gāja bojā 14 cilvēki.

Incidents noticis sestdien, kad Honduras ziemeļu pilsētas San Pedro Sula (243 kilometrus no valsts galvaspilsētas Tegusigalpas) stadionā tika aizvadīts draudzības mačs. Pēkšņi spēles laikā uz laukuma esot uzbraukušas divas automašīnas, un mirkli vēlāk, pēc aculiecinieku teiktā, pieci līdz astoņi ar ''Kalashnikov'' automātiem bruņojušies vīri esot atklājuši uguni pa spēlētājiem, tiesnešiem un līdzjutējiem.

10 cilvēki gāja bojā notikumā vietā, bet vēl četri pēcāk mira slimnīcā. Tāpat vairāki cilvēki guvuši ievainojumus. 14 bojā gājušo vidū bija trīs mača tiesneši, divi spēlētāji, bet pārējie - līdzjutēji. Policija pavēstījusi, ka pagaidām nav noskaidrots, kas bijis par iemeslu šim incidentam un kuras personas tiek turētas aizdomās.

Taču viens ir skaidrs – tās ir kārtējo konfliktu sekas starp vietējām bandām. Zināms, ka San Pedro Sula ir vairāku bandas locekļu mājvieta, un šī pilsēta ir viens no Hondurasas reģioniem, kurā narkotiku bandas veic pēdējos darbus pirms kokaīns tiek transportēts uz ASV.

Izmantotie resursi:
news.sky.com
www.washingtonpost.com