Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Lietuvas klubi aktīvi gatavojas jaunajai sezonai

Lietuvas klubi aktīvi gatavojas jaunajai sezonai
Par vienu no skaļākajām pārejām Lietuvas
futbolā starpsezonā varam nosaukt
Ričarda Beņuša atgriešanos ''Kaunas''.
Foto: www.heartsfc.co.uk

Lietuvas futbola A līgas klubi ļoti aktīvi gatavojas jaunajai sezonai, piedāvājam jums ieskatu katras komandas izmaiņām starpsezonā. Interesanti, ka šodien līgumu ar ''Šiauliai'' parakstīja vēl viens latvietis Ivans Lukjanovs.

Sāksim ar vienīgo komandu, kuru šosezon pārstāvēs futbolisti no Latvijas - FC ''Šiauliai''. Komanda pēc pagājušās sezonas pagarināja līgumu ar latviešu pussargu Intaru Kirhneru, kurš pagājušajā sezonā bija viens no kluba līderiem, tāpat tika prognozēts, ka par pirmo komandas vārtsargu šosezon kļūs latvietis Ingus Lukovičs, jo uz Rumānijas klubu devās Giedrius Arlauskis, diemžēl pārbaudes spēlē Ingus iedzīvojās nopietā savainojumā, kura dēļ izlaidīs visu sezonu. Šī notikuma dēļ ''Šiauliai'' vienībai nācās steidzami meklēt jaunu spēlētāju šajā pozīcijā un drīz vien klubam pievienojās Liudas Valius, kurš agrāk spēlēja FC ''Vilnius'' klubā. Vēl jaunajā sezonā klubu pārstāvēs uzbrucējs Aleksandrs Romašovs, kā arī no Skotijas kluba ''Livingston'' atgriezās Juļus Raļukonis, bet šodien līgumu noslēdza arī latvietis Ivans Lukjanovs, kas nozīmē, ka šajā sezonā klubā spēlēs vairāki pieredzējuši futbolisti, taču pie spēlēšanas tiks arī jaunie. Atgādināsim, ka mazliet agrāk līgumu ar ''Šiauliai'' parakstīja arī Nauris Bulvītis.

FBK ''Kaunas'' - šī komanda starpsezonu periodā pastiprinājās ļoti nopietni un sev stāda ļoti augstus mērķus. Kā pastāstīja kluba vadība, tad šajā sezonā jāuzvar ne tikai A līgā un jāizcīna Lietuvas Futbola Federācijas (LFF) kauss, taču jāiekļūst arī UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Iespējams, ka tas skan pārāk skaļi, taču nekas nav neiespējams, jo bumba ir apaļa, tikai jāatzīst, ka tas lielā mērā būs atkarīgs arī no pretiniekiem un komandas formas dotajā brīdī. Starpsezonu periodā uz ''Liepājas metalurgs'' komandu pārgāja Arkadiušs Klimeks, bet kluba kodols saglabājās un tika arī pamatīgi pastiprināts, jo komandai pievienojās Lins Pilibaitis, kurš pagājušo sezonu pavadīja Skotijas Premjerlīgas klubā ''Hearts'', kā arī viens no pagājušās sezonas lielākajiem atklājumiem Lietuvas futbolā - uzbrucējs Ričards Beņušis. Šis spēlētājs sezonas pirmo daļu pavadīja ''Kaunas'' komandā un bija īsts līderis, jo pirmajos desmit sezonas mačos, katrā cīņā guva vismaz vienus vārtus, bet kopumā 15 spēlēs izcēlās ar 16 raidījumiem.

Vēlāk viņš tika izīrēts ''Hearts'' klubam, taču tajā nostiprināties neizdevās, jo bija jūtama trenera neuzticēšanās. No FC ''Vilnius'' starpsezonā ieradās divi futbolisti - Vītauts Lukša un Artūrs Jeršovs, bet no Klaipēdas ''Atlantas'' Kauņā ieradās horvāts Luka Aniničs, kurš pagājušajā sezonā guva 16 vārtus. Pēdējos deviņos gados astoņas reizes tieši ''Kaunas'' kļuva par Lietuvas čempioniem, tiek prognozēts, ka tas notiks arī jaunajā sezonā. Pagaidām pie komandas stūres paliek baltkrievu speciālists Andrejs Zigmantovičs, taču tiek runāts, ka viņa vietu tuvākajā laikā varētu ieņemt Benjamins Zelkēvičs. Arī iepriekšējā sezonā ''Kaunas'' nerādīja labus rezultātus pārbaudes spēlēs, taču ļoti ātri ieskrējās un A līgā neatstāja nekādu cerību tuvākajiem sekotājiem. Komanda sezonai gatavojās treniņnometnēs Turcijā un Polijā.

FK ''Sūduva'' - pagājušajā sezonā Lietuvā komanda ierindojās negaidīti augstajā otrajā vietā un šajā sezonā kluba mērķi paliek tādi paši - otrā vieta ar iespēju pakutināt nervus favorītiem (FBK ''Kaunas''). Pieredzējušais treneris Algimants Gabris, par kura asistentu kļuva bijušais Viļņas ''Vētra'' galvenais stratēģis Donāts Vencēvičs uzskata, ka vienība ir ļoti labi sagatavojusies jaunajai sezonai. Starpsezonu periodā izdevās pievilināt pieredzējušo Povilu Lukši, kurš pagājušajā sezonā ''Ekranas'' sastāvā guva 26 vārtus un kļuva par rezultatīvāko sezonas futbolistu, tāpat ''Sūduvai'' pievienojās Mindaugs Gardzijausks un bijušiais ''Vētra'' pārstāvis Bobis Božinovskis un brazīlis Pedro, kā arī ''Kaunas'' pussargs Giedrius Barēvičs un aizsargs Tomas Rims, kurš pēdējo sezonu pavadīja Tallinas ''TVMK'' sastāvā. Vēl viens pastiprinājums - Tjago Cetano, kurš agrāk ir spēlējis Brazīlijas kluba ''Botafago'' jaunatnes komandā.

Paņevežas ''Ekranas'' - šo komandu starpsezonu periodā pameta visi bijušie līderi un tiek prognozēts, ka jaunajā sezonā klubs atradīsies ārpus godalgoto trīnieka (pagājušajā sezonā trešā vieta - aut.) - par jauno stratēģi kļuva Valds Urbons, bet komandu pameta Lietuvas izlases spēlētāji Mants Savēns un Gedimins Paulausks, bet uz ''Sūduvu'' pārgāja Povils Lukšis. Kluba vadība cer, ka uzbrukumā veiksmīgi šosezon darbosies Valds Trakis, kurš pēdējo sezonu pavadīja Baku ''Inter'' komandā. Tāpat ''Ekranas'' pastiprināja serbs Dušans Matovičs un bijušais ''Vētra'' futbolists Nerijus Sasnausks. Šajā starpsezonu periodā Paņevežas klubs bija treniņnometnē Čehijā.

FK ''Žalgiris'' - pēc neveiksmīgās pagājušās sezonas galveno treneri Arminu Narbekovu nomainīja Vjačeslavs Mogiļins, kurš agrāk bija vārtsargu treneris. ''Žalgiris'' sastāvā atgriezās labi pazīstamais Rolands Džiaukšts, kurš pēdējo sezonu savainojumu dēļ praktiski nespēlēja Krievijas ''Saturn'' sastāvā, bet no Ukrainas Lietuvā atgriezās ''Tavria'' futbolisti Audrius Veikutis un Nerijus Vasiļausks. No Igaunijas komandā ieradās Marius Dovidēns, Toms Sirēvičs un Vītolds Čepausks. Tāpat tika parakstīti līgumi ar bulgāru uzbrucēju Georgiju Kalaidžiju un krievu aizsargu Denisu Arhipovu. Šajā sezonā komanda cer iekļūt starp medaļniekiem, bet sezonai gatavojās treniņnometnēs Turcijā.

Viļņas ''Vētra'' - pēc pagājušās sezonas beigām neviens nezināja, vai šī galvaspilsētas komanda turpinās savu pastāvēšanu, jo sponsori no Krievijas nepildīja līguma nosacījumus un šķita, ka drīz vien to pametīs visi spēlētāji. Tomēr pie kluba stūres drīz vien stājās Virgīnijs Ļubšis, kuram izdevās savākt diezgan ambiciozu komandu. ''Vētra'' atteicās no daudzu leģionāru pakalpojumiem, tika iegūts Sanktpēterburgas ''Zenit'' futbolists Egīdijs Majs un vēl viens pazīstams aizsargs Marius Kazlausks. Tāpat vienībai pievienojās Virmants Lemežis, leģionārs no Moldovas Anatolijs Ostaps, bijušais Samaras ''Krylja Sovetov'' uzbrucējs Evalds Razulis un tika noturēts Dejans Miloševskis.

Klaipēdas ''Atlantas'' - starpsezonu periodā klubā notika tikai minimālas izmaiņas - to pameta latvietis Bogdans Ņesterenko, komandai pievienojās ''Kaunas'' vārtsargs Modests Stonis, bet rezultatīvākais uzbrucējs Luka Aniničs netika noturēts un to iegādājās FBK ''Kaunas''.

Šilutes ''Šilute'' - šo komandu arī turpmāk droši varēsim saukt par FBK ''Kaunas'' dublieriem, jo komandā spēlē praktiski visi ''Kaunas'' liekie futbolisti, bet treniņi notiek arī Kauņā, Eugēnija Riabova (bijušais ''Kaunas'' treneris - aut.) vadībā.

Jāpiemin, ka šajā A līgas sezonā tika samazināts komandu skaits no desmit līdz astoņām.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2008-03-21 19:35, pirms 16 gadiem
tapat LMT virsliga ir spejciga par Lietuvas A ligu

  +4 [+] [-]

, 2008-03-21 19:36, pirms 16 gadiem
Izskatas ka pastariisi buus Šilutes ''Šilute'' un Klaipēdas ''Atlantas''

  +4 [+] [-]

, 2008-03-21 19:38, pirms 16 gadiem
FK Suduva Bobis Božinovskis

  -2 [+] [-]

, 2008-03-21 19:53, pirms 16 gadiem
mums palielina līgu, leišiem samazina... laikam nekāda spožā nākotne žirgu galvām futbolā nespīd.

  +4 [+] [-]

, 2008-03-21 19:53, pirms 16 gadiem
zenitfan rakstīja: tapat LMT virsliga ir spejciga par Lietuvas A ligu

Par spēku - grūti pateikt. Es teiktu, ka samērā līdzīgas līgas. Par intrigu, ja runājam, tad viennozīmīgi interesantāka LMT Virslīga, jo šeit nav tik izteikta favorīta, kā Lietuvā. Skatītāju interese ir līdzīga, taču Lietuvā tomēr mazliet lielāka, vismaz stadionos parasti ir vairāk cilvēku. Kopumā uzskatu, ka ļoti līdzīgs līmenis un pieņemu, ka spried pēc BFL rezultātiem, taču atceries, ka neviena no Lietuvas komandām šosezon tur vēl nav spēlējusi ar īsto sastāvu.

     [+] [-]

, 2008-03-21 19:55, pirms 16 gadiem
cukurs rakstīja: mums palielina līgu, leišiem samazina... laikam nekāda spožā nākotne žirgu galvām futbolā nespīd.

Ja tu domā, ka jo vairāk komandas, jo labāk, tad iespējams, ka maldies. Nezinu, kā būs Latvijā, taču Lietuvā nebija jēgas no 10 komandām, jo tās pēdējās tika vienkārši grautas, pat dažreiz nepilnos sastāvos ieradās un tas nu nekādā ziņā necēla līgas prestižu.

  +2 [+] [-]

, 2008-03-21 20:00, pirms 16 gadiem
===to pauļus

Par laimi (tfu, tfu, tfu), latvijā jau divas-trīs sezonas vairs nav graujošu rezultātu. Pāris spēles gadījās, bet tas ir izņēmums un apstiprina likumsakarību. Domāju, ka pie mums futbols iet uz augšu un līgas palielināšana ir laba zīme. Nezinu gan kā būs ar Vindavu, iespējams atgriežoties Audai virslīgā atkal būs lieli rezultāti. Jebkurā gadījumā uzskatu, ka līgas samazināšana nav laba zīme

     [+] [-]

, 2008-03-21 20:03, pirms 16 gadiem
cukurs rakstīja: ===to pauļus

Par laimi (tfu, tfu, tfu), latvijā jau divas-trīs sezonas vairs nav graujošu rezultātu. Pāris spēles gadījās, bet tas ir izņēmums un apstiprina likumsakarību. Domāju, ka pie mums futbols iet uz augšu un līgas palielināšana ir laba zīme. Nezinu gan kā būs ar Vindavu, iespējams atgriežoties Audai virslīgā atkal būs lieli rezultāti. Jebkurā gadījumā uzskatu, ka līgas samazināšana nav laba zīme

Tas ir tikai labi, ka ir daudz spēcīgas komandas, taču katrā ziņā lietuvieši izdarīja pareizi, ka skaitu samazināja, nevajag taču visādas problēmas. Un man būs tikai prieks, ja Virslīgas palielināšanās attaisnosies, taču pagaidām kāds laiciņš jānogaida un tad varēs spriest.

  -4 [+] [-]

, 2008-03-21 20:03, pirms 16 gadiem
Interesanti Povils Lukšis speles divas komandas Paņevežas ''Ekranas'' un FK ''Sūduva''

  -2 [+] [-]

, 2008-03-21 20:04, pirms 16 gadiem
ups sajaucu viss oky
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-03-21 21:00, pirms 16 gadiem
Veetra tagad zinaas kaa sapiities ar investoriem no Krievijas

  +2 [+] [-]

, 2008-03-21 21:05, pirms 16 gadiem
cukurs rakstīja: mums palielina līgu, leišiem samazina... laikam nekāda spožā nākotne žirgu galvām futbolā nespīd.

Jefin, ne jau vini ir zirga galvas, bet gan mees

     [+] [-]

, 2008-03-21 23:21, pirms 16 gadiem
cik tad budzhets kaunas komandai ja jau pashi sev staada taaaadus meerkjus? Ambiciozo kaunas komandu sagaida vilshanaas...

  +2 [+] [-]

, 2008-03-21 23:43, pirms 16 gadiem
Nezinu - par Kaunas plāniem smieties vai raudāt
Gan jau ieraus 0:6 no Rabotņički otrajā kartā un brauks majās

     [+] [-]

, 2008-03-22 14:46, pirms 16 gadiem
Mjā, interesanti, ka Lukjanovs pievienojies Šauļiem! Tā jau džeks centīgs, bet tomēr Skonto tā arī nespēja nostiprināties un arī Olimpā neuguņoja;

     [+] [-]

, 2008-03-23 02:24, pirms 16 gadiem
Pauļu Jaķeli,
paldies tev par rakstu. ceru, ka shim rakstam sekos arii turpinaajumi, veelams analiitiski. man ir interesanti uzzinaat, kas notiek Lietuvaa gan fuuzii, gan basiitii, gan citos sportos. klau, varbuut tu sanjemtos un uzrakstiitu arii kaut ko arii par Lietuvas hokji.

kaajbumbas fanaatikji,
atvainojos, ka savaa komentaaraa piemineeju arii citus sportus.