Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Dienvidkoreja apsteigs Vāciju un futbolu spēlēs jau 8. maijā

Agris Suveizda

Dienvidkoreja apsteigs Vāciju un futbolu spēlēs jau 8. maijā
Dienvidkorejas čempione "Jeonbuk". Foto: kleagueunited.com

Kamēr Vācijas Bundeslīga atrodas gaidīšanas režīmā un cer uz valdības atļauju sezonu atsākt 9. maijā, Dienvidkorejas augstākā līga jau ir pieņēmusi oficiālu lēmumu, ka profesionālais futbols valstī sāksies 8. maijā jeb pēc 13 dienām.

Dienvidkorejas futbola čempionātam bija jāsākas 29. februārī, taču nepilnu nedēļu pirms sezonas sākuma sacensības tika atliktas Covid-19 dēļ. Ar divu mēnešu nobīdi Dienvidkorejas klubi beidzot esot gatavi doties laukumā, un 8. maijā tiks aizvadīta atklāšanas spēle starp kausa ieguvēju "Suwon" un čempioni "Jeonbuk". Arī otrā līga sāksies 8. maijā. Pagaidām spēles notiks bez skatītāju klātbūtnes.

Augstākās līgas sezonai vajadzēja beigties 4. oktobrī, bet tagad tās paredzētais noslēgums ir pārbīdīts uz 8. novembri. Tā kā sezonai vajadzētu būt par mēnesi īsākai, nolemts arī aizvadīt par vienu apli mazāk. Augstākajā līgā 12 komandām vajadzēja aizvadīt trīs pilnus riņķus un tad sadalīties divos sešiniekos, aizvadot vēl vienu apli. Tagad plānoti divi pilni riņķi un vēl viens aplis sešiniekos.

Lai arī Dienvidkoreja visdrīzāk kļūs par pirmo lielo pasaules futbola līgu, kas sāksies vai atsāksies pandēmijas laikā, neskaitot tās dažas līgas, kuras nemaz netika apturētas, līgas vadība savā paziņojumā pieļāvusi varbūtību, ka sezonas sākšana nebūt nenozīmēs arī tās pabeigšanu. Tiklīdz kādā komandā tiks atklāts inficēšanās gadījums, tā šī komanda un tās nesenās pretinieces nedrīkstēs spēlēt nākamās divas nedēļas. Pieļaujot iespēju, ka šādu pārcelšanas gadījumu varētu būt daudz, Dienvidkoreja arī paredzējusi vietu sadalīšanas scenārijus, ja sezonu tomēr nāksies atcelt.

Dienvidkorejā inficēšanās bums bija līdz marta vidum, bet iepriekšējās nedēļās reģistrēto saslimšanas gadījumu skaits pakāpeniski sarucis. Āzijas valstī, kurā ir vairāk nekā 51 miljons iedzīvotāju, ir reģistrēti 10718 inficēšanās un 209 nāves gadījumi.

Izmantotie resursi:
K LEAGUE