Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas sieviešu čempione izjūk tikai pusotru mēnesi pēc titula izcīnīšanas

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Zviedrijas sieviešu čempione izjūk tikai pusotru mēnesi pēc titula izcīnīšanas
Kopparbergs/Göteborg FC spēlētājas mačā pret Minhenes ''Bayern''
foto: https://www.scanpix.ee/

Zviedrijas augstākās sieviešu futbola līgas čempione "Kopparbergs/Göteborg FC" paziņojusi, ka pārtrauc savu darbību tikai nedaudz vairāk kā mēnesi pēc pirmā čempiontitula izcīnīšanas un tikai nedēļu pēc savas pēdējās spēles Čempionu līgā pret Mančestras ''City''

Lēmumu par komandas pastāvēšanas beigām "Kopparbergs/Göteborg FC" vadība pieņēma 17. decembrī, vien dienu pēc komandas izstāšanās no Čempionu līgas, divu spēļu summā ar 1:5 atzīstot Mančestras ''City'' pārākumu. Komandā pagājušajā sezonā spēlēja deviņas Zviedrijas valstsvienības spēlētājas, un tā pirmo reizi izcīnīja "Damallsvenskan" čempionu titulu.

Komandas un vienlaicīgi arī galvenā sponsora īpašnieks Peters Bronsmanis uzskata, ka mūsdienās sieviešu futbola klubs nevar pastāvēt viens pats - bez vīriešu futbola kluba. ''Paskatieties uz mūsu sniegumu Čempionu līgā pēdējos divos gados. Abas reizes mūs izsita futbola grandu - Minhenes "Bayern'' un Mančestras ''City'' - sieviešu komandas. Tas parāda, ka mēs neesam spējīgi sacensties Eiropas līmenī. Mēs izdarījām savu galveno uzdevumu - kļuvām daudziem par paraugu un panācām, ka daudzas meitenes sākušas trenēties futbolā," kā iemeslu, kāpēc Bronsmana vadītā ''Kopparbergs" vairs nesponsorēs komandu, minēja pats Bronsmanis.

Gēteborgā, otrā lielākajā Zviedrijas pilsētā, vīriešu klubi "Allsvenskan" un "Superettan" līgās, stiprākajās Zviedrijas līgās, ir veseli četri - "IFK Göteborg", "BK Häcken", "Orgryte" un "Gais". Šiem klubiem pašiem ir savas sieviešu futbola komandas piramīdā, un Bronsmanis uzskata, ka kādam no tiem vajadzētu aizņemt Gēterborgas sieviešu futbola tagad atvērto nišu.

Šī nav pirmā reize, kad kāda no Zviedrijas labākajām komandām šķietami negaidīti pazūd no dalībnieku pulka. 2014. gadā "Tyresö FF", kurā tobrīd spēlēja sieviešu futbola leģenda Marta, sasniedza Čempionu līgas finālu, un tikai mēnesi vēlāk izjuka galvenā sponsora bankrota dēļ.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...

     [+] [-]

, 2020-12-30 09:44, pirms 3 gadiem
Feminsma citadele Zviedrija spiesta atzīt, ka bez vīriešiem nekas tomēr nesanāk?😂