Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Atjaunota LFF Sieviešu - meiteņu futbola komiteja

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Atjaunota LFF Sieviešu - meiteņu futbola komiteja
Didzis Matīss

Trešdien, 24.novembrī, Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās notika atjaunotās Latvijas Sieviešu futbola komitejas otrā sēde, kurā par komitejas priekšsēdētāju vienbalsīgi tika apstiprināts Nacionālās futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss. Sēdē tika apstiprināts arī jaunais komitejas Nolikums, pārrunāts un apstiprināts nākamā gada Latvijas Sieviešu un meiteņu futbola notikumu kalendārais plāns.

Komitejas izveides mērķis ir konkrēta darbība, nevis formāla tās pastāvēšana, kā arī visa Latvijas sieviešu futbola, nevis konkrētu klubu interešu aizstāvēšana. Sieviešu futbolu Latvijā šobrīd atbalsta tikai daži Virslīgas klubi. Lai attīstītu sieviešu futbolu mūsu valstī, jāattīsta sadarbība ar gan ar Latvijas futbola klubiem, gan ar mācību iestādēm, tajā skaitā Latvijas augstskolām. Šā iemesla dēļ Komitejas darbībā piesaistīts Turības augstskolas galvenais akcionārs un rektors Aigars Rostovskis.

Par aizvadītās sezonas rezultātiem klātesošos informēja Latvijas U17 sieviešu izlases vecākā trenere Karīna Šakurova un Latvijas U19 sieviešu izlases vecākā trenere Tatjana Šaļimova. Komitejā tika pārrunātas arī ar Latvijas Ziemas futbola sezonas sacensībām meitenēm un sievietēm saistītie organizatoriskie jautājumi. Ziemas telpu futbola čempionāta pieteikuma termiņš tika apstiprināts – 2011.gada 1.janvāris!

Komiteja atbalstīja priekšlikumu par nepieciešamību attīstīt "Skolu Kausu” futbolā un Augstskolu turnīrus rudens – pavasara periodā, tādējādi motivējot daiļā dzimuma pārstāves nodarboties ar futbolu mācību iestāžu ietvaros, ar kurām Komiteja redz lielas iespējas turpmākai sadarbībai.

Komitejas priekšsēdētājs Didzis Matīss informēja arī par akcijas „Mēs spēlējam futbolu-nāc arī TU!” uzsākšanu šogad decembrī, kuras ietvaros Latvijas Nacionālās sieviešu futbola izlases spēlētājas un treneri dosies uz Latvijas skolām un klātienē stāstīs par Sieviešu futbolu mūsu valstī, kā arī piedalīsies paraugspēlēs pret skolēniem, mudinot galvenokārt meitenes nodarboties ar futbolu. LFF Sieviešu futbola komiteja aicina Rīgas un arī citu pašvaldību skolas un pārējās mācību iestādes iesaistīties šajā projektā.

Turpmāk LFF Sieviešu futbola komitejā darbosies:
- Didzis Matīss (Komitejas priekšsēdētājs);

Locekļi:

- Tatjana Šaļimova (Latvijas U19 meiteņu izlases trenere);
- Karīna Šakurova (Latvijas U17 meiteņu izlases trenere);
- Valdis Avotiņš (SK Imanta treneris);
- Sergejs Uvarovs (UVS-Stars treneris);
- Jānis Osis (SK Viesīte treneris);
- Aigars Rostovskis (B/A "Turības galvenais akcionārs un rektors).

     [+] [-]

, 2010-11-25 15:01, pirms 13 gadiem
varbūt sieviešu/meiteņu futbolā kaut kas būs izkustējies...
Akcija ir laba doma, bet vai sieviešu futbols LV ir aktuāls? Tā jau tāda eksotika vien ir tāpat kā sieviešu Bobslejs... sieviešu Hokejs...

     [+] [-]

, 2010-11-25 15:22, pirms 13 gadiem
nu re, bet basi nepiemineeji, tad, tomeer, sieviesu sporta veidi ir aktuaali Latvijaa, kaapeec tad nepameegjinaat ari futbolu?

     [+] [-]

, 2010-11-25 16:15, pirms 13 gadiem
JTerry rakstīja: nu re, bet basi nepiemineeji, tad, tomeer, sieviesu sporta veidi ir aktuaali Latvijaa, kaapeec tad nepameegjinaat ari futbolu?
Nu jā, Basketbolā mums ir vairāk tradīciju nekā no manis iepriekšminētajiem, kaut vai agrāko laiku TTT utt, ir bijušas kaut kādas bāzes un masveidība +/-, bet kas notiek Sieviešu futbolā, Hokejā, Bobslejā... kādas pirms tam ir bijušas to bāzes, masveidība uz kā pamatiem?
Problēma ir ka mēs gribam būt visos sporta veidos līmenī bet tas nav iespējams priekš tādas mazas valsts kā LV.
Kā Kurtinaitis intervijā teica, kāpēc Lietuva ir basketbolā priekšā LV? Tāpēc ka Lietuvā ir tikai daži sporta veidi uz ko jaunatne un politika kā tāda tiek virzīta. Tb, lai būtu profesionālā līmenī.
Tāpēc Lietuvai nav Hokejs, Kamaniņas, Bobslejs,... kaut kādā līmenī jau ir, bet ne prioritārs.

     [+] [-]

, 2010-11-25 23:32, pirms 13 gadiem
Bilde

     [+] [-]

, 2010-11-26 00:26, pirms 13 gadiem
Komiteju tad var atjaunot, bet atkal no tās nebūs nekādas jēgas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja