Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Priekšsacīkstes tuvojas noslēgumam

Andrejs Siliņš

Futbola turnīru organizācijas (FTA) rīkotajā Triobet.com ziemas futzāla čempionātā Amatieru līgās līdz priekšsacīkšu beigām atlicis pavisam nedaudz – no 12 līdz 22 mačiem grupā.

Spraigākā cīņa par vietu labāko trijniekā sagaidāma Sudraba līgas A grupā, kā arī Bronzas līgas B grupā. Tāpat intriģējošs šķiet jautājums, kādā secībā priekšsacīkstes noslēgs trīs Zelta līgas B grupas vadošās komandas – Kreiss, FC Raita 2 un GazMjas, kā arī – vai atlikušajās četrās spēlēs kāds spēs „paklupināt”, lasi – sagādāt pirmo zaudējumu, Bronzas līgas A grupas līdervienību Brigma Baldone.

Aizvadītās divas nedēļas, pēc skaita 13. un 14., uzskatāmas par itin piesātinātām – šajā laikā tika aizvadīti kopskaitā 64 mači – septiņi Profesionālajā līgā, 16 – Zelta, 19 – Sudraba un 22 – Bronzas līgā. Līdz ar to kopējais līdz šim aizvadīto spēļu skaits sasniedzis 381, kas ir 75% no pirmajā posmā, tas ir – līdz 17.februārim (amatieru līgās), paredzētajām 510 cīņām.

Mantija pamet pēdējo pozīciju
Ļoti veiksmīgas aizvadītās nedēļas izvērtās Mantija komandai – divas uzvaras divās spēlēs. Vispirms tika pārspēta FC Nico vienība – 3:2 viesos un 4:1 savā laukumā, bet pēdējā mačā, ļoti intriģējošā cīņā tika pieveikta arī TUC/FTA komanda – 4:3. Izcīnītie trīs panākumi ļāva Mantija vīriem pamest turnīra tabulas pēdējo pozīciju, turklāt, pakāpjoties par veselām trim vietām – uz piekto ailīti.

Tāpat kārtējās divas uzvaras izcīnīja līderi Rīgas siltums – 6:2 pār TUC/FTA un 9:1(!) pār MFC Alko, tādējādi vēl vairāk atraujoties no tuvākajiem sekotājiem – TSI Team un FC Raita.

Šķiet, Pro līgā sāk iezīmēties līderu trio – Rīgas siltums (7-0-1), FC Raita (3-1-0) un Monarch (3-0-1), kas savā starpā sadalīs medaļas, savukārt pārējām piecām vienībām ir visnotaļ līdzīgas izredzes cīņā par ceturto vietu.

Kreiss, FC Raita 2, GazMjas – kurš kuru?
No cīņas par pirmajām trim vietām izstājoties Jūsu kredīts vienībai, turklāt – nupat arī „kreditoru” ceturtā vieta ir visnotaļ apdraudēta, Zelta līgas B grupas lielākā intriga ir par vietu sadalījumu no pirmās līdz trešajām. Šobrīd, kad līdervienībām atlicis izspēlēt trīs līdz četras spēles, pēc zaudētajiem punktiem iestājies „status quo” – visas trīs pretiniekiem „atdevušas” pa astoņām acīm. Ļoti iespējams, ka divas vai pat visas trīs komandas priekšsacīkstes noslēgs ar vienādu punktu skaitu, un tādā gadījumā būs jāskatās savstarpējo spēļu iznākumi. Šobrīd priekšroka atdodama Kreiss vīriem. Starp citu, pēc FC Trans Baltika negaidītā zaudējuma 3:7 R.R. grupa komandai, līdzīga situācija briest arī A grupā – Autoskola Gross un FC Trans Baltika vienības līdz šim zaudējušas pa deviņiem punktiem, Rio Lukss – 11. Lūk kā līdervienības cīnījušās savā starpā.

Tiesa, šajā grupā pēdējo vārdu vēl nav teikusi R.R. grupa komanda, kurai, 27.janvārī uzvarot Rio Lukss (pirmajā mačā 8:3) un 5.februārī Autoskola Gross (4:9), arīdzan paveras iespējas iespraukties trijniekā (uz doto brīdi zaudēti 15 punkti).

Kas izvilks pilno lozi?
Kas Sudraba līgas A grupā ieņems pirmo vietu, nav noslēpums jau vairākas nedēļas – uz to vairāk nekā pārliecinoši iet BSA vienība, kas līdzšinējās 15 spēlēs izcīnījusi 13 uzvaras, reizi spēlējusi neizšķirti, kā arī piedzīvojusi vienu zaudējumu. Toties cīņa par pārējām divām ceļazīmēm uz finālsešinieku ilgs, iespējams, līdz pat pēdējai spēlei (14.februārī FK Reāls uzņems RSEBAA), jo uz otro un trešo vietu joprojām reāli pretendē sešas(!) komandas. Tā kā tās aizvadījušas nevienādu spēļu skaitu, par izcīnītajiem punktiem objektīvāks rādītājs ir zaudētie, un šādā skatījumā vienības uz doto brīdi sarindojamas sekojoši:
2. Big Point -17,
3. Ranners -18,
4. Marshal Media FC -21,
Medical Group Dens -21,
Husqvarna -21,
FK Reāls -21.

Priekšsacīkšu noslēguma pateicīgāks spēļu kalendārs šķiet Medical Group Dens un Big Point komandām, kuras atļausimies atzīt par galvenajām pretendentēm uz otro un trešo vietu. Sudraba līgas B grupā tās trīs komandas, kuras pavasara pusē turpinās cīņu par iekļūšanu Zelta līgā, zināmas jau labu laiku, un tās ir Actaris, FK Iecava un Remus AMR.

Ūnija saduļķo ūdeni?
Pirms pāris nedēļām šķita, ka Bronzas līgas A grupā vietas no pirmās līdz trešajai jau sadalītas, taču Ūnijas četras uzvaras pēc kārtas, tostarp – 2:1 viesos pār līdzšinējiem vicelīderiem FK Animalz on Tour, radījušas jaunu intrigu cīņā par trešo vietu (pirmās divas atvēlam Brigma Baldone un LAS komandām), turklāt – visas cerības nav zaudējusi arī FK Hemat-Mantija vienība.

Grupas otra intriga – vai tiešām Brigma Baldone kā vienīgā komanda priekšsacīkstes beigs bez zaudējumiem? Baldoniešiem vēl jāaizvada četri mači, trīs no tiem ar vienībām, kam katrs punkts ir svarīgs – Ūnija un FK Hemat-Mantija.

B grupā trīs uzvaras trīs spēlēs svinēja Rīgas satiksmes vīri, no astotās vietas pakāpjoties uz piekto. Tiesa, diemžēl izskatās, ka „pamošanās” nākusi par vēlu – līderi FK Axa, Banku augstskola un FK Ulbroka jau atlaisti par tālu. Ko labot vēl būs iespējams 27.janvārī un 1.februārī divos mačos ar Ulbrokas komandu.

     [+] [-]

, 2008-01-23 16:16, pirms 16 gadiem
Nakamajas sezonas FK Braazma visus graus