Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Kenijas čempionātā spēles laikā iet bojā septiņi līdzjutēji

Kenijas čempionātā spēles laikā iet bojā septiņi līdzjutēji
Kenijas ministru prezidents Raila Odinga (centrā) sarunājās ar vienu no nelaimes gadījumā cietušajiem
Foto: AP/Scanpix

Vakar kādā Kenijas augstākā čempionāta spēles laikā tūkstošiem abu komandu līdzjutēji centās ielauzties stadionā bez ieejas biļetēm. Pa ceļam apgāžot ieejas vārtus, lielajā pūlī vairāki līdzjutēji paklupa un tika sabradāti. Negadījumā gājuši bojā septiņi, bet vēl 30 cilvēki ir ievainoti.

Nelaimes gadījums notika Kenijas galvaspilsētā Nairobi, kur norisinājās cīņa starp divām valsts populārākajām komandām – AFC ''Leopards'' un ''Gor Mahia''. Starp pieminētajām komandām cīņa vienmēr ir bijusi principiāla, un tā par Kenijas derbiju ir kļuvusi jau iepriekšējā gadsimta 60. gados. Jāpiebilst, ka abas komandas savā starpā ir sadalījušas 25 Kenijas čempionāta titulus.

Kāds Kenijas radio operators Deivids Matē: "Septiņi cilvēki ir aizgājuši bojā. Līdzjutēji centās iekļūt stadionā, jo nevēlējās maksāt par ieejas biļetēm. Sadursmē vēl 30 cilvēki tika ievainoti, no kuriem 14 atrodas smagā fiziskā stāvoklī.". Jāatzīmē, ka atgadījums notika spēles pirmā puslaika vidū.

Vairāki aculiecinieki atzina, ka Kenijas augstākais čempionāts ir slikti organizēts. ''Stadionā nebija nevienas ātrās palīdzības mašīnas un neviens policijas pārstāvis, kurš nodrošinātu drošību,'' izteicās kāds aculiecinieks. Pēc nelaimes gadījuma vairāki fani, kuri skatījās spēli, palīdzēja negadījumā cietušajiem nokļūt līdz slimnīcai. Lielākajai daļai no cietušajiem tika konstatēti ribu un citu kaulu lūzumi.

Tikmēr iekšā stadionā arī spēlē tika fiksēti incidenti. Kad ''Gor Mahia'' futbolists gatavojās izpildīt stūra sitienu, uz laukuma uzskrēja kāds radikāls līdzjutējs, kurš drīz vien pameta laukumu. Spēles tiesnešu brigāde apturēja spēli, tomēr pēc 15 minūtēm to atsāka.

Izmantotie resursi:
Reuters
Goal.com