Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Galaxy" nepagarina līgumu ar bijušo Anglijas izlases aizsargu Kolu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Galaxy" nepagarina līgumu ar bijušo Anglijas izlases aizsargu Kolu
Ešlijs Kols. Foto: Reuters/Scanpix

Amerikas Savienoto Valstu klubs Losandželosas "Galaxy" nolēmis nepagarināt līgumu ar 37 gadus veco aizsargu Ešliju Kolu, kuram būs jāmeklē jauna darba vieta.

"Galaxy" rīcībā bija iespēja automātiski uz nākamo sezonu pagarināt līgumu ar Kolu, tomēr Losandželosas vienība pieņēma lēmumu par sadarbības pārtraukšanu. Identisku likteni piedzīvojuši vēl seši futbolisti, no kuriem neviens atpazīstamības ziņā gan nevar spēkoties ar Kolu.

Kreisās malas aizsargs uz Losandželosu pārcēlās 2016. gadā, bet šā gada martā viņš tika izvēlēts par komandas kapteini, un tas notika divus mēnešus pēc līguma pagarināšanas uz vienu sezonu. Kols "Galaxy" rindās laukumā devās 86 spēlēs un guva trīs vārtus.

Vienlaikus "Galaxy" paziņoja pirmos 16 futbolistus, kuri komandu pārstāvēs arī nākamajā sezonā, kas sāksies 2019. gada maijā, un starp viņiem iekļauts zviedru uzbrucējs Zlatans Ibrahīmovičs.

Kols karjeras laikā pārstāvējis Londonas "Arsenal" un "Chelsea", bet no 2014. līdz 2016. gadam viņš spēlēja "AS Roma". Tāpat viņa kontā ir 107 spēles Anglijas izlases kreklā.

Kols trīs reizes kļuvis par Premjerlīgas čempionu, septiņas reizes izcīnījis FA kausu, kā arī 2012. gadā kopā ar "Chelsea" triumfēja Čempionu līgā. 2004. gada Eiropas čempionātā Kols tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...