Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Angļi FIFA prezidenta balsojumā atturēsies, Latvija - par Blateru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Angļi FIFA prezidenta balsojumā atturēsies, Latvija - par Blateru
Mohameds Bin Hamams un Zeps Blaters
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Futbola asociācija (FA) paziņojusi, ka gaidāmajās Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) prezidenta vēlēšanu balsojumā atturēsies. Savukārt Latvijas balsi dabūs Zeps Blaters, tā sarunā ar Sportacentrs.com lika noprast Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

FIFA prezidenta vēlēšanas notiks 1. jūnijā. Kopš 1998. gada organizācijas prezidenta krēslā sēž Zeps Blaters, kurš šogad cer iegūt ceturto četru gadu termiņu. Viņa vienīgais konkurents būs Kataras pārstāvis Mohameds Bin Hamams, kurš ir Āzijas Futbola konfederācijas prezidents.

Jau ziņojām, ka Blaters ir pārliecināts par balsu vairākumu, kas viņam ļaus turpināt valdīt otrajā ietekmīgākajā sporta organizācijā pasaulē. Balsojumā Blateram nāksies iztikt bez angļu atbalsta, jo nupat FA paziņojusi, ka nākamā mēneša pirmajā datumā paredzētajā balsojumā tā atturēsies: „FA valde šodien nolēmusi atturēties FIFA prezidenta vēlēšanu balsojumā. Šobrīd ir daudz lietu, kas FA valdei izvēlēties vienu no kandidātiem padara ļoti grūtu.”

FA atteikšanās no balsošanas tiek uzskatīts par atbildes gājienu angļu apdalīšanai 2018. gada Pasaules kausa balsojumā, kurā neiztika bez skandāliem un kurā uzvarēja Krievija. Mēneša sākumā angļi paziņoja par kukuļņemšanas mēģinājumu no vairākiem FIFA locekļiem.

Blatera reakcija uz angļu izvēli bija sekojoša: „Man tas šķiet nedaudz dīvaini, kad pasaules vadošā Futbola asociācija kā FA nevar izvēlēties starp diviem kandidātiem, kuru atbalstīt.”

Ko atbalstīs Latvija?

LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis: „Šobrīd neko nevēlētos komentēt. Pirms vēlēšanām vēl būs UEFA kongress, kurā Eiropas valstis savā starpā izteiks savas domas, pēc tam izlems, par ko balsot. Es domāju, ka Eiropa atbalstīs Blateru.”

Izmantotie resursi:
AP

  +6 [+] [-]

, 2011-05-19 18:07, pirms 13 gadiem
Indriksonu par FIFA prezidentu

  -1 [+] [-]

, 2011-05-19 18:26, pirms 13 gadiem
Pašu no Brocēniem par FIFA prezidentu

  -1 [+] [-]

, 2011-05-19 19:21, pirms 13 gadiem
IEPELDAM!?

     [+] [-]

, 2011-05-19 19:56, pirms 13 gadiem
nu protams, ka mūsējie vecie krāni par Blateru un turpinam ar pasaules vadošo sporta veidu stagnēt Latvijā. Internets LFF ir sveša lieta, bet mārketings vispār kosmoss

p.s. vislabāk man patika Indriksona sašutums, ka futbolistiem arī vajadzētu saņemt LOV naudu, jo piemēram Gorkš arī spēlējot augstā līmenī un nes LV vārdu pasaulē

  -1 [+] [-]

, 2011-05-19 21:52, pirms 13 gadiem
Jēziņ, nevienu sakarīgu oponentu jau Blateram nolikt pretī nevarēja ne??? Ja no šiem jāizvēlas, tad jau dodu priekšroku vecam krabim Blateram.

     [+] [-]

, 2011-05-19 23:17, pirms 13 gadiem
Tas tikai normāli, jo Blaters ir no Eiropas. Būs gan vieglāki kontakti, gan viss pārējais. Es arī par Blatera palikšanu, lai gan, protams, ir daudz lietu, kurās viņš rīkojas dīvaini. Nezinu, kāda šajā sakarā būtu katarieša domāšana.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja