Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Krievijas Premjerlīgu plāno atsākt jūnijā vai jūlijā; dos trīs nedēļas sagatavoties

Andrejs Siliņš

Krievijas Premjerlīgu plāno atsākt jūnijā vai jūlijā; dos trīs nedēļas sagatavoties
Foto: premierliga.ru

Krievijas Premjerlīgu futbolā plāno atsākt laika posmā no jūnija vidus līdz jūlija vidum, taču klubi vienojušies ar turnīra organizatoriem, ka pirms spēļu atsākšanas tiks dotas trīs nedēļas laika, lai sagatavotos.

Premjerlīgas menedžments kopā ar kolēģiem no federācijas, FIFA, UEFA un citām organizācijām izstrādājis vairākus spēļu kalendāra variantus šai un nākamajai sezonai, bet tiek plānots atsākt sezonu jebkurā no nedēļām, sākot ar jūnija vidu un līdz jūlija vidum. Atsākšanās datums būšot atkarīgs no vīrusa izplatības un valstsvīru lēmumiem. Reāla esot arī visu atlikušo spēļu aizvadīšana bez skatītājiem.

UEFA jau iepriekš aicināja pabeigt sezonas tad, kad to būs iespējams izdarīt, lai noteiktu vietu sadalījumu nākamās sezonas Eiropas turnīros un arī pēc sportiskiem principiem noteiktu, kurām komandām jāatstāj savu valstu virslīgas. Krievijas Premjerlīga vienojusies ar klubiem, ka sezonas atsākšanas datums tiks izziņots trīs nedēļas ātrāk, lai komandām būtu laiks tam sagatavoties.

Krievijas Premjerlīgā vēl atlikušas astoņas spēļu kārtas. Šobrīd ar 50 punktiem 22 spēlēs vadībā ir Sanktpēterburgas "Zenit", kam tuvākās sekotājas ir Maskavas "Lokomotiv" un "Krasnodar" - abām ir pa 41 punktam. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski tiks pie vietas nākamās sezonas Čempionu līgā, bet trešajai vietai būs jāspēlē Čempionu līgas 3. kvalifikācijas kārtā. Eiropas līgas grupu turnīram kvalificēsies ceturtā vieta (šobrīd "Rostov"), piektā un sestā vieta (CSKA un Maskavas "Dynamo") - Eiropas līgas 2. kvalifikācijas kārtai.

Worldometers.info sniegtā informācija liecina, ka Krievijā ar vīrusu saslimuši nepilni 43 tūkstoši cilvēku, pēdējās diennakts laikā - vairāk nekā seši tūkstoši jaunu gadījumu. No vīrusa miris 361 cilvēks.

Izmantotie resursi:
https://premierliga.ru/