Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Ilggadējais Klopa palīgs Leinderss kļūs par Austrijas granda "Salzburg" galveno treneri

Agris Suveizda

Ilggadējais Klopa palīgs Leinderss kļūs par Austrijas granda "Salzburg" galveno treneri
Jirgens Klops un Pepeins Leinderss. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Austrijas futbola klubs "Salzburg" pavēstījis par vienošanās panākšanu uz trim sezonām ar komandas jauno galveno treneri Pepeinu Leindersu, kurš amatā stāsies pēc šīs sezonas beigām.

Svētdien izšķirsies Austrijas Bundeslīgas čempions, un Grācas "Sturm" ir ļoti tuvu tam, lai izcīnītu savu ceturto titulu vēsturē, pirmo titulu kopš 2011. gada un gāztu no troņa Zalcburgu, kas triumfējusi desmit sezonās pēc kārtas. Austrijas čempione spēlēs Čempionu līgas grupu turnīrā, bet vicečempione piedalīsies Čempionu līgas kvalifikācijā.

Pēc pirmo divu apļu pamatturnīra līdere ar 50 punktiem 22 spēlēs bija "Salzburg", par četriem apsteidzot Grācas klubu (pēc pamatturnīra punktu skaits gan tika dalīts ar divi), un otrajā posmā no "Sturm" paņēma četrus no sešiem punktiem, taču ļoti vāji aizvadījusi pārējās spēles (3-1-5) – "Sturm" turpretī pārējos mačos ir 5-2-0. Pirms pēdējās kārtas "Sturm" pārsvars ir divi punkti (sliktākas savstarpējo spēļu bilances dēļ faktiski gan pusotrs punkts), un svētdien abi klubi aizvadīs mājas spēles.

41 gadu vecais nīderlandietis Leinderss trenera karjeru sāka Eindhovenas PSV, "Porto" un "Liverpool" sistēmā, 2015. gada vasarā tika paaugstināts par "Liverpool" galvenā trenera Brendana Rodžersa asistentu un turpināja strādāt arī ar nākamo galveno treneri Jirgenu Klopu. 2018. gada janvārī Leinderss dzimtenē kļuva par NEC galveno treneri, bet vasarā atkal devās palīgā Klopam un Liverpūlē turpina strādāt joprojām. Vasarā Klops pametīs klubu un nākamo sezonu visdrīzāk atpūtīsies. "Liverpool" Premjerlīgā finišējas trešajā vietā.

Sezonu pie Zalcburgas stūres sāka vācietis Matīass Jaisle, kura vadībā tika aizvadīta pirmā kausa spēle, taču dienu pirms Bundeslīgas sezonas sākuma viņš pārcēlās uz Saūda Arābijas "Al Ahli". Stūri pārņēma austrietis Gerhards Štrūbers, kurš no amata tika atbrīvots 15. aprīlī. Sezonu galvenā trenera pienākumu izpildītāja amatā pabeidz Zalcburgas jaunatnes treneris un Austrijas izlases asistents Onurs Činels.

Izmantotie resursi:
https://www.redbullsalzburg.at/en/r...

     [+] [-]

, 2024-05-16 00:10, pirms 2 nedēļām
Lai veicas, būs jāpaseko nākošo sezonu Zalcburgai, jo kaut kad nākotnē viņš var nonākt atkal Liverpool, bet jau kā galvenais.