Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Beļģu futbolists mākslīgajā komā, veselības stāvoklis kritisks

Agris Suveizda

Beļģu futbolists mākslīgajā komā, veselības stāvoklis kritisks
Gregorijs Mertenss
Foto: sporting.be

Beļģijas futbola kluba "Lokeren" aizsargs Gregorijs Mertenss vakar dublieru komandu spēlē saļima laukumā un nekavējoties tika nogādāts vietējā slimnīcā. Klubs šorīt paziņoja, ka spēlētāja veselības stāvoklis joprojām ir kritisks.

Nepatīkamais notikums norisinājās "Genk" un "Lokeren" dublieru spēles 15. minūtē. Pēc spēlētāja saļimšanas laukumā viņam palīgā steidzās abu klubu medicīniskie personāli. Pēc neoficiālas informācijas Mertensam laukumā esot apstājusies sirdsdarbība. Šobrīd viņš atrodas medicīniski ierosinātā komā.

"Viss norāda uz sirdsdarbības apstāšanos," beļģu medijos citēts "Lokeren" ārsts Kriss Pēterss. "Gregorijam nekad iepriekš nav bijis nekādu problēmu ar sirdi. Nekas neliecināja pat ne par mazāko problēmu," sacīja kluba sporta direktors Villijs Reinderss, piebilstot, ka pirms dalības Eiropas līgā spēlētājs veiksmīgi izgājis visas nepieciešamās pārbaudes. "Šis ir ļoti nelaimīgs incidents, kuru neviens nevarēja paredzēt," ārsts turpināja.

24 gadus vecais Mertenss "Lokeren" pārstāv otro sezonu un šajā sezonā aizvadījis 15 spēles, 11 no tām sākot pamatsastāvā. Bijušais Beļģijas U21 spēlētājs iepriekš pārstāvējis arī tādus klubus kā "Gent" un "Cercle Brugge".



Izmantotie resursi:
Situatie Gregory Mertens blijft kritiek |...
"Mertens dit seizoen nog gescreend en...