Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Reaģējot uz neracionālajiem transfēriem, Ķīnā samazina leģionāru limitu

Rolands Eliņš

Reaģējot uz neracionālajiem transfēriem, Ķīnā samazina leģionāru limitu
Āzijas transfēru rekordu uzstādījušais Oskars tiek sagaidīts Ķīnā
Foto: AFP/Scanpix

Ķīnas Superlīga futbolā oficiāli paziņojusi, ka nākamās sezonas sākumā klubiem būs atļauts vienā spēlē pieteikumā iekļaut tikai trīs leģionārus. Tas tiek darīts, reaģējot uz dažu klubu milzīgajiem futbolistu transfēriem, ko līgas vadība uzskata par neracionālu līdzekļu izmantošanu.

Līdz šim Ķīnas Superlīgā pastāvēja leģionāru limits 4+1, proti, spēles pieteikumā (nevis laukumā) varēja būt četri jebkuras pilsonības spēlētāji, kā arī viens cits leģionārs, kurš pārstāv Āzijas valsti. Jaunie noteikumi paredz, ka spēles pieteikumā varēs būt ne vairāk kā trīs leģionāri.

Superlīgas paziņojumā norādīts, ka ar leģionāru limita samazināšanu līga neaprobežosies un uzsāks izmeklēšanu par vairāku klubu veiktajiem transfēriem, kas pamatīgi satricinājuši futbola tirgu visā pasaulē. Superlīga tos dēvē par "neracionāliem ieguldījumiem" un paudusi gatavību pārbaudīt transfēros ieguldītās naudas iegūšanas likumību, kā arī citus potenciālos pārkāpumus.

Vienīgā komanda, kuru jau šobrīd ietekmēs leģionāru limita ierobežojums, ir Šanhajas "Shenhua", komanda, kas iegādājās "Chelsea" pussargus Oskaru un Džonu Mikelu Obi, kā arī padarīja argentīnieti Karlosu Tevesu par pasaules vislabāk atalgoto futbolistu. Komandā ir arī cits bijušais "Chelsea" spēlētājs Demba Bā un bijušais Ņūkāstlas "United" pārstāvis Obaferni Martinss.

Ķīnas futbola klubi 2016. gadā veselas piecas reizes laboja valsts transfēru rekordu, kas šobrīd pieder 70 miljonus eiro vērtajai Oskara pārejai. Turklāt Ķīnas klubi arī piedāvā iespaidīgas algas - piecu šobrīd apmaksātāko pasaules futbolistu sarakstā ir trīs Ķīnas Superlīgas pārstāvji (Tevess, Oskars un Halks), kamēr labāko desmitniekā ir arī beļģis Aksels Vitsels, kuram "Quanijian" šomēnes apsolīja gada algu 17 miljonu eiro apmērā.

No kāda publiski nenosaukta Ķīnas kluba multimiljonu piedāvājumu, kas pašreizējo pasaules transfēru rekordu pārsistu trīskārši, saņēma arī Krištianu Ronaldu. Viņa aģents gan apgalvoja, ka šis piedāvājums netiek pieņemts, taču šobrīd tiek baumots par "Chelsea" uzbrukuma līdera Djēgo Kostas pāreju uz "Quanijian".

Ar jauno leģionāru ierobežojumu Ķīnas Superlīga cer, ka klubi līdzekļus ieguldīs vietējo spēlētāju izaugsmē, kas reizē arī varētu samazināt no Eiropas aizvilināto futbola zvaigžņu skaitu.

Izmantotie resursi:
ÖŠ¹ś×ćĒņŠ­»į¹Ł·½ĶųÕ¾
Chinese Super League reduces number of foreign...

  +2 [+] [-]

, 2017-01-16 17:50, pirms 7 gadiem
neracionaali transfeeri-kursh ta peekshnji kiinieshiem taadu ideju pametis??

  +3 [+] [-]

, 2017-01-16 18:00, pirms 7 gadiem
Man vienmēr šķitis, ka ļeģionāru limits vispār ir muļķīga doma pati par sevi. Protams, tas palīdz attīstīties vietējiem futbolistiem, bet dara to nedabiski.
Kā lasīju kādā vecākā intervijā - Krievijā futbolists saņem labu algu, tādēļ, ka nevis ir labākais komandā, bet vienkārši jo ir krievs. Un tas nekādā ziņā nemotivē sevi attīstīt un iekļūt pasaules tirgū.
Tā visa ir mākslīga "labu spēlētāju" veidošana.
Līgās, kurās nav leģionāru limitu, arī ir attīstījies pasaules labākais futbols un visi vēlas tur spēlēt prestiža nevis tikai naudas dēļ. Tā tam arī būtu jābūt.

     [+] [-]

, 2017-01-16 18:12, pirms 7 gadiem
Da bez tiem ārprāta murgu cipariem, kuri izrauti no di**as, neviens uz turieni nebrauks. Tas nu skaidrs... jo vairāk nuļļu jo skaļāki uzvārdi

  +2 [+] [-]

, 2017-01-16 18:21, pirms 7 gadiem
vienas vasaras-ziemas uzplaukums ķīniešu līgā ar transfēriem un sapnis jau tagad tiek izsapņots ka viņu līga kļūs par vienu no labākajām pasaulē

     [+] [-]

, 2017-01-16 18:53, pirms 7 gadiem
Vai nu es ko jaucu, bet cik atceros, tad ne Oskars ne Obi Mikels neaizgāja uz Šanhajas Shenhua.

     [+] [-]

, 2017-01-16 19:11, pirms 7 gadiem
Edviins_95 rakstīja: Vai nu es ko jaucu, bet cik atceros, tad ne Oskars ne Obi Mikels neaizgāja uz Šanhajas Shenhua.
Oscar ir Shanghai SIPG, Obi Mikel- TEDA.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-16 22:30, pirms 7 gadiem
gorkšam slikta ziņa