Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Alžīrijā traģiski iet bojā līgas labākais snaiperis Albērs Ebosē

Andrejs Siliņš

Alžīrijā traģiski iet bojā līgas labākais snaiperis Albērs Ebosē
Foto: AFP/Scanpix

Alžīrijas futbola čempionāta labākais vārtu guvējs pagājušajā sezonā Albērs Ebosē no "JS Kabylie" komandas pēc zaudējuma (1:2) čempionei "USM Alger" atstāja laukumu un saņēma triecienu pa galvu ar priekšmetu, kas tika mests no tribīnēm. Dažas stundas vēlāk 24 gadu vecumā futbolists mira.

Spēle norisinājās "JS Kabylie" māja stadionā "1er Novembre", kur ir vietas 20 000 līdzjutēju. Pēc spēles mājinieku līdzjutēji pauda neapmierinātību ar savas komandas spēlētāju sniegumu, un kāds fans uz spēlētājiem, kas atstāja laukumu, metis ar kādu smagu priekšmetu (pēc neoficiālas informācijas - ar akmeni).

Tas trāpīja pa galvu komandas labākajam uzbrucējam kamerūnietim Albēram Ebosē, kurš saļima un vēlāk slimnīcā mira.

24 gadus vecais Ebosē leģionāra gaitas sāka 2012. gadā, vienu sezonu pavadot Malaizijā, bet pirms pagājušās sezonas pievienojoties "JS Kabylie" klubam Alžīrijā. Debijas sezonā Ebosē kļuva par labāko vārtu guvēju Alžīrijas čempionātā, gūstot 17 vārtus.

Ebosē pārstāvējis Kamerūnas U20 izlasi, kā arī kopš 2009. gada nospēlējis sešas spēles Kamerūnas pieaugušo valstsvienībā.