Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Lietuvas gada labākais futbolists - vārtsargs Karčemarsks

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Lietuvas gada labākais futbolists - vārtsargs Karčemarsks
Židrūns Karčemarsks ar Franku Riberī pēc Lietuvas un Francijas izlašu spēles
Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas Futbola federācija paziņojusi labākos gada futbolistus Lietuvā. Par gada futbolistu atzīts Židrūns Karčemarsks.

28 gadus vecais vārtsargs Židrūns Karčemarsks septiņus gadus pavadīja Maskavas "Dinamo" sistēmā, līdz 2010. gadā pārgāja uz Turcijas klubu "Gaziantepspor", palīdzot klubam pagājušajā sezonā Gaziantepai sasniegt visu laiku labāko sasniegumu - 4. vieta Turcijas Superlīgā. Karčemarsks aizvadīja 31 no 34 spēlēm. Lai gan jaunā sezona "Gaziantepspor" nav veiksmīga (vieta izkrišanas zonā), Karčemarsks pirmo reizi atzīts par Lietuvas gada futbolistu. Viņš ir arī Lietuvas izlases pamatvārtsargs. Karčemarsks izteica prieku par iegūto atzinību, taču piebilda, ka būtu vēlējies veiksmīgāku startu kopā ar izlasi. Atgādinām, ka PK2014 gadā Lietuva un Latvija būs vienā grupā.

2. vietu Lietuvas Futbola federācijas aptaujā ieguva pagājušā gada laureāts uzbrucējs Darvids Šerns, kurš pārstāv Polijas Ekstraklases komandu Ļubinas "Zaglebie" (šim klubam pieder Deniss Rakels). Pagājušajā sezonā Šerns Polijas čempionātā guva 10 vārtus, tikai par vieniem mazāk nekā Artjoms Rudņevs. Tiesa, jaunajā sezonā Šernam ar vārtu gūšanu atšķirībā no Rudņeva neiet. 3. vieta šī gada aptaujā divkārtējam šīs nominācijas laureātam Mariusam Stankēvičam, kurš pēdējo gadu laikā pārstāvējis tādus superklubus kā "Sampdoria", "Sevilla", "Valencia", bet šobrīd ir "Lazio" rindās. 4. vieta Aleksandra Cauņas komandas biedram Maskavas CSKA rindās Deividam Šemberam.

Tikmēr par labāko Lietuvas čempionāta spēlētāju atzīts čempionu "Ekranas" aizsargs Igns Dedura (savulaik spēlējis Rīgas "Skonto", pēc tam arī Maskavas "Spartak", tai skaitā Aleksandra Starkova vadībā). Zīmīgi, ka šajā nominācijā aizsargi nebija uzvarējuši 12 gadi.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  -3 [+] [-]

, 2011-11-27 10:58, pirms 12 gadiem
prieks par čali! tiešām labs vārtsargs. pret Franciju abās spēlēs 2009.gadā bija izcils. prieks, ka karjera Turcijā viņam aizgāja tik labi. es jau biju nedaudz skeptisks uzzinot, ka viņš uz turieni pārcēlās. lai nu kā, bet ziņa ir ļoti veca, tā kā poh.