Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Dānijas superlīga atsākas ar vārtu guvumu gandrīz no centra

Andrejs Siliņš

Dānijas superlīga atsākas ar vārtu guvumu gandrīz no centra
Simons Pīzingers (centrā) pēc izcilā vārtu guvuma. Foto: Reuters / Scanpix

Ceturtdien ar vienu spēli tika atsākta Dānijas superlīga futbolā - "Aarhus" savā laukumā izrāva neizšķirtu 1:1 pret "Randers". Pirmos vārtus mačā Simons Pīzingers guva, sitienu izdarot no pozīcijas nedaudz aiz centra līnijas.

Pēdējās spēles, kas bija 24. čempionāta kārta, pirms koronavīrusa pandēmijas tika aizvadītas 8. un 9. martā. "Aarhus" un "Randers" šodienas spēle bija pārceltais 21. kārtas mačs. Mājiniekiem spēles ziņā piederēja neliels pārsvars, tomēr pirmie vārtus guva viesi. 36. minūtē "Randers" pretuzbrukumā kopš oktobra vārtus neguvušais austriešu pussargs Simons Pīzingers ar izcilu tālšāvienu metrus 40 no vārtiem raidīja bumbu mājinieku vārtos.

"Aarhus" spiediens otrajā puslaikā turpināja pieaugt, tomēr ilgu laiku neko nopietnu izveidot neizdevās. Līdz beidzot otrajā kompensācijas laika minūtē pēc piespēles pa zemi no kreisā flanga soda laukuma vidū bumbu saņēma un nekavējoties vārtos pāradresēja Patriks Mortensens. 30 gadus vecais uzbrucējs ir viens no labākajiem superlīgas bombardieriem, un šie viņam bija 11. vārti šajā sezonā.

Mačs beidzās neizšķirti , kas ļāva "Aarhus" pacelties uz trešo pozīciju turnīra tabulā. Pārliecinošā pirmajā vietā ar 62 punktiem ir "Midtjylland", Latvijā kopš pagājušās vasaras labi iepazītā "Kobenhavn" ir otrā ar 50 punktiem, bet "Aarhus" sakrājuši 41 punktu. "Randers" ar 35 punktiem ieņem septīto pozīciju 14 komandu konkurencē.

Rīt sāksies 25. spēļu kārta.