Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Krīzē nonākušās Lisabonas "Sporting" prezidents atkāpjas no amata

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krīzē nonākušās Lisabonas "Sporting" prezidents atkāpjas no amata
Rui Patrisiu
Foto: Sipa/Scanpix

LETA--AFP. Pazīstamā Portugāles futbola kluba Lisabonas "Sporting" prezidents Brunu de Karvāļu pēc līdzjutēju balsojuma atkāpies no sava amata.

"Sporting" Portugāles čempionātā palika trešajā vietā kopvērtējumā un nespēja kvalificēties UEFA Čempionu līgai. Tiesa, Lisabonas klubs triumfēja valsts kausa izcīņā.

Krīze komandā sākās pēc tam, kad "Sporting" martā UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā zaudēja Spānijas klubam Madrides "Atletico" un pēc neveiksmes de Karvāļu publiski kritizēja futbolistus. Spēlētāji lūdza prezidentam izturēties ar cieņu, uz ko viņš atbildēja ar viņu nosaukšanu par izlutinātiem bērniem un diskvalificēja 19 futbolistus.

Maija vidū "Sporting" fani iebruka komandas treniņā, piekaujot futbolistus un trenerus. Vienību grasās pamest vairāki vadošie futbolisti, turklāt "Sporting" un Portugāles izlases pamatvārtsargs Rui Patrisiu jau spēris šādu soli, pievienojoties Vulverhemptonas "Wanderers", kas nākamsezon spēlēs Anglijas premjerlīgā.

Daļa no kluba akcijām pieder komandas līdzjutējiem, kuri nedēļas nogalē lēma, ka 46 gadus vecajam de Karvāļu jāatstāj savs amats. Par viņa aiziešanu nobalsoja 71% no 9400 sanāksmes dalībniekiem.

"Viss ir beidzies. Es uz visiem laikiem pametu klubu," paziņoja de Karvāļu, kurš, cienot līdzjutēju lēmumu, atkāpies no amata.

Līdz septembrī gaidāmajām kluba prezidenta vēlēšanām komandas pārraudzība uzticēta 73 gadus vecajam Žuzē Sousam Sintram, kurš jau savulaik vadījis vienību.

Izmantotie resursi:
LETA