Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

''Copa Libertadores'' kausu otro reizi vēsturē izcīna ''Internacional''

''Copa Libertadores'' kausu otro reizi vēsturē izcīna ''Internacional''
''Internacional'' futbolistu prieki
Foto: AFP/Scanpix

Prestižo Dienvidamerikas ''Copa Libertadores'' kausu savā īpašumā otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē trešdien ieguvuši Brazīlijas kluba ''Internacional'' futbolisti, kuri divu spēļu summā ar rezultātu 5:3 pārspēja Meksikas klubu ''Chivas de Guadalajara''.

Cīņa par Libertadores kausu, kuru pērn ceturto reizi kluba vēsturē ieguva Argentīnas klubs ''Estudiantes'', tika uzsākta šī gada janvārī. Par turnīra galveno trofeju cīnījās 37 komandas, bet viskuplāk tika pārstāvēta Argentīna (seši klubi), Brazīlija (pieci) un Meksika (pieci).

Otrajai kārtai jeb grupu turnīram no šīm komandām kvalificējās 26 klubi. Grupu turnīrā (kopā astoņas grupas) ''Internacional'' tika ielozēta ar Kolumbiešu klubiem ''Deportivo Quito'' un ''Emelec'', kā arī ar urugvajiešu komandu ''Cerro''. Jāatzīmē, ka ''Internacional'' bija vienā no tām divām grupām, no kuras nākamajā kārtā iekļuva tikai grupas uzvarētāja (pārējās grupās tālāk tika divas labākās vienības). ''Internacional'' sešās spēlēs trīs reizes uzvarēja un trijos mačos spēlēja neizšķirti. Vietu nākamajā kārtā ''Internacional'' nodrošināja tikai pēdējā kārtā, ar 3:0 uzvarot ''Deportivo Quito''.

Astotdaļfinālā brazīliešiem pretī stājās Argentīnas klubs ''Banfield''. Pirmajā mačā Argentīnā pārāki ar 3:1 bija mājinieki, taču atbildes spēlē ar 2:0 uzvaru svinēja ''Internacional'', tādējādi, pateicoties viesos vairāk gūtajiem vārtiem, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Arī šajā izslēgšanas kārtā Brazīlijas komandai pretī stājās klubs no Argentīnas – šoreiz pērnā gada kausa ieguvēja ''Estudiantes''. Pirmajā spēlē Brazīlijā mājinieki bija pārāki ar 1:0, bet otrajā spēlē viņi zaudēja ar 1:2, taču tas netraucēja iekļūt pusfinālā, atkal pateicoties vairāk gūtajiem vārtiem izbraukumā.

Par vietu finālā ''Internacional'' bija jāmērojas spēkiem ar citu brazīliešu klubu ''Sao Paulo''. Sižets bija tāds pats kā pret ''Estudiantes'', kā rezultātā ''Internacional'' iekļuva finālā. Cīņā par turnīra galveno trofeju brazīliešiem pretī stājās Meksikas klubs ''Chivas de Guadalajara''. Abos mačos uzvaru svinēja ''Internacional'' futbolisti (Meksikā – 2:1, Brazīlijā - 3:2), tādējādi otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē izcīnot šo Dienvidamerikas klubiem prestižo trofeju. Iepriekš ''Internacional'' triumfēja 2006. gadā, finālā pārspējot ''Sao Paulo''.

Pateicoties uzvarai, ''Internacional'' izcīnīja ceļazīmi uz 2010. gada FIFA Pasaules klubu kausa izcīņas pusfinālu, kurā jau vietu garantējusi arī aizvadītās sezonas Čempionu līgas uzvarētāja Milānas ''Inter''. Jāatzīmē, ka ''Chivas de Guadalajara'' komandai bija iespēja kļūt par pirmo komandu no Meksikas, kura uzvarējusi šajā turnīrā.

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1.Thiago RibeiroCruzeiro (Brazīlija)8
2.Jose Carlos FernandezAlianza Lima (Peru)7
KleberCruzeiro (Brazīlija)7
4.GiulianoInternacional (Brazīlija)6
Luis TejadaJuan Aurich (Peru)6

Pēdējo 10 gadu "Copa Libertadores" čempiones

GadsČempioneValsts
2000.Boca JuniorsArgentīna
2001.Boca JuniorsArgentīna
2002.OlimpiaParagvaja
2003.Boca JuniorsArgentīna
2004.Once CaldasKolumbija
2005.Sao PauloBrazīlija
2006.InternacionalBrazīlija
2007.Boca JuniorsArgentīna
2008.LDU QuitoEkvadora
2009.EstudiantesArgentīna

Visas "Copa Libertadores" čempiones

V.KlubsValstsTituli
1.IndependienteArgentīna7
2.Boca JuniorsArgentīna6
3.PenarolUrugvaja5
4.EstudiantesArgentīna4
5.-7.Sao PauloBrazīlija3
NacionalUrugvaja3
OlimpiaParagvaja3
8.-12.GremioBrazīlija2
River PlateArgentīna2
CruzeiroBrazīlija2
SantosBrazīlija2
InternacionalBrazīlija2

10 komandas titulu izcīnījušas vienu reizi.

Izmantotie resursi:
www.fifa.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-08-20 09:30, pirms 14 gadiem
les blues rakstīja: ļoti pārsteidz , kapēc cilvēki nepievērš šim kausam un vispār Dienvidamerikas līgām uzmanību.
Ļoti interesanti čempji ir Argentīnai un Brazīlijai.
Apsveicu Internacional!
Tieši tā, manuprāt Argentīnā un Brazīlijā čempionāti nav ne par mata tiesu sliktāki kā Anglijā, Vācijā, Spānijā.

  +3 [+] [-]

, 2010-08-20 18:23, pirms 14 gadiem
Piekrītu ļoti skaists,skatāms futbols!