Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Identiskie dvīņi Berezucki 36 gadu vecumā paziņo par karjeras beigām

Agris Suveizda

Identiskie dvīņi Berezucki 36 gadu vecumā paziņo par karjeras beigām
Aleksejs un Vasilijs Berezucki
Foto: Sputnik/Scanpix

Dvīņu brāļi Vasilijs un Aleksejs Berezucki atklātā vēstulē Krievijas Premjerlīgas kluba Maskavas CSKA mājaslapā paziņojuši par karjeras beigām futbolā. Pirms mēneša un vienas dienas viņiem apritēja 36 gadi.

"16 gadi vienā klubā – tas ir neticams termiņš. Brīdī, kad 19 gadu vecumā parakstījām savus pirmos līgumus ar CSKA, nebija iespējams pat sapņot par to, ka mūsu ceļš sarkanzilajās krāsās būs tik ilgs un sekmīgs," rakstīts brāļu vēstulē. "Pēc tik ilgiem gadiem klubā, kurš pa īstam kļuvis par dzimto, un pie tik neticama līdzjutēju atbalsta ir ārkārtīgi grūti pielikt punktu. Tieši tādēļ lēmuma pieņemšana aizņēma tik daudz laika – visus iepriekšējos mēnešus izsvērām "par" un "pret", apspriedāmies ar radiniekiem un tuviniekiem."

"Apzināties, ka ir laiks sākt jaunu posmu dzīvē, profesionālam sportistam vienmēr ir sarežģīti, un daudzi šo brīdi nejūt. Mums šis laiks ir pienācis. Šodien ar vieglām skumjām, bet pilnu pārliecību par savu lēmumu paziņojam par profesionālo futbolistu karjeras beigām," vēstulē turpināts. "Īpašs prieks par to, ka paguvām uzspēlēt jaunajā stadionā, kuru gaidījām jau kopš ierašanās klubā. Grūti aprakstīt, kādas bija sajūtas, izejot laukumā mājas arēnā, kā spārnoja un dzina uz priekšu līdzjutēju radītā atmosfēra."

Abi brāļi karjeru sāka Maskavas klubā "Torpedo-ZIL", vienā vecumā pārgāja uz Maskavas CSKA, vienlaikus oficiāli paziņoja par karjeras beigām izlasē (šā gada martā) un vienlaikus arī beidz profesionāļu karjeru. Viņi CSKA rindās 2005. gadā kopā ar Juri Laizānu ieguva UEFA kausu, sešas reizes kļuva par Krievijas čempioniem, septiņas reizes ieguva Krievijas kausu un piecas reizes – Krievijas Superkausu.

Kopumā nedaudz veiksmīgāka gan bija Vasilija karjera. Izlasē viņš aizvadīja 101 spēli un guva piecus vārtus, kā arī aizvadīja vairāk spēļu finālturnīros. Krievijas bronzas Eiropas čempionātā 2008. gadā Aleksejs visās spēlēs palika rezervē, bet Vasilijs sāka vienu no divām spēlēm. Četrus gadus vēlāk Vasilijam turnīrs gāja secen traumas dēļ, bet 2014. gada Pasaules kausā un "Euro 2016" viņš sāka visas sešas spēles. Aleksejs "Euro 2012" sāka trīs spēles, 2014. gada Pasaules kausā netika izlasē, jo zaudēja konkurenci CSKA, bet "Euo 2016" vienreiz devās uz maiņu. Aleksejam valstsvienībā 58 mači.

Abi pieredzējušie aizsargi daudz spēlēja arī iepriekšējā Krievijas Premjerlīgas sezonā, kurā CSKA ieguva otro vietu. Vasilijs 25 spēlēs guva vienus vārtus, bet Aleksejs vienus vārtus guva 19 mačos. Jāpiebilst, ka pēc Pasaules kausa profesionāļa gaitas 39 gadu vecumā beidza vēl viens CSKA veterāns Sergejs Ignaševičs.

Izmantotie resursi:
https://pfc-cska.com/novosti/vse-no...

  -3 [+] [-]

, 2018-07-21 19:34, pirms 6 gadiem
"vienā vecumā pārgāja uz Maskavas CSKA" - identiskie dvīņi var arī dažādos vecumos vienlaicīgi pāriet uz CSKA??? 🤣🤣

  +3 [+] [-]

, 2018-07-21 19:53, pirms 6 gadiem
Vispār var gan pāriet dažādos vecumos. Viens 19gadus vecs būdams otrs 22gadu vecs būdams. Tas tā, lai tavas smadzenītes aizķertu

     [+] [-]

, 2018-07-21 22:32, pirms 6 gadiem
Pikji gan nenormaalu izsmeela pa shiem gadiem prieksh tik viduveejiem speeleetaajiem...