Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

MLS viceprezidents: "Līdz 2022. gadam mums jākļūst par pasaules top līgu"

Andrejs Siliņš

MLS viceprezidents: "Līdz 2022. gadam mums jākļūst par pasaules top līgu"
Viena no MLS zvaigznēm Tjerī Anrī
Foto: AFP/Scanpix

ASV futbola čempionāta (MLS) vecākais viceprezidents Dens Kourtemanšs izteicies, ka līgas mērķis līdz 2022. gadam ir kļūt par vienu no pasaules top čempionātiem, kas cīņā par superzvaigznēm sacenstos arī ar Anglijas Premjerlīgu.

"Viens no mūsu mērķiem ir līdz 2022. gadam kļūt par vienu no pasaules top līgām," sacīja Kourtemanšs. "Gribam pie sevis pasaules klases zvaigznes - vai tie būtu no Apvienotās Karalistes, pārējās Eiropas, Āzijas vai Latīņamerikas. Ja vēlamies būt starp top čempionātiem mums jāpiesaista spēlētāji viņu karjeras virsotnēs."

Kourtemanšs atzīst, ka ASV labprāt atkal uzņemtu Pasaules kausa izcīņas finālturnīru: "Vai nebūtu lieliski to sarīkot 2026. vai 2030. gadā? ASV izlase šovasar aizķēra nācijas sirdis. MLS Brazīlijā pārstāvēja astoņu dažādu valstu spēlētāji. Tas pacēla mūsu līgas profilu un padarīja futbolu par amerikāņu kultūras sastāvdaļu."

MLS čempionātā šosezon spēlē 19 klubi, no kuriem trīs pārstāv Kanādu. No nākamās sezonas līgā startēs arī Orlando klubs un "New York City FC", kas jau parakstījis līgumu ar Frenku Lampardu. Apstiprināts, ka 2017. gadā līgai pievienosies arī Atlantas komanda, bet bijusī Losandželosas "Galaxy" angļu superzvaigzne Deivids Bekhems šobrīd nodarbojas ar Maiami komandas izveidi dalībai MLS.

Līgas komisārs Dons Garbers izteicies, ka 2020. gadā vēlas komandā 24 komandas.

Izmantotie resursi:
BBC

Slēpts komentārs: rihardilio
Slēpts komentārs: Ruck&Maul

  +7 [+] [-]

, 2014-10-21 16:26, pirms 10 gadiem
rihardilio rakstīja: Sapņo vien tālāk!
Kādi tai līgai būtu reitingi? Visi Eiropā guļ kamēr tur spēles. Smiekli nāk.
Viņiem pietiktu arī ar to, ka liela daļa no ASV (+ DAmerika un Āzija) seko šai līgai, nevajadzētu nemaz Eiropu. Vai NHL un NBA tādēļ nav top līgas pasaulē, ka Eiropā visi guļ, kamēr viņi spēlē?

  +2 [+] [-]

, 2014-10-21 16:33, pirms 10 gadiem
rihardilio rakstīja: Sapņo vien tālāk!
Kādi tai līgai būtu reitingi? Visi Eiropā guļ kamēr tur spēles. Smiekli nāk.
Citēju. :
"Viens no mūsu mērķiem ir līdz 2022. gadam kļūt par vienu no pasaules top līgām," sacīja Kourtemanšs. Līdz 2022. gadam ir vēl 8 gadi, pa 8 gadiem vēl daudz kas var notikt, tad iespējams tev būs pietiekoši daudz gadu un tad tu to sapratīsi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-10-21 16:43, pirms 10 gadiem
Viss jau atkarīgs no naudas, lai cik banāli tas neizklausītos.

Pats futbols ASV pēdējo gadu 15 laikā piedzīvo strauju augšupeju tieši skatītāju vidē, tagad rezultātu sāk dot tās visas futbola programmas, ko vietējā federācija realizēja kopā ar Anglijas Premjerlīgas u.c. klubiem. Izlase ar nav nekādi statisti.

Pašlaik MLS naudas jautājumi ir, teiksim tā, ļoti ierobežoti, visās komandās ir MLS vadībai teikšana utt. Kad un ja komandas sāks dzīvot pēc PRO sportā ierastā principa, t.i., kad MLS vēl vairāk nostabilizēsies savās pozīcijās un komandas pilnībā pāries privāto īpašnieku rokās, kā arī visi algu utt. jautājumi būs komandu ziņā, tad arī MLS ātrā laikā varēs kļūt par vienu no spēcīgākajiem čempionātiem (arī MLS pārstāvis runā, ka mērķis ir kļūt par "vienu no").
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-21 16:44, pirms 10 gadiem
MLS jau tagad apmeklē vairāk skatītāju, kā NHL un NBA spēles. Lai arī tas pa lielam ir tāpēc, ka futbolam vnk ir lielāki stadioni, tomēr cilvēki uz MLS spēlēm labprāt iet skatīties. Ņemot vērā, ka ASV ir viens no lielākajiem reģistrēto futbolistu skaitiem pasaulē, tad popularitāte futbolam ASV tuvākajos gados tikai augs. Domāju, ka apdzīt beisbolu ir visai reāli, līdz NFL apmeklētībai diez vai aizvilks tuvāko 10 gadu laikā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-21 19:40, pirms 10 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Jeņķiem arī savs Medvedevs
Muļķis Kāds sakars ar Lāčaini?

     [+] [-]

, 2014-10-22 10:56, pirms 10 gadiem
Ko var zināt, varbūt jenķi pēckara periodā pirmie paspēs atjaunoties un tā arī notiks....