Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Ar trim spēlēm atsākusies Igaunijas futbola sezona

Rolands Eliņš

Ar trim spēlēm atsākusies Igaunijas futbola sezona
Foto: Liisi Troska/Jaglpall.ee

Igaunijas augstākā futbola līga šodien aizvadīja pirmās spēles pēc vairāk nekā divu mēnešu pārtraukuma, kļūstot par vienu no pirmajām Eiropā, kas pēc pandēmijas izsludināšanas atsākusi sezonu.

Igaunijas futbola sezona paspēja sākties jau pirms pandēmijas izsludināšanas, tiesa, marta sākumā Igaunijā tika izspēlēta tikai pirmā kārta. Pēc tam koronavīrusa pandēmijas dēļ spēles bija atceltas, bet šodien var atkal teikt, ka futbols Baltijas valstīs ir atsācies.

Īpašos karantīnas apstākļos un bez līdzjutējiem šodien tika izspēlētas trīs Igaunijas čempionāta spēles. „Levadia” ar 2:0 pārspēja „Legion”, tiekot pie savas otrās uzvaras šosezon. „Levadia” izvirzījās vadībā pirmā puslaika izskaņā un pēc tam 89. minūtē ar pendeli, kuras dēļ pretinieki palika mazākumā, arī dubultoja pārsvaru.

Otro uzvaru sezonā guva arī „Kalju” futbolisti, kas ar tādu pašu rezultātu (2:0) pieveica „Kuressare”. Abi vārti šajā mačā tika gūti spēles pirmajās 25 minūtēs, taču kaislību netrūka arī pēc tam, komandām kopumā nopelnot deviņas dzeltenās kartītes.

Savukārt dienas trešajā mačā tika fiksēts pārsteigums – „Paide”, kas sezonu iesāka ar graujošu 8:1 uzvaru, savu veiksmīgo sniegumu pēc ilgās dīkstāves nespēja turpināt un zaudēja „Tulevik” ar 1:2, atrodoties iedzinējos mača lielāko daļu un savus vienīgos vārtus gūstot pašās beigās.

Igaunijas čempionāta nākamās spēles paredzētas rītdien – 19:00 spēlēs „Kalev” pret „Trans”, bet pusstundu vēlāk sāksies „Flora” un „Tammeka” mačs.

Dīkstāves dēļ Igaunijā mainīts sezonas formāts, samazinot spēļu skaitu. Paredzēto četru apļu (katram klubam 36 spēles) vietā tiks izspēlēti trīs apļi, pēc kuriem komandas tiks sadalītas divās grupās (augstākajā grupā sešas komandas, zemākajā – četras), kuras izspēlēs vēl vienu apli.

Igaunijas valdības noteiktie ierobežojumi paredz, ka skatītāji netiks ielaisti augstākās līgas spēlēs līdz jūnija beigām, bet pēc tam būs noteikts limits 1000 līdzjutēju vienā spēlē.

     [+] [-]

, 2020-05-19 22:19, pirms 4 gadiem
Man iznāk, ka EST virslīgā 6 no 10 klubiem pārstāv Tallinu.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-19 22:30, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man iznāk, ka EST virslīgā 6 no 10 klubiem pārstāv Tallinu.
Man sanāk 5 - Levadia, Nõmme Kalju, Flora, Kalev, Legion.

     [+] [-]

, 2020-05-19 22:35, pirms 4 gadiem
M.R.L. rakstīja: Man sanāk 5 - Levadia, Nõmme Kalju, Flora, Kalev, Legion.
Taisnība, nezin kāpēc pieskaitīju arī Paidi. Nepareizi sapratu, ka šie mājas spēles aizvada Tallinā...

     [+] [-]

, 2020-05-19 23:15, pirms 4 gadiem
sporta skatīšanās pietrūkst, bet tik zemu nevaru nokrist - Igaunijas futbolu neskatīšos ..

  +2 [+] [-]

, 2020-05-19 23:19, pirms 4 gadiem
Levadia abus golus uztaisija,pagajušo sezon 5 speles Liepaja nospelejušais Manucho.vispirms pats iesita,pec tam pendeli nopelnija.
Paide trenejaas tallinna, tikai speles spele paide

     [+] [-]

, 2020-05-20 08:44, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Taisnība, nezin kāpēc pieskaitīju arī Paidi. Nepareizi sapratu, ka šie mājas spēles aizvada Tallinā...
nekas,Tev atpalikusajam pienemami!!!