Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Atrod jaunu izdzīvojušo, taču mirst vēl viens futbolists

Agris Suveizda

Atrod jaunu izdzīvojušo, taču mirst vēl viens futbolists
Foto: AP/Scanpix

Kolumbijas Nacionālā katastrofu riska vadības vienība (UNGRD) oficiāli apstiprināja, ka glābējiem izdevies atrast vēl vienu aviokatastrofā izdzīvojušo – 31 gadu veco aizsargu Netu. Diemžēl gūto ievainojumu dēļ slimnīcā 31 gada vecumā miris vārtsargs Danilu.

Izglābts vēl viens futbolists, taču cits mirst slimnīcā
"Apstiprinām, ka ir ticis evakuēts sestais izdzīvojušais [tobrīd Danilu nāve vēl nebija apstiprināta – A.S.]. Netiek izslēgta iespējamība atrast vēl kādu dzīvu cilvēku," teikts UNGRD paziņojumā. "Darīsim visu iespējamo, lai izglābtu pēc iespējas vairāk ievainoto. Neapstāsimies, kamēr vēl ir cerība glābt kāda dzīvību," sacīja UNGRD direktors Karloss Ivans Markess Peress.

Pēc tam, kad Kolumbijas varas iestādes bija paziņojušas, ka aviokatastrofā ir gājuši bojā 76 cilvēki, bet pieci ir izdzīvojuši, Kolumbijas medijos tika publicēti attēli un video, kuros redzams, kā tiek evakuēts un nogādāts slimnīcā vēl viens cilvēks. Šī persona tika atpazīta kā Elju Ermitu Zampjers Netu jeb vienkārši Netu, kas nu apstiprināts arī UNGRD un Kolumbijas Civilās aviācijas aģentūras atjaunotajos izdzīvojušo sarakstos.

Kolumbijas Civilās aviācijas aģentūras jaunākajā sarakstā gan diemžēl vairs nefigurē vārtsargs Danilu, kura nāvi apstiprināja arī kluba pārstāvis, vēsta ziņu aģentūra AP. Šobrīd gan nav precīzi skaidrs, cik izdzīvojušo ir - kamēr atbilstoši UNGRD informācijai pēc Danilu nāves izdzīvojušo skaits atkal varētu būt sarucis līdz pieciem cilvēkiem, Civilās aviācijas aģentūra ziņo par sešiem izdzīvojušajiem. Abu organizāciju izplatītajā informācijā sakrīt piecas izdzīvojušas personas - stjuarte Ksimena Svaresa, futbolisti Alans Ruskels, Žaksons Follmans un Netu, kā arī žurnālists Rafaels Valmorbida -, bet Civilās aviācijas aģentūra starp izdzīvojušajiem min arī lidojuma tehniķi Ervinu Tumiri. Kopumā uz klāja bija 72 pasažieri un deviņi apkalpes locekļi.

Komandai tika atteikts tiešais lidojums
"Chapecoense" uz Medeljinu devās no Sanpaulu, jo šajā pilsētā svētdien aizvadīja spēli pret jauno Brazīlijas čempioni "Palmeiras" (0:1). Sākotnēji "Chapecoense" bija cerējusi lidot ar tiešo līgumreisu, taču tas klubam tika atteikts un nācās lidot caur Santakrusu de la Sjerru, Bolīvijā. "Kluba lūgums tika noraidīts, jo vienošanās starp Brazīliju un Bolīviju [klubs lidoja ar Bolīvijas aviokompāniju "Lamia airline" – A.S] neparedz šādu lidojumu veikšanu," situāciju skaidroja Brazīlijas Nacionālā civilās aviācijas aģentūra (ANAC).

"Informējām [klubu], ka atbilstoši tam, kādas starptautiskās vienošanās ir spēkā, šāda veida lidojumu drīkstēja veikt brazīliešu [sākumpunkta valsts] vai kolumbiešu [galapunkta valsts] aviokompānija." Tāda paša veida atteikumu klubs saņēma arī iepriekš, kad Kolumbijā spēlēja pret "Junior". Avarējusī lidmašīna bija 17 gadus veca, un to nesen izmantoja arī Argentīnas futbola izlase, dodoties uz Pasaules kausa atlases spēli Mineiru, Brazīlijā.

Valdes priekšsēdētājs un pilsētas mērs izlēma lidot ar citu reisu
Viens no futbolistiem, kurš varēja būt lidmašīnā kopā ar pārējo komandu, ir Marselu Beks, kurš lielāko daļu karjeras pavadīja Portugāles klubos "Maritimo" un Lisabonas "Sporting", bet šā gada janvārī atgriezās dzimtenē. "Klubs viņam deva atļauju nedoties ceļā," atklāja spēlētāja aģents Antoniu Araužu. Tā kā Beks ir komandas trešais vārtsargs un netiktu iekļauts pieteikumā finālspēlei, viņam tika atļauts palikt mājās un vakar nosvinēt 32. dzimšanas dienu.

Uz Kolumbiju nelidoja arī 42 gadus vecais vārtsargs Nivaldu. "Mačs pret "Atletico Nacional" tika uzskatīts par lielāko spēli kluba 43 gadus ilgajā vēsturē…," sacīja Nivaldu, lūgdams pārtraukt telefonsarunu, jo vairs nespēj runāt. Savainojuma dēļ uz Kolumbiju nedevās Alehandro Martinučo, toties starp lidmašīnas pasažieriem vajadzēja būt kluba valdes priekšsēdētājam Pliniu Filju un Šapeku pilsētas mēram Lusjanu Buligonam, taču viņu plāni mainījās un viņi palika Sanpaulu, plānojot uz Medeljinu doties nākamajā dienā (šodien) ar citu reisu.

"Tajā lidmašīnā bija seni draugi…Tā nebija tikai cilvēku grupa, kurai bija savstarpēji profesionālas attiecības. Tā bija ģimene, draugi," televīzijas pārraidē "Bom Dia Brasil" ("Labrīt, Brazīlija") sacīja Filju, kurš intervijas laikā vairākkārt nespēja valdīt asaras. "Visi tik ļoti smējās, pat pēc uzvarām…Komandā bija lieliska atmosfēra, līksmība. Vakar, kad atvadījos no viņiem, viņi sacīja, ka grasās piepildīt mūsu sapņus. Mums visiem bija šis sapnis, un agrā rīta stundā tas izplēnēja."

Brazīlijā trīs sēru dienas, kolumbieši atsakās no trofejas
Brazīlijas prezidents Mišels Temers valstī izsludinājis trīs sēru dienas. "Šajā skumjajā brīdī traģēdija ir satricinājusi dučiem brazīliešu ģimeņu. Izsaku savu līdzjūtību," teikts prezidenta paziņojumā. "Darām visu iespējamo, lai palīdzētu ģimenēm un atvieglotu draugu un ģimeņu sāpes." Tikmēr Kolumbijas futbola klubs "Atletico Nacional", ar ko "Chapecoense" bija jātiekas "Copa Sudamericana" finālā, esot oficiāli vērsies Dienvidamerikas Futbola konfederācijā (CONMEBOL) ar lūgumu trofeju piešķirt traģēdijā cietušajam Brazīlijas klubam, vēsta Kolumbijas mediji.

Brazīlijas futbola klubam "Chapoerense", kas sensacionāli sasniedza "Copa Sudamericana" finālu, līdzjūtību izteikuši ļoti daudzi pasaules futbola klubi, amatpersonas, spēlētāji un līdzjutēji - piemēram, Madrides "Real" un "Barcelona" treniņā traģēdijā bojā gājušos pieminēja ar klusuma brīdi. Savas līdzjūtības traģēdijas upuru tuviniekiem izteicis arī Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, Latvijas Futbola federācija un futbola klubi "Liepāja" un "Skonto".

Izmantotie resursi:
'O sonho acabou', diz presidente do...
G1 - Jornalista Rafael Henzel sobrevive a queda...
https://twitter.com/MichelTemer/sta...
"Estou me preparando para o pior", diz atleta...
abola.pt
Temer decreta luto oficial e determina ajuda...
Dir UNGRD y entidades operativas del Sistema...
Brazilian soccer club spokesman confirms death...
https://twitter.com/esportebandab/s...

Slēpts komentārs: ficuks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-11-29 17:25, pirms 7 gadiem
Nevar teikt, ka paveicās, lielākā daļa kolēģu gājuši bojā tomer, iespējams, pat smagāk!

  +5 [+] [-]

, 2016-11-29 17:31, pirms 7 gadiem
Sportacentra rakstiem par šādām traģēdijām vispār vajadzētu atslēgt komentāru sadaļu ētisku apsvērumu dēļ, tāpat kā pie ziņām par slavenu sportistu nāvi.

     [+] [-]

, 2016-11-29 17:36, pirms 7 gadiem
In the early morning hours of Nov 29th 2016 the CCAA reported, that an investigation has been opened into the crash, data and information are being collected. The head of investigation stated: "No existe evidencia de combustible en la aeronave" (there is no evidence of fuel in the aircraft).

  -4 [+] [-]

, 2016-11-29 17:36, pirms 7 gadiem
Argonauts rakstīja: Sportacentra rakstiem par šādām traģēdijām vispār vajadzētu atslēgt komentāru sadaļu ētisku apsvērumu dēļ, tāpat kā pie ziņām par slavenu sportistu nāvi.
R.I.P. Šupeizda ir autors, viņam nesaprast

  +6 [+] [-]

, 2016-11-29 17:38, pirms 7 gadiem
ficuks rakstīja: Varbūt nevajag šo traģēdiju pārvērst par realitātes šovu..
Ak Dievs, šī politkorektā paudze, pat nevar vairs publicēt jaunumus par traģēdiju, jo redz tas ir šovs...

  +6 [+] [-]

, 2016-11-29 17:46, pirms 7 gadiem
Ļoti žēl vārstsargs Danilo, kurš neizdzīvoja, jo bija ziņas Brazīlijas medijos, viņš esot sazinājies ar sievu pa telefonu no slimnīcas un teicis, ar viņu esot viss kartībā. Lai vieglas smiltis visiem mirušajiem pasažieriem.

  +4 [+] [-]

, 2016-11-29 18:13, pirms 7 gadiem
Traģiski....
Atsauc atmiņā Lokmotiv, Skrastiņu u.c., ka sgāja bojā.

  +3 [+] [-]

, 2016-11-29 18:17, pirms 7 gadiem
Argonauts rakstīja: Sportacentra rakstiem par šādām traģēdijām vispār vajadzētu atslēgt komentāru sadaļu ētisku apsvērumu dēļ, tāpat kā pie ziņām par slavenu sportistu nāvi.
Cilvēkiem tomēr arī jādod iespēja izteikt līdzjūtību, sēŗot, izteikt viedokli, atcerēties, pieminēt u.t.t. Jā, šie ir jūtīgi temati. Bet nu katrā galmā ir āksts, kurš vienmēr pateiks ko trulu. Tā dēļ nevajag aizliegt runāt pārējiem 99.9% Pastāv arī kontu slēgšana, ip bloķēšana utt pēc tam.

  +3 [+] [-]

, 2016-11-29 19:12, pirms 7 gadiem
Drausmīgi...

  +1 [+] [-]

, 2016-11-29 20:16, pirms 7 gadiem
Noteikti ir jādod iespēja komentēt un izteikties, jo nevis mākslīgi radītā vide veido veselīgu sabiedrību, bet sabiedrbu veido atklātība un domu daudzveidība kā arī sabiedrības veselību atklāj iespēja izteikties visiem.
Tikai tā mēs varam uzzināt cik slimā vai veselā sbiedrībā atrodamies!

  +1 [+] [-]

, 2016-11-29 20:18, pirms 7 gadiem
R.I.P

UN ATKAL VĪRS AIZ MĀKOŅIEM PAŅEM VESELU KOMANDU

  -2 [+] [-]

, 2016-11-29 21:07, pirms 7 gadiem
RAGNARS rakstīja: R.I.P

UN ATKAL VĪRS AIZ MĀKOŅIEM PAŅEM VESELU KOMANDU
Foršam vecim tici, tā turpini!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-11-29 21:35, pirms 7 gadiem
PilotsTims rakstīja: pret jauno Brazīlijas čempioni "Palmeiras" (0:1). Nopietni? Tu vēl meklēji info ar to 0:1? Kāpēc bija jalek ieksa? Kadam tas intrese? Kauns, nu pilnigs Tu neesi Sūveižda
Kurš teica, ka viņs to ir meklējis? Varbūt tāds info jau bija sniegts citos avotos. Un tevi tas aizskar? Nebrīnos, ka notiek Brexit un uzvar Tramps, šitā mūsdienu politkorekto mīkstčauļu paaudze liek vemt...

     [+] [-]

, 2016-11-29 21:55, pirms 7 gadiem
Aviokatastrofā palikt dzīviem!
Tas ir brīnums.

Līdzjūtība piederīgajiem un latīņu futbola saimei.

Aviobūvei jāpēta, kā šis neuzsprāga! Tas paver kaut nelielas izredzes daļai piedzimt otro reiz.

  +3 [+] [-]

, 2016-11-29 22:00, pirms 7 gadiem
to nesen izmantoja arī Argentīnas futbola izlase, dodoties uz Pasaules kausa atlases spēli Mineiru, Brazīlijā

Te mēs redzam, kādu milzu risku uzņemas jebkurš pasaules elks, topošie elku un tie, kas cenšas nonākt slavas un varēšanas Olimpā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-30 00:45, pirms 7 gadiem
Kautka pedejos gados,precizak pedejo 3 gadu laikaa,un ta nogriezni,kkas notiek ar tajam lidmasinam,itka drosakais parvietosanas veids,bet skatoties pec 3 gadu nogriezna... - KATASTROFAS!!!!!

Vieglas smiltis izcilajiem cilvekiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja