Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Dzodzuašvili atlaists no Azerbaidžānas lejasgala kluba

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Dzodzuašvili atlaists no Azerbaidžānas lejasgala kluba
Revazs Dzodzuašvili
Foto: http://stadium.az

Kādreizējais Latvijas futbola izlases galvenais treneris Revazs Dzodzuašvili zaudējis trenera amatu Azerbaidžānas Premjerlīgas vienā no vājākajiem klubiem "Turan". Galvenais atlaišanas iemesls esot valodas nezināšana.

Revaza Dzodzuašvili ceļi kopš Latvijas izlases vadīšanas ("Euro 2000" atlases cikls, kurš tika iesākts ar spožām uzvarām pār Norvēģiju, Gruziju un Grieķiju) aizveduši viņu uz dažādām valstīm un klubiem, bet pārsvarā viņš bāzējies Gruzijas un citās bijušajās Padomju Savienības valstīs. 2010. gadu viņš uzsāka Azerbaidžānas Premjerlīgas klubā "Turan", pildot prezidenta padomnieka funkcijas.

Sezonas vidū viņam tika uzticēti galvenā trenera pienākumi, taču nu viņam ir atrasts aizvietotājs. Turpmāk ar "Turan", kura rindās sezonas sākumā diezgan daudz spēlēja Latvijas futbolists Jurijs Ksenzovs, strādās turks Nadži Šensojs, kurš ar šo vienību vairākkārt darbojies jau iepriekš. Par Dzodzuašvili nomainīšanas cēloņiem netiek runāts daudz, bet par galveno iemeslu tiek minēta valodas barjera. Gruzīns nespēj sazināties ar vietējiem spēlētājiem. Dzodzuašvili saglabās prezidenta padomdevēja amatu.

Viņa aizvietotājs Šensojs jau paspējis nākt klajā ar skaļiem paziņojumiem, nākamgad solot vietu labāko sešiniekā (šobrīd desmitā vieta 12 vienību konkurencē - tikt augstāk praktiski nav reāli). Tāpat turks nav skopojies ar "Khazar" vārtsarga Kamrana Agajeva slavināšanu. Tieši Šensoja vadībā tagadējais Azerbaidžānas izlases pamatvārtsargs nostabilizējās pieaugušo futbolā: "Agajevs nav ne ar ko sliktāks par Ikeru Kasiljasu." Atgādināsim, ka Agajevs bija Latvijas vārtsarga Denisa Romanova konkurents cīņā par pirmā vārtsarga vietu Azerbaidžānas klubā.

Izmantotie resursi:
Azerisport.com - Все об Азербайджанском спорте
Новости, последние новости Азербайджана,...
Trend - Новости Азербайджана, Каспия, Кавказа,...

  +2 [+] [-]

, 2010-12-27 21:30, pirms 13 gadiem
Kā šitais padomijas onka visu laiku atrod sev sakarīgu darba vietu!?

  +1 [+] [-]

, 2010-12-28 09:11, pirms 13 gadiem
Mjaa,Kasiljasam tgd jaaiespringst,lai nezaudetu vietu sastaavaa

     [+] [-]

, 2010-12-28 17:29, pirms 13 gadiem
Nu man personīgi nepatika tas stils, kā viņš vadīja Latvijas izlasi, tāpēc biju priecīgs, kad beidza savu darba posmu Latvijā. Bet redzam, ka pēc tam nav īpaši zemu kritis. Gan jau atradīs darbu arī tagad.

Nezinu, bet man liekas, ka tas Agajevs ir pārslavēts pamatīgi. Varbūt es kļūdos, bet tā tomēr šķiet. Nu ar Kasiljasu jau nu tiešām pārāk skaļi salīdzināts. Nebija viņš ne ar ko labāks par mūsu Denisu. Priekšroku klubā gan deva viņam tas, ka ir vietējais un arī izlases pamatvārtsargs. Klīst baumas, ka pārcelsies uz Turciju pa ziemu. Tad jau redzēsim.